Σκυταλοδρομια Αγάπης Εθελοντισμού Σ.Δ.Υ. Κοζάνης


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η σκυταλοδρομία  Αγάπης-Εθελοντισμού ,5Χ2km που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης το Σάββατο 26/1/2013, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Σε θερμοκρασίες χαμηλότερες του μηδενός και αρκετά μποφόρ που δημιουργούσαν το αίσθημα ακόμη χαμηλότερης θερμοκρασίας, 7 ομάδες των 5 αθλητών έλαβαν μέρος στον αγώνα έχοντας άλλες 7 να ακυρώνουν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή. Για άλλη μια φορά απεδείχθει ότι ο αθλητισμός ενώνει δημιουργεί ομάδες και φιλίες, δεμένες με ισχυρά συναισθήματα, που μόνο αυτός μπορεί να πραγματώσει. Οι απώλειες των ομάδων σε αθλητές λόγω καιρικών συνθηκών ή τραυματισμού καλύφτηκαν από αθλητές άλλων ομάδων με κενές θέσεις ή μεμονωμένους.

Έτσι συνολικά 40 περίπου αθλητές συναγωνίστηκαν στον αθλητικό στίβο με όλους τους αθλητές να ενθαρύνονται κατά την προσπάθειά τους από τους υπόλοιπους που περίμεναν τη δική τους σειρά να πάρουν την σκυτάλη της δράσης. Το μύνημα που ο Σ.Δ.Υ.ΚΟΖΑΝΗΣ θέλει να στείλει σε όλους μας είναι ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά δεν πρέπει να περιορίζεται στην προσπάθεια κάποιων συμπολιτών μας αλλά όταν κάποιος τελειώνει την προσπάθειά του μεταλαμπαδεύει τη σκυτάλη του εθελονισμού σε κάποιον άλλο συμπολίτη του και αυτός με τη σειρά του σε άλλον...Επίσης το τελικό αποτέλεσμα του εθελοντισμού πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας (ομάδες αθλητών) με την εξατομικευμένη προσπάθεια του καθενός μας να είναι το ίδιο σημαντική για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.


Για την ιστορία την νίκη κατέκτησε η ομάδα Μπούρινος από την Σιάτιστα με τους αθλητές:
1. Καλαμπούκας Χάρης
2. Πολύζος Χάρης
3. Σελέτης Δημήτριος
4. Φίλιος Νικόλαος
5. Βούζιανα Ελένη
με συνολικό χρόνο 39:04


Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Σ.Ε.Ο.ΚΟΖΑΝΗΣ αποτελούμενη από τους 1. Γκαραβέλλα Σπυρίδων 2. Ιωαννίδη Τηλέμαχο 3. Νεβεσκιώτη Χαράλαμπο 4. Μπατσίλη Χρήστο 5. Παπαδόπουλο Χαράλαμπο με χρόνο 41:55

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα DOCTORES από την Πτολεμαΐδα με αρχηγό τον γιατρό ενδοκρινολόγο Παπαδόπουλο Ιωάννη και τους Κίλη Κυριάκο, Πουταλή Ιωάννη, Δέλλιο Ιωάννη και Ζαχαριάδη Γεώργιο με χρόνο 42:08.

Επίσης την 4η θέση κατέκτησε η ομάδα HIGH DEFINITION με τους Κατσάρα Χρήστο, Τσιρώνη Κων/νο, Κόραβο Αχιλλέα, Λουμπουτσκό Δημήτρη και Ντάγκα Παναγιώτη με 42:56.
Στην 5η θέση κατετάγη η ομάδα ΛΟΥΗΔΕΣ με τους Πεσλή Αναστάσιο, Πεσλή Θάνο, Πεσλή Κων/νο, Τζήμκα Χάρη και Λιόγα Κωνσταντίνο με 44:19.

Στην 6η θέση η ομάδα του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.ΚΟΖΑΝΗΣ με απώλειες τις οποίες κάλυψε με τους αθλητές Χρυσοστομίδη Θεοχάρη και Δαβιδόπουλο Γαβριήλ και από το Δ.Σ. συμμετείχαν ο Σταθόπουλος Δημήτριος Πρόεδρος, Χριστοδούλου Σάββας Γραμματέας και Καραπορναλίδης Ευτύχιος ταμίας με 44:39.

Στην 7η και τελευταία θέση κατετάγη η ομάδα των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ με τους Καρατζέτζο Άρη, Σκόρδα Πασχάλη, Τσίγκα Φίλλιπο, Ρούσο Ευστάθιο και Δαβιδόπουλο Χαράλαμπο.
Όλοι οι αθλητές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από αυτή την ομολογουμένως πρωτότυπη ιδέα της διοργάνωσης αυτής της σκυταλοδρομίας.

εκφράζοντας πολύ θετικά σχόλια και απαιτώντας από το Δ.Σ. του συλλόγου να το επαναλάβει με καλύτερες καιρικές συνθήκες στο μέλλον.

Αξιοσήμειωτο είναι ότι τον αγώνα παρακολούθησαν και 25 περίπου φίλαθλοι στις κερκίδες οι οποίοι παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη του αγώνα χειροκροτώντας και ενθαρύνοντας όλους τους αθλητές,


Σχόλια