Γρεβενά Αεράτα – Κοζάνη 0-2



Το στέμμα στην Κοζάνη
Στο γήπεδο Κνίδης Γρεβενών στέφθηκε πρωταθλήτρια του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2012-13 η Κοζάνη μετά τη νίκη της με 2-0 επί των Γρεβενών Αεράτων κι ενώ απομένουν άλλες τρεις

Η Κοζάνη διατήρησε κι άλλο ένα ρεκόρ, της μοναδικής αήττητης ομάδας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, καθώς η άλλη έως σήμερα αήττητη ομάδα, το ΠΦΟ Πανόπουλου Ηλείας (πρωτοπόρος του 6ου Ομίλου), ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος.

Επίσης οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη άμυνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με 2 μόλις γκολ στο παθητικό τους (δεύτερο το ΠΦΟ Πανόπουλου με 4 γκολ παθητικό) και την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 38 γκολ (πρώτη η Ένωση Ερμιονίδας-Ερμής, πρωτοπόρος του 7ου Ομίλου, με 44 γκολ).

Το παιχνίδι στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Κνίδης ήταν ένας μονόλογος της Κοζάνης, με την φιλότιμη και νεανική ομάδα των Αεράτων να μην μπορεί να απειλήσει τους ερυθρόλευκους.

Στο 18' ο Κουλουκίδης αφού άλλαξε τη μπάλα με τον Κ. Παπαδόπουλο έπιασε το δυνατό που απέκρουσε δύσκολα ο Βίδρας.
Στο 29' ο Κουλουκίδης βγήκε μόνος απέναντι στον Βίδρα αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια των Αεράτων.
Στο 36' κάθετη πάσα του Ταφαρλή στον Ντεμιράϊ που δεν έπιασε καλά το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 38' πάσα του Τοπάλη στον Κ. Παπαδόπουλο που έπιασε το σουτ αλλά ο Βίδρας μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 40' η υπεροχή της Κοζάνης καρποφόρησε όταν ο Σαράντης Τοπάλης έδωσε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο που έβγαλε την συρτή σέντρα εκεί όπου ο Τοπάλης με ωραίο πλασέ στη γωνία έκανε το 0-1.

Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46') τα Αεράτα είχαν την καλύτερη τους στιγμή στον αγώνα όταν σουτ του Χαματάϊ (που αγωνίστηκε στην Κοζάνη στο παρελθόν) έφυγε σύριζα άουτ.
Στο 48' κάθετη πάσα του Κουλουκίδη στον Κ. Παπαδόπουλο που μόνος απέναντι στον Βίδρα σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Αεράτων.
Από το κόρνερ αυτό που εκτέλεσε ο Τοπάλης στο 49' ο Σίμος Ντεμιράϊ με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2.
Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς να δημιουργούνται μεγάλες φάσεις, με τον Γιάννη Παρασκευά να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους τρείς νεαρούς παίκτες.

Επόμενο παιχνίδι για την Κοζάνη το Σάββατο 16-3-2013 (λόγω Αποκριάς) στο ΔΑΚ Κοζάνης στις 16.00 με αντίπαλο τα Λευκάδια Ημαθίας.

Γρεβενά Αεράτα  (Νίκος Μπαλοδήμος): Βίδρας,  Παπαδόπουλος (65’ Βασιλόπουλος), Νασιόπουλος (73’ Αποστολίδης),  Κατσαντώνης, Θ. Λάλλος, Αλεξανδρίδης, Ντινόπουλος, Ιωαννίδης (79’  Χαστάς), Δημητριάδης, Χαματάϊ, Π. Λάλλος.

Κοζάνη (Γιάννης Παρασκευάς): Γκαραβέλης,  Στεργιόπουλος, Τραυλός, Τσικόπουλος, Κάλφας, Κουλουκίδης (87’  Κεΐσογλου), Ταφαρλής, Ντεμιράι (50’ Τσίλης), Τρυφωνίδης (74’ Λαγός),  Τοπάλης, Κυρ. Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Μπαϊλής
Βοηθοί:  Γκαρτζονίκας, Λάζαρης (Πρέβεζας)

φωτο του αγώνα 

Σχόλια