Με μια ματιά η Α' κατηγορία


ΑΤΥΧΟ ΤΟ ΒΑΤΕΡΟ, ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ
 «Κύκνειο άσμα» της Σιάτιστας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Νικολαϊδης
ΑΡΔΑΣΣΑ-ΑΙΑΝΗ 1-0: Η είσοδος του Γιώργου Μαυροματίδη στην επανάληψη ωφέλησε τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρο, που πήρε δύσκολη νίκη. Στο 55΄ σέντρα του Σερσέμη και ο Μαυροματίδης με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα, πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια είχαν οι νικητές, κάθετο στο 35΄ με τον Δημητριάδη και οριζόντιο στο 60΄ με τον Σερσέμη.
Ο Αλιάκμων προσπάθησε αρκετά στο πρώτο μέρος. Καλή η διαιτησία του Ζούγρα (Δ. Σουλίδης, Λαμπριανίδης).
ΑΡΔΑΣΣΑ: Μπερμπερίδης, ΠΙΣΚΙΛΙΔΗΣ, Χαλυβόπουλος (46΄ Μαυροματίδης), ΣΕΡΕΤΗΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Τσακαλίδης, Κουτσομήτρος, ΣΕΡΣΕΜΗΣ (90΄ Χότζα), Αμαραντίδης, Νεοφυτίδης (80΄ Ηλιάδης).
ΑΙΑΝΗ: ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ, Κύρινας (46΄ Φτάκας), Αραγιάς (72΄ Κουτσογεωργόπουλος), Κατίδης, Μαρούδης, Καραγιάννης, ΠΕΛΕΚΑΣ, Νάννος, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Καραγιώργος, Τζέλος (66΄ Μπούλης).

ΑΚΑΔ. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ-ΕΡΑΤΥΡΑ 2-4: Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Ακαδημία Σιάτιστας, που πλέον χάνει τις ελπίδες για παραμονή. Η Αναγέννηση συνέχισε το φοβερό νικηφόρο σερί, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μαυρίκη Φιλιππίδη. Ο τελευταίος πέτυχε τρία γκολ (στο 20΄ με επέλαση και πλασέ, στο 50΄ μετά από εξαιρετική συνεργασία Μπαλαμπάνη, Καραμίκα και στο 63΄), το άλλο γκολ ήρθε στο 43΄, όταν ο Λαζαρίδης έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Φιλιππίδη, που με «τακουνάκι» στον αέρα, «έστρωσε» στον Ζαρκοδήμο κι εκείνος δεν αστόχησε. Στο 40΄ με πλασέ και στο 60΄ με εύστοχο πέναλτι ο Δ. Ζιώγος σκόραρε για τους γηπεδούχους, στο 56΄ ο Καραμίκας είχε δοκάρι. Καλός ο διαιτητής Καραποναρλίδης (Γεωργιάδης, Σύκος).
ΑΚΑΔ. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ: Διαμαντής, Τσίτσας, Κ. Γράβας, Κατσίρης, Παπαρίζος (70΄ Τ. Γράβας), Δ. ΖΙΩΓΟΣ, Γ. Μπούρτζος, ΜΙΧ. ΜΠΟΥΡΤΖΟΣ (43΄ Ζιώγας), Μάρκ. Μπούρτζος, Γ. ΖΙΩΓΟΣ (63΄ Χάιτας), Τσακνάκης.
ΕΡΑΤΥΡΑ: Θωμόπουλος, ΒΟΥΖΙΑΝΑΣ, ΤΣΙΟΡΚΑΣ, Μήλιος, Κουτσώνας (46΄ Γκαραγκούνης), ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ, Μούστα, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (85΄ Ανδρεάδης), Ζαρκοδήμος, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (85΄ Ζιάμος), Καραμίκας.

ΦΟΥΦΑΣ-ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ 2-4: Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Ερμής, ανανεώνοντας κάποιες ελπίδες παραμονής που έχουν μείνει. Ο Μακεδονικός βρέθηκε σε κακή μέρα και γνώρισε βαριά ήττα. Στο 25΄ ο Μαρκόπουλος άνοιξε το σκορ, αλλά ακολούθησαν τρία γκολ των φιλοξενούμενων (στο 30΄ ο Παναγιώτης Πιπιντάκος με κοντινό πλασέ, στο 55΄ ο Γιώργος Προσκυνητόπουλος με κεφαλιά και στο 60΄ ο ηλίας Γοτουχίδης με διαγώνιο σουτ). Στο 70΄ ο Μούκας με πλασέ, μείωσε, αλλά στο 78΄ ο Άρης Ιωακειμίδης «κρέμασε» τον τερματοφύλακα (2-4). Μέτρια η διαιτησία του Κωτσίδη (Χονδροματίδης, Μπέλτσου).
ΦΟΥΦΑΣ: Τάσιου, ΛΕΣΑΪ, Λ. Κεσκιλίδης, Ίτσκος (46΄ Ιωαννίδης), ΚΟΤΣΑΦΙΛΙΟΣ, Ματσιγγάρης (66΄ Μούκας), Φαχαντίδης, Φωτίου, Θ. Κεσκιλίδης, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Καρασούνας (46΄ Βογιατζής).
ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Κ. Γκαγκανιάρας, Θ. Ιωσηφίδης, Χ. Ιωσηφίδης, Σαββίδης, Τσόμπο (46΄ Γοτουχίδης), Πιπιντάκος, ΜΙΜΤΣΗΣ, ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, Μπαλτζής (79΄ Δημ. Παπαδόπουλος), Προσκυνητόπουλος (71΄ Χρ. Γκαγκανιάρας).

ΣΕΡΒΙΑ-ΒΑΤΕΡΟ 1-1: Σε μέτρια μέρα βρέθηκε ο Τιτάν, από την άλλη ο Εθνικός στάθηκε άτυχος, χάνοντας ευκαιρία νίκης στο τέλος. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του 22χρονου Πέτρου Μπάρα στο 44΄, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε κάταγμα περόνης. Στο 6΄ ο Νέστορας έβγαλε σέντρα κι ο Τσικόπουλος με σουτ το 1-0, στο 36΄ ατομική προσπάθεια και σουτ του Μελισσινού, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζιώγας. Στο 46΄ φάουλ του Χατζηρούμπη και με κεφαλιά ο Στεργίου, ισοφάρισε. Στο 59΄ και 79΄ η κεφαλιά του Κωνσταντή και το σουτ του Νέστορα πέρασαν ελάχιστα άουτ, στο 81΄ φάουλ του Χατζηρούμπη και ο Μελισσινός έπιασε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι. Στο 88΄ σέντρα του Ηλία, νέα κεφαλιά του Μελισσινού δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Καλή η διαιτησία του Καρατέρπου (Μπισούκης, Συμεωνίδης).
ΣΕΡΒΙΑ: Ζιώγας, Μπάρα (46΄ λ.τ. Γαλογαύρος), Νιζάμης, ΧΡΥΣΙΚΟΣ, Κωνσταντής, ΛΑΜΠΡΟΣ, Ουρμπάνικ (46΄ Θεοδωρίδης), Ελευθεριάδης, ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΣΤΟΡΑΣ, Πατσικόπουλος (66΄ Λίτας).
ΒΑΤΕΡΟ: Αλ. Κεντεποζίδης, Σαλονικίδης (49΄ Περιστέρης), Παναγιώτου, Ευκολίδης, Μυρ. Κεντεποζίδης, Παρτάλης (20΄ λ.τ. Κουρτσίδης), ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Νούσιος, ΗΛΙΑΣ, ΧΑΤΖΗΡΟΥΜΠΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ.

ΑΚΡΙΝΗ-ΒΕΛΒΕΝΤΟ 2-0: Την παραμονή του στην Α΄ κατηγορία εξασφάλισε χθες ο Απόλλων, παίρνοντας άλλη μια πολύτιμη νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ αποφασιστικά και έφθασαν στο τρίποντο, χάρη σε δύο τέρματα του Κώστα Καραφυλλίδη, του γνωστού «ζωγράφου», στο 28΄ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ και στο 47΄ με εύστοχο πέναλτι (χέρι του Δεληνιώτη). Στο 15΄ ο Βασίλας σούταρε, απέκρουσε ο Μαραγκός, νέο σουτ του πρώτου στο οριζόντιο δοκάρι. Καλή η διαιτησία του Πανυτσίδη (Δραγώγιας, Κουντουράκης).
ΑΚΡΙΝΗ: Αμπατζίδης, Στ. Τσανακτσίδης, Κυριακίδης, ΚΥΡΙΚΛΙΔΗΣ (80΄ Παπαδόπουλος), Γ. Βοριαζίδης, Θαλαλαίος, Μαυροδήμος (46΄ Τσαβδαρίδης), Βασίλας (71΄ Τσαουσίδης), ΧΡ. ΒΟΡΙΑΖΙΔΗΣ, Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ.
ΒΕΛΒΕΝΤΟ: ΜΑΡΑΓΚΟΣ, Ταϊρης, Διβηκέλης, Σαμαράς, Νατσιούλας (50΄ Τσέλα), ΔΕΛΗΝΙΩΤΗΣ (50΄ Χρυσοστομίδης), Παπαστέργιος, Τσιάμης, Μανδραλής, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Τρίχας (60΄ Πιτσιάβας).
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
Προσθήκη λεζάντας

ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ 1-3: Σε τροχιά τίτλου εξακολουθεί και παραμένει η ΑΕ Ποντίων, που ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και πήρε τη νίκη. Η ΑΕ Κοζάνης παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές, στο 17΄ ο Χρήστος Καραγεώργος με σουτ εντός περιοχής έκανε το 0-1, στο 22΄ κόρνερ του Σιαμπανόπουλου και με κεφαλιά ο Κουτσοσίμος, ισοφάρισε. Στο 53΄ μπάσιμο του Καραγεώργου και ανατροπή από τον Κουτσοσίμο, στο πέναλτι ευστόχησε ο «παθών». Στο 63΄ ο Μετικάνος με φάουλ από τα 25 μέτρα πέτυχε το 1-3, στο 82΄ το φάουλ του Τσολακίδη βρήκε στο αριστερό δοκάρι. Καλή η διαιτησία του Τσιμεντερίδη (Μπαλιάκας, Ε. Σουλίδης).
ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βήττας, Κουτσοσίμος, Σιαμπανόπουλος, Κιουλτζής, Ντούκα, Παπαθεοδώρου (46΄ Τσολακίδης), Μαλούτας, Μαντώς, Σαλονικίδης, Μπαλίτσας, Μαυρόπουλος.
ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Ζηνόβιος, Βάλλας, Αντάμης, Σαββίδης (37΄ λ.τ. Μπόντζας), Ζερβανταρίδης, Φωτιάδης, Δαϊνάς, Μετικάνος, Πουταχίδης (66΄ Παυλίδης), Καραγεώργος (60΄ Βρόικος), Θεοδωρίδης.

ΕΛΙΜΕΙΑ-ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ 3-2: Όπως και στον πρώτο γύρο, η Ελίμεια λύγισε την αντίσταση του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με αναπάντεχη εξέλιξη. Στο 8΄ σέντρα του Κοβάτσι, ο Σιδέρης με πλασέ έκανε το 1-0, στο 10΄ ο Περικλής Παπαδόπουλος με μονοκόμματο, αριστερό σουτ το 2-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, στο 73΄ κάθετη μπαλιά του Ρωμνόζογλου στον Μαρούκη, που σούταρε, απέκρουσε ο Καρανάνος και στην επαναφορά με κεφαλιά ο Αθανασιάδης μείωσε. Στο 86΄ ο Σακαλής με πλασέ, ισοφάρισε. Στο 91΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι, το εκτέλεσε ο Κουτζιακουτζίδης και με κεφαλιά ο Γιαπράκας πέτυχε το 3-2. Καλή η διαιτησία του Σωτηριάδη (Ν. Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης).
ΕΛΙΜΕΙΑ: Καρανάνος, Δημητριάδης, ΔΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Γιαπράκας, Μανώλας, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (46΄ λ.τ. Αραμπατζής), ΣΙΔΕΡΗΣ (66΄ Μανιάκας), Π. Παπαδόπουλος, Κοβάτσι, Κουτζιακουτζίδης, Ανδρονικίδης (46΄ ΑΝΤΑΜΗΣ).
ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ: Μητικάνης, Ελευθεριάδης, Καζαντζίδης (28΄ Γρηγοριάδης), Πολυχρονιάδης, Μπόνιος, Νατσιόπουλος (58΄ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ), ΣΑΚΑΛΗΣ, ΜΙΛΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μαρούκης, ΡΩΜΝΟΖΟΓΛΟΥ, Σταυρίδης (28΄ Λαζαρόπουλος).
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΕΛΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ 2004-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-1: Ήσυχο παιχνίδι έγινε στο Σκαφίδι, όπου ο Εορδαϊκός με πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, πήρε τη νίκη απέναντι στη νεανική Κοζάνη 2004. Στο 29΄ φάουλ του Ευθυμιάδη, απέκρουσαν οι αμυντικοί, ο Μπακαλίδης από κοντά σούταρε και απέκρουσε εκπληκτικά ο νεαρός τερματοφύλακας Καραπακλίδης. Στο επόμενο λεπτό, κόρνερ του Ηλία Τσαγκαλίδη κι ο Δούφας με κεφαλιά, πέτυχε το 0-1. Εύκολο έργο είχε ο διαιτητή Μαρόπουλος (Γκέκα, Τζιαμπάζης).
ΚΟΖΑΝΗ 2004: Λαμπίρης, Παπαδημητρίου (50΄ Καραθανάσης), Παπαστάμκος, Μυλωνάς (70΄ Γιαννόπουλος), Ράπτης, Παπαντωνίου, Σέχι, Μπακαλίδης, Πιλικίδης, Τσατσόπουλος, Ευθυμιάδης.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Καραπακλίδης, Π. Ακριτίδης, Ακρ. Ακριτίδης (55΄ Λιάμης), Νίκκου, Π. Τσαγκαλίδης, Δούφας, Συμεωνίδης (75΄ Βερύκοκος), Δαλκερανίδης, Χαϊτίδης, Ηλ. Τσαγκαλίδης, Σουγιουλτζής (73΄ Αδαμίδης). 

Σχόλια