Αναγέννηση Πτολεμαΐδας - Η στέψη της Βασίλισσας



Όταν μια πρωταθλήτρια ομάδα έχει 23 βαθμούς διαφορά από τον 2ο το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι είχε κατέκτησε πολύ άνετα και δίκαια το τίτλο.
 Κάτι τέτοιο ισχύει με την Αναγέννηση Πτολεμαΐδας που περίπου ένα χρόνο μετά την πτώση της από την Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ Κοζάνης επανέρχεται με εντυπωσιακό τρόπο αφού σε 26 αγώνες είχε 23 νίκες και 3 μόνο ισοπαλίες με τέρματα 103-25.


Αν αυτή δεν είναι εμφατική άνοδο τότε ποια είναι.

Η ομάδα του Χρήστου Παππά από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο και χρειάστηκε να φτάσουμε στην 9η για να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών., έχοντας όμως δημιουργήσει μια ασφαλή διαφορά από τους διώκτες της.

Ο Χρήστος Παππάς μπόρεσε να δημιούργησε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών αλλά πολλά υποσχόμενων παικτών που έχοντας και την εμπειρία της Α΄ Κατηγορίας δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν το πρωτάθλημα.

Οι παίκτες στους οποίος στηρίχτηκε η Αναγέννηση ήταν οι εξής:

1.Τεπετζής Βασίλειος (25)

2.Cobo Olti (18)

3.Μωλωνάς Χρήστος (18)

4.Καραγκιόζης Στέφανος (22)

5.Γιαλαμίδης Νικόλαος (17)

6.Γκέκας Κοσμάς (17)

7.Ραφαήλ Παναγιώτης (18)

8.Βουγιούκας Γεώργιος (33)

9.Ραμπίδης Δημήτριος (17)

10.Ντάβες Αναστάσιος (18)

11.Νάϊντι Αχμέντ (20)

12.Βουγιούκας Χρυσοβαλάντης (27)

13.Μιχαηλίδης Ευστάθιος (18)

14.Χασιώτης Κωνσταντίνος (20)

15.Παππάς Αχιλλέας (29)

16.Τζατζάρης Θεόδωρος (18)

17.Συμεωνάκος Σπυρίδων (23)

18.Παπαθανασίου Ευθύμιος (16)

19.Τσακυρίδης Αντώνιος (16)

20.Κοκοβιάδης Θεόδωρος (16)

21.Φαχαντίδης Στέφανος (16)

22.Δαλαπάσχος Δημήτριος (16)

23.Ξυνός Δημήτριος (16)

24.Κηπουρίδης Συμεών (16)

25.Καραγιάννης Ιωάννης (16)

26.Νικοάλου Ιωάννης (16)

27.Ροσέρα Χρήστος (15)

28.Ποζίδης Κωνσταντίνος (31)

29.Γεωργιάδης Λάζαρος (39)

30.Σίσκου Ιωάννης (36)

31.Σαμαράς Ηρακλής (33)

32.Θεοδωρίδης Γέωργιος (36)

33.Ταλής Ιωάννης (21)



Μέσος όρος ηλικίας 21.6 με τους Ποζίδη, Σίσκου, Γεωργιάδη, Σαμαρά και Θεοδωρίδη να αποτελούν τους μεγαλύτερους «αδερφούς» για τους υπόλοιπους παίκτες του Χρήστου Παππά.
Εντός έδρας η Αναγέννηση είχε 12 νίκες και μόνο μια ισοπαλία με τον Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής (1-1). Κέρδισε τους Κλείτο 6-0, Βέρμιο Καρυοχωρίου 2-0, Πολυνίκη 3-2, Ποντοκώμη 6-1, Κρυόβρυση 3-2, Καρυδίτσα 2-0, Ατρόμητο 7-0, Ελπίδες ΑΕΚ 10-0, Πρωτοχώρι 4-0, Μαυροπηγή 4-3 και Ακρίτες 2-1. Τέρματα 54-12.

Εκτός έδρας είχε 11 νίκες και 2 ισοπαλίες με Κλείτο 2-2 και Ακρίτες 0-0.

Κέρδισε τους Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής 3-0, Βέρμιο Καρυοχωρίου 3-2, Πολυνίκη 3-2, Ποντοκώμη 5-1, Κρυόβρυση 3-1, Καρυδίτσα 7-1, Ατρόμητο 3-1, Ελπίδες ΑΕΚ 8-0, Πρωτοχώρι 5-1, Μαυροπηγή 5-1. Τέρματα 49-13.

 Εντυπωσιακά αποτελέσματα για μια ομάδα που δεν είχε σταθερή έδρα (τα περισσότερα παιχνίδια τα έδωσε στον Άγιο Χριστόφορο) και που φιλοδοξεί τη νέα περίοδο να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Α΄ Κατηγορία και να μην είναι και πάλι περαστική.

 Χρήστος Παππάς 
 Ο προπονητής της Αναγέννηση Χρήστος Παππάς μας δήλωσε για την εύκολη όπως αποδείχτηκε άνοδο και όχι μόνο «πραγματικά το πιο δύσκολο ήταν να δώσω κίνητρο στους παίκτες και σίγουρα ήταν η πιο εύκολη άνοδος ομάδας που θυμάμαι εγώ και σχεδόν από την 5η αγωνιστική που είχαμε δει όλες τις ομάδες καταλάβαμε ότι οι δυνατότητες μας ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Μάλλον η εμπειρία μας από την Α΄ μας έκανε πολύ καλό με αποτέλεσμα οι παίκτες που έπαιξαν πέρσι φέτος να δουν πιο εύκολα τα πράγματα αλλά το θέμα είναι να ήμαστε ανταγωνιστικοί και του χρόνου.

Φυσικά για να γίνει αυτό τα πράγματα είναι απλά. Είναι  η μοίρα των ομάδων που παρασκευάζουν παίκτες και έρχονται από τα «μικρά» πρωταθλήματα να μην έχουν την εμπειρία και να μπορούν να πάρουν αποτελέσματα στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι είναι δύσκολο πράγμα και να «ψήνεις» παίκτες και να παίρνεις αποτελέσματα. Η λύση είναι να έχεις μια έμπειρη ομάδα και σιγά-σιγά να προσθέτεις παίκτες. Φέτος εμείς καταφέραμε να βάλουμε 5-6 παίκτες από το παιδικό πρωτάθλημα το περσινό και να κάνουμε παράλληλα και πρωταθλητισμό. Ήταν μια καλή εμπειρία, το διασκεδάσαμε όλη τη χρονιά παίρνοντας αήττητοι το πρωτάθλημα, άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα αλλά τα καταφέραμε».

Από εκεί και μετά ο κ. Παππάς μίλησε και για διάφορα θέματα που άπτονται του ποδοσφαίρου στη περιοχή.

Για τις πολλές ομάδες από την Εορδαία στην κατηγορία είπε:

«Μακάρι του χρόνου να έχουμε περισσότερες από 5-6 ομάδες. Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που παίζαμε σε όλα τα χωριά από τη γύρω περιοχή που ήταν στην Α΄ Κατηγορία και μακάρι να βγουν και άλλες ομάδες.

Γιατί όσο πιο ψηλά πάει ο γείτονας τόσο πολύ θέλουμε να τον ακολουθήσουμε και εμείς. Όσο πιο πολλές ομάδες τόσο το καλύτερο».

Για την απουσία του Εορδαϊκού από τις ψηλότερες κατηγορίες και πόσο στοιχίζει στο ποδόσφαιρο της περιοχής:

«Δεν το συζητάω καν. Εγώ μικρός ήθελα να μπω στο γήπεδο να κουβαλάω τις μπάλες των παικτών του Εορδαϊκού. Τώρα ο Εορδαϊκός δεν είναι το κίνητρο το παλιό αλλά ελπίζω να το ξανακάνουμε. Και εγώ Εορδαϊκός είμαι άσχετα που είμαι στην Αναγέννηση. Όλοι οι κάτοικοι της Εορδαίας είναι με τον Εορδαϊκό. Και όσο πιο ψηλά είναι ο Εορδαϊκός τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο των παικτών να πάνε σε αυτόν. Έτσι όλοι πρέπει να δώσουμε ένα χεράκι για να πάει ο Εορδαϊκός εκεί που του αξίζει».

Πόσο σύμφωνο το βρίσκει η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας για να ξανά πάει το «ΕΟΡΔΑΪΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ψηλά:

«εγώ το καλοκαίρι έδωσα 2 παίκτες στον Εορδαϊκό έτσι ώστε να το βοηθήσω να κάνει κάτι καλό. Εγώ  είμαι στη διάθεση του Εορδαϊκού να το βοηθήσω για να κάνει κάτι καλύτερο. Το έχω πει ότι είμαι Εορδαϊκός και θέλω η ομάδα της Πτολεμαΐδας να είναι σε υψηλό επίπεδο για να μπορούν και τα παιδιά της ακαδημίας μας να τον έχουν σαν κίνητρο. Όσο πιο ψηλά ο Εορδαϊκός τόσο το καλύτερο για όλους».

Για τον αν η περιοχή μας έχει ταλέντα:

«Ταλέντο υπάρχει άπλετο. Το πρόβλημα είναι ότι οι υποχρεώσεις των παιδιών πλέον είναι τόσο μεγάλες και εδώ θα σας πω ένα παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα έχουμε 3 παιδιά του 95, από τα οποία τα 2 είναι πολύ μεγάλης κλάσης για την περιοχή μας. Αυτοί όμως το τελευταίο τρίμηνο λόγω εξετάσεων δεν έχουν κάνει ούτε μια προπόνηση. Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός όταν κάνεις μια προπόνηση τους 3 μήνες. Τα παιδιά πλέον είναι φορτωμένα με τόσες πολλές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των ομάδων. Μοιραία έτσι πάμε συνέχεια προς τα πίσω. Ταλέντο υπάρχει, δουλειά χρειάζεται. Πρέπει να κάνουν 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα. Εδώ ψάχνομε 1 με προβολείς και δεν μπορούνε να βρούμε. Αυτό είναι το πρόβλημα».
  

επιμέλεια: Θ. Ηλιάδης  


Σχόλια