ΑΕ Άνω Κώμης – Αίας Μικροβάλτου 0-1


Επιτέλους νίκη -η πρώτη μετά από επτά αγωνιστικές του Β’ γύρου- για τον Αίαντα Μικροβάλτου, εκτός έδρας επί της ομάδας της Άνω Κώμης με σκορ 0-1 στο γήπεδο της ΕΠΣ Κοζάνης το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2013, που επανέφερε χαμόγελα και αυτοπεποίθηση στους παίκτες, μετά από σειρά άτυχων αποτελεσμάτων.

Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι από δυο ισοδύναμες ομάδες, όπου η ομάδα του Μικροβάλτου παίζοντας παλικαρίσια, ακόμη και με παίκτη λιγότερο στα τελευταία 20 λεπτά, κατάφερε κα κρατήσει τη νίκη με το γρήγορο γκολ που πέτυχε στο 19’.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο κυριάρχησαν απόλυτα δημιουργώντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 19΄, όταν μετά από κοντινό σουτ του Γιώργου Παπαδημητρίου και την απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα επανήλθε στον Παπαδημητρίου ο οποίος την πάσαρε στον Αντώνη Γιαννόπουλο που δεν δυσκολεύτηκε από τη μικρή περιοχή να την προωθήσει στα δίχτυα. Στη συνέχεια η ομάδα του Μικροβάλτου οπισθοχώρησε και έδωσε "γήπεδο" στους παίκτες της Άνω Κώμης που αρκέστηκαν κυρίως σε μακρινά σουτ, χωρίς να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα του Αντώνη Αλεξόπουλου.
Και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μικροβάλτου μπήκαν ορεξάτοι και στο 54’ με τον Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα, όταν σούταρε δυνατά από θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά. Μετά το δεκάλεπτο η ομάδα της Άνω Κώμης έλαβε την πλήρη υπεροχή και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, που δεν ήρθε ποτέ, είτε από το ψυχωμένο παίξιμο των παικτών του Αίαντα, είτε από τις κακές επιλογές των επιθετικών της στην επίθεση. Αντίθετα η ομάδα του Μικροβάλτου με σποραδικές αντεπιθέσεις "άγγιξε" το 2ο γκολ στο 72’, όταν ο Αντώνης Γιαννόπουλος σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών και κατέληξε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (73΄) οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Γιώργου Σαΐτη που δέχτηκε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε δυο -μάλλον αυστηρές- κίτρινες κάρτες. Μετά το 80’ πάντως οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις και η ομάδα του Μικροβάλτου "κράτησε" την πολύτιμη νίκη, μια νίκη περισσότερο γοήτρου και ανύψωσης του ηθικού…

...το ΒΙΝΤΕΟ με το γκολ και φάσεις του αγώνα




Καλή η διαιτησία των Κωτσίδη – Τζώρτζου – Συμεωνίδη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 69΄ σε μαρκάρισμα που φάνηκε ότι έγινε εκτός περιοχής και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή με δυο "αυστηρές" κάρτες στο συμπαίκτη τους.


ag23.3.13AKarth_3ag23.3.13AKarth_4ag23.3.13AKarth_5ag23.3.13AKarth_6
ag23.3.13AKarth_7ag23.3.13AKarth_8ag23.3.13AKarth_9ag23.3.13AKarth_10


Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΝΩ ΚΩΜΗ
Τάκος Κων/νος, Πάντζιος Αθανάσιος, Πάντζιος Ζήσης (85΄ Μαυρομάτης Βασίλειος), Τάκος Αθανάσιος, Τσιανάκας Κων/νος, Δεληγιάννης Ευάγγελος, Παλαμάς Δημήτριος, Παπαϊωάννου Δημήτριος (46΄ Παλαμάς Κων/νος), Λεοντούδης Εμμανουήλ (77΄ Γκιάτας Δημήτριος), Τσιμπούρας Ιωάννης, Παλαμάς Ιωάννης.
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι : Γκόγκος Ιωάννης, Νταζάνης Νικόλαος, Μούσιος Νικόλαος.
ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ
Αλεξόπουλος Αντώνιος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοδουλίδης Κων/νος,  Γιαννόπουλος Αντώνιος, Θεοχάρης Απόστολος, Καβουρίδης Αχιλλέας, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Τζούμας Ιωάννης, Τζουκόπουλος Αλέξανδρος (46΄ Ευαγγελόπουλος Πάνος), Βλάμης Θεόδωρος (60΄ Σαΐτης Γεώργιος), Παλιανόπουλος Αθανάσιος.
Προπονητής: Σταθόπουλος Α. Τάκης
Γ.Μ. - Α.Γ.

Σχόλια