Ελπίδες ΑΕΚ - Αστραπή Κλείτου 1-2


Μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Β' Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης (από το 2001-02) οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης υποβιβάστηκαν στη Γ' Κατηγορία καθώς τερμάτισαν στην τελευταία θέση του 2ου Ομίλου.
Οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης ιδρύθηκαν το 1993 ως η Β' ομάδα της Α.Ε. Κοζάνης και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ακαδημίας ποδοσφαίρου και της Α' ομάδας. 

Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας 2012-13 οι Ελπίδες, που χρειαζόταν μόνο τη νίκη, ηττήθηκαν στο Στρατιωτικό Γήπεδο από την Αστραπή Κλείτους με σκορ 1-2.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου προέδρου της Αστραπής Κλείτους Λευτέρη Χατζηκώστα. 
Στο παιχνίδι του Στρατιωτικού Γηπέδου οι Ελπίδες "ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν", από την πλευρά του το Κλείτος αγωνίστηκε για τον αποθανόντα πρόεδρο του. 
Το παιχνίδι, παρά την κρισιμότητα του για τις Ελπίδες, έγινε σε πολύ αθλητικά πλαίσια, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την νίκη ενώ τους νεαρούς κιτρινόμαυρους τον δρόμο για την Γ' Κατηγορία. 
Στο παιχνίδι οι Ελπίδες προσπάθησαν, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. 
Στο 30' δυνατό σουτ του Ιάκωβου Παπαδόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κλείτους.
Στο 40' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 με εύστοχο πέναλτυ του 15χρονου Γιώργου Κεχαΐδη. Το πέναλτι δόθηκε σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον τερματοφύλακα Τσέπουρα σε μία φάση διαρκείας, ενώ οι Ελπίδες διαμαρτυρήθηκαν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Τσέπουρα που μάλιστα χρειάστηκε αρκετή ιατρική φροντίδα καθώς έσκισε το φρύδι του. 
Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') ο έμπειρος Γιώτης Τσιώνης, γέννημα-θρέμμα της Α.Ε. Κοζάνης, πέρασε δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα σημειώνοντας το 0-2. 
Στο 57' οι Ελπίδες μείωσαν σε 1-2 με εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Ζαχαρία, το πέναλτι δόθηκε σε μαρκάρισμα στον Σταυριανουδάκη.
Στο 75' κεφαλιά του νεαρού Τσαμπούρη βρήκε τη συμβολή των δοκών του Αθανασιάδη, ενώ στο 78' ο Τσαμπούρης έχασε απίστευτη ευκαιρία καθώς σε κενή εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια του πεσμένου Αθανασιάδη. 
Στο 80' οι Ελπίδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν δόθηκε όταν ο Σταυριανουδάκης ανατράπηκε από τον Φ. Τσαβδαρίδη. 


Μετά τη λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κέρασαν γλυκά και χυμό όλους τους παρευρισκομένους στη μνήμη του προέδρου, δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο ενώνει.

Ελπίδες  ΑΕΚ (Μακριανίδης): Τσέπουρας, Κόρδας, Κυρζόπουλος, Τσαφαράκης, Μπακόλας, Κουλαξουζίδης, Μέμα, Ιακ. Παπαδόπουλος (57' Τσαμπούρης), Σταυριανουδάκης, Ζαχαρίας (59' Λαμπαδάς), Μαλιόγκας (78' Κασαπίδης).

Αστραπή Κλείτου: N. Αθανασιάδης, Δ. Τσαβδαρίδης, Τοζιόπουλος, Φ. Τσαβδαρίδης, Τρουμπούκης, Γκοντοβάς, Καρατσάς, Σπυριδόπουλος (57' Κωνσταντινίδης), Κ. Αθανασιάδης, Τσιώνης, Γ. Κεχαΐδης (59' Κατζαγερίδης). 

Διαιτητές:
 Μπισούκης, Μιχαηλίδης, Φραντζοπούλου. 



      


aekozanis.gr

Σχόλια