Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων - Μεγάλη νίκη εκτός έδρας της Μικτής Νέων 3ης Περιφέρειας


Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι είδαν, οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των δυο καλύτερων, κατά γενική ομολογία, Μικτών ομάδων Νέων σε επίπεδο Περιφέρειας. 

Η 3η Περιφερειακή ομάδα Νέων (Γρεβενά, Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα),  έχοντας στον πάγκο τον Ημαθιώτη Λυμούση Αντώνη, κατάφερε να κερδίσει την αντίστοιχη ομάδα της 2ης Περιφέρειας (Θες/νίκη, Πέλλα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες),  ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση, παρότι το γήπεδο δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση με 0-1, σκορ που διαμορφώθηκε μόλις στο 7ο λεπτό.

Σε εκείνο το λεπτό σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή του Χαλμούκη, κάτοχος της μπάλας έγινε ο αρχηγός της Μπίντσης της Κοζάνης που με έξυπνο και δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων.

Το υπόλοιπο διάστημα παίχτηκε ανοικτό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες, με τους επιθετικούς όμως της νικήτριας ομάδας να έρχονται σε φάση εκτέλεσης περισσότερες φορές από τους αντιπάλους, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μέχρι την λήξη του φαίνεται πως ήταν αρκετό το γκολ του Μπίντση, για να χαρίσει την νίκη στους φιλοξενούμενους, χαρίζοντας συγχρόνως τους πρώτους τρεις βαθμούς.

Οι Νέοι της 2ης Περιφέρειας, αν και είχαν στην σύνθεσή τους εννέα παίκτες από την ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν έπιασαν τη γνωστή τους απόδοση, αφού τα βασικά της ατού δεν «τράβηξαν».

Οι μετέπειτα νικητές της συνάντησης φάνηκαν αρκετά διαβασμένοι στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού και δεν έδωσαν χώρους στους αντιπάλους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απειλήσουν μια φορά την εστία του Λαμπίρη, αλλά το σουτ του Παπαγεωργίου έδιωξε σε κόρνερ με ωραία εκτίναξη ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας.
Έτσι η νικήτρια 3η Περιφέρεια Νέων αποκτά προβάδισμα για την τελική φάση τω Μικτών ομάδων Ζωνών,  αφού την Τετάρτη στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στην έδρα της (Παλατίτσια), την 1η Περιφέρεια (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη. Ροδόπη)και  σε  περίπτωση  
που  αποσπάσει  θετικό  αποτέλεσμα  (νίκη ή ισοπαλία) θα  καταταγεί  πρώτη  στον όμιλό της,  με  αποτέλεσμα ο πρώτος πλέον προπονητής της νικήτριας Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό και Ομοσπονδιακό προπονητή θα συγκροτήσουν την Μικτή ομάδα της Βόρειας Ζώνης, για τους αγώνες της τελικής φάσης.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν του Μπίντση της Κοζάνης, στην ομάδα της 3ης Περιφέρειας παίζουν ακόμα από την περιοχή μας  ο Λαμπίρης Θ. της Κοζάνης 2004, ο Γρίβας Γ. της Κοζάνης 2004, ο Λιάμης του Εορδαϊκού, ο Ρούσης Αλ. της Ελίμειας, ο Ρωσσίδης Άγγ. του Βέρμιου Καρυοχωρίου, και ο Παπουτζίδης Αναστ. της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βοΐου.


Διαιτήτευσαν οι: Παπαργυρίου Λ.(Γκαραγκάνης Ιω., - Κύφος Παντ.) της ΕΠΣ Πιερίας.

2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: (Φ. Μαζουλουξής) Χαλμούκης, Παπανικολάου, Τσεβρετζής (56’ Παπαδόπουλος T.), Τσατσαρώνης, Μαζουλουξής, Παπαγεωργίου, Σκάρας (22’ Μηντσιούδης), Χαλκιάς, Ελευθεριάδης, Αμαραντίδης, Ανεπλάς (65’ Καραγιάννης).

3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: (Αντ. Λυμούσης) Λαμπίρης, Μπλούκας, Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Λιάμης, Ιντός, Παπουτσίδης (67’ Βασιλειάδης), Ζολώτας, Ντινόπουλος (58’ Παπάδης) , Μπίντσης, Νταμότσεφ (49’ Κωστόπουλος).

Θ. Ηλιάδης

Σχόλια