Ένωση Αποστόλου Παύλου – Μακεδονικός Κοζάνης 3-3 (φωτο - βίντεο)


Εντυπωσιακός ο Μακεδονικός
Τον αδικεί το αποτέλεσμα
Χορταστικό παιχνίδι έγινε στο Μακροχώρι, όπου Ένωση Αποστόλου Παύλου και Μακεδονικός Κοζάνης αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3.
Συγκλονιστική εξέλιξη, με εναλλαγές στο σκορ ,μέσα σε αθλητικά πλαίσια διαμόρφωσαν μία εικόνα εντυπωσιακή, από την οποία μοναδικό κερδισμένο βγαίνει το ποδόσφαιρο, με το θέαμα να προσφέρεται απλόχερα από τις δύο ομάδες .

Μοναδικοί αρνητικοί πρωταγωνιστές ο διαιτητής κ. Καρυπίδης και η βοηθός κα Κουπαράνη οι οποίοι με τις αποφάσεις τους δεν επέτρεψαν στον Μακεδονικό να φύγει απο το Μακροχώρι ακόμα και με τους τρείς βαθμούς της νίκης.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η πολύ καλή ομάδα του Μακροχώριου φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Μακεδονικό .
Μέσα στο γήπεδο όμως, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.
Οι παίκτες του κ. Κερλίδη , μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Πολύ γρήγορα προηγήθηκαν στο 3΄με ωραίο σουτ απο 30 μ του Ξαγοράρη.
Η αντίδραση των παικτών του κ. Παπακώστα ήταν άμεση κι αφού έχασαν αρχικά μεγάλη ευκαιρία με τον Σαριόγλου στο 6΄ (απο δύο μέτρα κεφαλιά μπλόκαρε ο Σταματέλος), πέτυχαν γκολ στο 14΄ με γυριστή κεφαλιά του Νικολάου ύστερα απο σέντρα του Κουμπούρα απο τη γραμμή του κόρνερ !!!H  κα Κουπαράνη ;όμως  προς γενική έκπληξη όλων να το ακυρώνει,(πως είναι δυνατόν η σέντρα να βγαίνει κυριολεκτικά επάνω απο τη γραμμή του κόρνερ και ο σκόρερ να βγαίνει οφσάιντ υποστήριξαν οι άνθρωποι του Μακεδονικού , με τη βοηθό να μην ΄έχει καταλάβει τι είχε υποδείξει ).Σα να μη έφτανε αυτό η ΕΑΠ που έβγαινε επικίνδυνα στην επίθεση πέτυχε στο 21΄το 2-0 με πλασέ του Συμεωνίδη .
Στο 41΄ο Αργυρόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Σταματέλο σε ωραία επέμβαση.
Με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου , η ΕΑΠ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να τελειώσει τον αγώνα , αλλά στο σουτ του Βούλγαρη στο 51΄η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι
Ο Μακεδονικός από εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε, πήρε τα ηνία του αγώνα και μέσα σε 8΄λεπτά γύρισε τούμπα το ματς . Αρχικά , μείωσε στο 57΄σε 2-1,όταν ο Σαριόγλου εκτέλεσε φάουλ και ο Κωστίκας με καρφωτή κεφαλιά άφησε άναυδο τον Σταματέλο και στο 60΄έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Κωστίκα να βγάζει τη σέντρα ο Νικολάου που έγινε κάτοχος της μπάλας έβγαλε ασίστ στον Παπαδημητρίου που με διπλή προσπάθεια την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Σταματέλου .
Ο Μακεδονικός εντυπωσιακός και με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση πέτυχε την ανατροπή στο 64΄με τον Κουμπούρα να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαντζώλας με κεφαλιά να γράφει το 2-3 .
Η συνέχεια εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα άγριας ομορφιάς, όπου τελικά το κερασάκι στην τούρτα ανέλαβε να το βάλει ο διαιτητής του αγώνα κ. Καρυπίδης στο 78΄αφού ανακάλυψε πέναλτι του Βαρυτιμίδη επάνω στον Σαλέπη, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων . Ο Γεωργίου ανέλαβε στο79΄την εκτέλεση ισοφαρίζοντας σε 3-3 .
Στο 81’ ο Σαριόγλου του Μακεδονικού δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Βούλγαρη, κόκκινη που όμως ο διαιτητής δεν έδειξε και στον ποδοσφαιριστή της ΕΑΠ που χτύπησε απο πίσω τον παίκτη του Μακεδονικού.
Στα επόμενα 15΄(9΄κανονικού αγώνα και τα υπερβολικά 6΄ της καθυστέρησης ) η ΕΑΠ πίεσε χωρίς να καταφέρει όμως να πετύχει άλλο γκολ .
Το φινάλε του ματς βρήκε τους παίκτες να συγχαίρονται μεταξύ τους…

Ένωση Αποστόλου Παύλου (Γιάννης Κερλίδης): Σταματέλος Σπ., Μαυριδόγλου, Συμεωνίδης Θ. (46’ Αντωνίου), Σαλέπης, Ηλιάδης Γρ., Δεληγιώργης, Ηλιάδης Αντ., Ξαγοράρης, Βούλγαρης, Τσακαλίδης (46’ Γεωργίου), Βελλίνης (63’ Καλούδης).

Μακεδονικός Κοζάνης (Γιώργος Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος Γρ., Αργυρόπουλος, Μαντζόλας, Κωστίκας, Ζιαζιάς, Παπαδημητρίου (83’ Κρικέλης), Κουμπούρας, Σιαρόγλου, Καμπούρης, Νικολάου

Ο Μακεδονικός ευχαριστεί την ΕΑΠ για την φιλοξενία
Τις ευχαριστίες της για την φιλοξενία που είχε στο Μακροχώρι , εξέφρασε η διοίκηση του Μακεδονικού , μετά από το τέλος του μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Ο Μακεδονικός θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την διοίκηση τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Μακροχωρίου , για την άψογη φιλοξενία τους απέναντι στην αποστολή της ομάδας μας.
Τέτοιες ενέργειες προάγουν το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποδοσφαίρου και είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Τέτοιες ομάδες χρειάζεται και έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θερμά  συγχαρητήρια ».

Σχόλια