Ακαδημία Σιάτιστας – Ερμής Ασβεστόπετρας 1-1



Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν περισσότερο στη βαθμολογία και εξακολουθούν να βρίσκονται στο γκρουπ αρκετών ομάδων που αγωνιούν για την παραμονή στην Α΄ κατηγορία Κοζάνης. Για τους φιλοξενούμενους αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ισοπαλία, απέναντι σε ομάδες που είχαν επίσης ανάγκη των βαθμών, κάτι που δείχνει πόσο προσπαθούν να βελτιώσουν τη θέση και τις προοπτικές τους.
Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, πλην όμως η αναμέτρηση είχε φάσεις και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Στο 2΄ ο Διαμαντής απέκρουσε δύσκολα πλασέ του Μπαλτζή, πέντε λεπτά αργότερα ο Κεχαγιάς μπλόκαρε στο πλασέ του Παπαρίζου. Στο 8΄ ο Προσκυνητόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς, έφθασε στον Μπαλτζή, που με μονοκόμματο σουτ σημείωσε το 0-1. Στο 12΄ μετά από φάουλ του Μυλωνά, ο Τσίτσας έπιασε κεφαλιά και απέκρουσε ο Κεχαγιάς. Στο 20΄ ο Διαμαντής απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια την κεφαλιά του Σαββίδη, στο 30΄ το πλασέ του Πολιτίδη κατέληξε σύρριζα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κεχαγιάς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Τσίτσα, όμως στο 38΄ και ύστερα από κόρνερ του Παπαρίζου, ο Δημήτρης Ζιώγος με κεφαλιά, ισοφάρισε. Στο 51΄ ο Ερμής έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν με κάθετη μπαλιά ο Μπαλτζής έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσόμπο και την τελευταία στιγμή επενέβη σωτήρια με τάκλιν ο Γράβας και τον ανέκοψε. Στο 57΄ σέντρα του Μίμτση, κεφαλιά του Μπαλτζή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, στο 70΄ ο Τσίτσας με κεφαλιά βρήκε τον Γκόμεζ Μπούρτζο, που εξαπέλυσε δυνατό σουτ και απέκρουσε με υπερένταση ο Κεχαγιάς. Στο 75΄ ο Διογένης Παπαδόπουλος βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε όμως σύρριζα άουτ, στο 80΄ σημαντική ευκαιρία για τη Σιάτιστα, όταν μετά από προσπάθεια του Παπαρίζου, έπιασε κεφαλιά ο Δ. Ζιώγος και απέκρουσε ξανά ο Κεχαγιάς. Στο 88΄ ο Προσκυνητόπουλος έχασε την τελευταία ευκαιρία.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Από την Ακαδημία Σιάτιστας κορυφαίοι οι Τσίτσας, Κ. Γράβας, Γκ. Μπούρτζος, Παπαρίζος, από την Ασβεστόπετρα οι Σαββίδης, Τσόμπο, Μίμτσης και Κεχαγιάς.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Μαρόπουλο (Γεωργιάδης, Κουτζιακουτζίδης).

Ακαδημία Σιάτιστας: Διαμαντής, Τσίτσας, Γ. Ζιώγος, Δ. Ζιώγος, Κ. Γράβας, Παπαρίζος, Ώττας (57΄ Ζιώγας), Μυλωνάς, Κατσίρης, Τ. Γράβας, Γκ. Μπούρτζος (87΄ Κούγκας).

Ερμής Ασβεστόπετρας: Κεχαγιάς, Χινδιρίδης, Ιωσηφίδης, Σαββίδης, Καραστογιάννης, Τσόμπο, Πολιτίδης (75΄ Κοτσαφίλιος), Μίμτσης, Μπαλτζής (74΄ Διογ. Παπαδόπουλος), Φίτζιος (81΄ Καραγιαννάκης), Προσκυνητόπουλος. 

Σχόλια