ΑΕ Κοζάνης – ΑΕ Ελίμειας 2-0


Νίκη ανάσα πέτυχε η ΑΕΚ
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η ΑΕΚ μετά την νίκη της με 2-0 επί της Ελίμειας στο Στρατιωτικό Γήπεδο στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.
Η ΑΕΚ, που χρειαζόταν "πάση θυσία" τους τρείς βαθμούς, συνδύασε το αποτέλεσμα με καλή εμφάνιση, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Οι κιτρινόμαυροι, παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού, έπαιξαν με ηρεμία και υπομονή και πήραν δίκαια τη νίκη χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους.
Η ομάδα του Μάκη Μαλούτα με τη νίκη αυτή πήρε κάποιο "αέρα" από τους διώκτες της που απώλεσαν βαθμούς, χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί οριστικά.
Η Ελίμεια αγωνίστηκε με αρκετούς νεαρούς παίκτες, ενώ στο δεύτερο μέρος μπήκαν στον αγώνα και κάποιοι "μεγάλοι" χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Δημήτρη Αλιατίδη είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλές φάσεις στην καλο-οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.
Στο 17' μπάσιμο του Παπαθεοδώρου που πέρασε έναν αντίπαλο και βρέθηκε απέναντι από τον Καρανάνο αλλά ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ δεν πλάσαρε καλά με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Ελίμειας.
Στο 21' ωραία μπαλιά του Τσολακίδη στον Αμπατζίδη που μπήκε από τα δεξιά και έπιασε το σουτ, ο Καρανάνος απέκρουσε, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία αλλά ο Μανώλας έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
Στο 37' ωραίο μπάσιμο από δεξιά του Αμπατζίδη που την κατάλληλη στιγμή έσπασε τη μπάλα στον Κώστα Μαυρόπουλο που από κοντά με σουτ έκανε το 1-0.
Στο 44' μπαλιά του Ζελενίτσα στον Κοβάτσι που σούταρε δυνατά, ο Πεχλιβανίδης απέκρουσε εξ' επαφής, η μπάλα έφτασε στον Π. Παπαδόπουλο που σούταρε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πρόσεξε την άμυνα της και έδωσε χώρο στην Ελίμεια που πήρε την πρωτοβουλία και είχε την κατοχή της μπάλας.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία στο κέντρο αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα μπροστά.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το παιχνίδι ισορρόπησε, η ΑΕΚ σημείωσε το δεύτερο τέρμα που της έδιωξε το άγχος, είχε και ένα δοκάρι και πήρε τελικά τη νίκη και τους τρείς υπέρ πολύτιμους βαθμούς.
Στο 51' σουτ του Τσολακίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 60' σουτ του Νικολαΐδη απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του ο Πεχλιβανίδης.
Στο 68' φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, σουτ του Σιδέρη κόντραρε στους αμυντικούς, νέο σουτ του Σοφόγλου από καλή θέση πέρασε άουτ.
Στο 71' καλή εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Σαλονικίδης έπιασε το δυνατό βολέ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 76' ωραία κάθετη πάσα του νεαρού Παπαθεοδώρου στον Γιάννη Τσολακίδη που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καρανάνο και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 82' αντεπίθεση της ΑΕΚ που ανακόπηκε, λάθος των αμυντικών της Ελίμειας, ο Αμπατζίδης έκλεψε τη μπάλα και έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι της Ελίμειας και να απομακρύνεται, στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Α.Ε Κοζάνης  (Μαλούτας): Πεχλιβανίδης, Κουτσουσίμος, Κιουλτζής, Βητόπουλος, Μαυρόπουλος, Ντούκα, Τσολακίδης (80' Μαντώς), Πουλατσόγλου (89' Μπαλίτσας), Σαλονικίδης, Παπαθεοδώρου, Αμπατζίδης (85' Μαλούτας).

Α.Ε. Ελίμειας (Αλιατίδης): Καρανάνος, Αραμπατζής, Ρούσης (55' Δημητριάδης), Ζελενίτσας, Μανώλας, Νικολαΐδης, Σιδέρης, Π. Παπαδόπουλος, Σοφόγλου, Κουτζιακουτζίδης (70' Λεωνιδάκης), Κοβάτσι (55' Γιαπράκας).

Διαιτητής: Πανυτσίδης
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Παπαδόπουλος Χ.

Σχόλια