Ζήτησαν καταθέσεις από διαιτητές για τους "στημένους πίνακες"! Επιστολή Zούγρα Διονύση διαφοροποίησης από την "κατάθεση της ΕΠΟ"!

Δεν είμαι εγώ αυτός
που θα κρίνει το τι ισχυρίζεται ο καθένας

Στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές στρέφεται σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ – δύο από τα μέλη της οποίας, οι κ. Μπριάκος και Δούρος, κατέθεσαν ως ύποπτοι για την υπόθεση των «πινάκων διαιτησίας – και τους ζητούν με έγγραφο που του απέστειλαν την Πέμπτη 11/4 να υπογράψουν ότι δεν εκβιάστηκαν ούτε αυτοί ούτε κάποιος άλλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου στη διαδικασία καταρτισμού πινάκων (σ.σ. στην οποία οι διαιτητές δε μετέχουν) αλλά ούτε σε καμία άλλη δραστηριότητα ως διαιτητές.

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής είναι τα έξης:
Με αφορμή την αθλητική εκπομπή «Δίκη» την οποία παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ΣΚΑΪ προς μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα πως εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ καθώς και των κ.κ. Σταθόπουλου-Κουρίδη, Μπριάκου και Δούρου για δήθεν στημένους πίνακες διαιτησίας.
Πληροφορήθηκα πως διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τυχόν εκβίαση προέδρων ΕΠΣ, διαιτητών, ή, άλλων ατόμων στο χώρο του ποδοσφαίρου μέσω των καταρτισμών πινάκων διαιτησίας προκειμένου να στηρίξουν την παράταξη Σαρρή στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Ουδέποτε επιχείρησαν τα ως άνω πρόσωπα να με επηρεάσουν, να με προσεγγίσουν.
Μέσα από τις δηλώσεις του κ. Σάββα αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχουν άτομα («αρχινταβατζήδες») που επηρεάζουν.
Κατά την ενασχόλησή μου ποτέ δεν δέχτηκα παρεμβάσεις στο έργο μου. Λάμβανα πάντα αποφάσεις για το καλό της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου. Ακόμα και η υποψία πως «εξαγοράστηκα» ή, δέχτηκα επεμβάσεις στο έργο μου με προσβάλει και δεν μπορώ να τη δεχτώ.
Επίσης με βάση όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω η κατάρτιση των πινάκων έγινε με καθόλα νόμιμα κριτήρια και ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς διαδικασία όπως πέρσι. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ, Μπριάκος, Δούρος, Βασσάρας κατάρτισαν συνέγραψαν και ανακοίνωσαν τους πίνακες. Ουδέν μεμπτόν γνωρίζω να έχει λάβει μέρος στη διαδικασία.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω με την ιδιότητά μου σας δηλώνω ότι ουδέποτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΚΕΔ, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ μου άσκησαν οποιαδήποτε πίεση, με προσέγγισαν, με δωροδόκησαν προσπάθησαν να με επηρεάσουν και δεν μου έχουν δημιουργήσουν την εικόνα ότι ελέγχουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά είμαι έτοιμος να τα καταθέσω και ενόρκως.

Επιστολή Zούγρα Διονύση διαφοροποίησης από την "κατάθεση της ΕΠΟ"!

Ο διαιτητής της Football League, Δ. Ζούγρας, που ανήκει στην ΕΠΣ Κοζάνης, έστειλε επιστολής διαφοροποίησης στην ΕΠΟ σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών που εστάλη την Πέμπτη 12/4 στους διαιτητές της ΕΠΟ και τους ζητήθηκε να το υπογράψουν, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο στην προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας.
Ως προς τους αξιολογημένους διαιτητές της ΕΠΣ Κοζάνης, ο πρόεδρος της οποίας, Χρ. Σάββας, είναι ο βασικός καταγγέλλων, την «κατάθεση της ΕΠΟ», σύμφωνα με πληροφορίες, την έχουν υπογράψει δύο, δεν την έχουν υπογράψει τέσσερις, ενώ ο κ. Ζούγρας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Προς πρόεδρο ΕΠΟ, ΔΣ ΕΠΟ, ΚΕΔ/ΕΠΟ
Θέμα: ΚΕΔ, εκπαιδευτικό-δήλωση διαιτητών
Διαβάζοντας το κείμενο-δήλωση που εστάλει στο email μου από την ΚΕΔ θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις γι αυτά που μας ζητάτε να δηλώσουμε.
Όσον αφορά την πρώτη παράγραφο δεν έτυχε να παρακολουθήσω την εκπομπή «ΔΙΚΗ» και ως εκ τούτου δεν μπορώ να έχω άποψη. Για το γεγονός ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση είναι θέμα που αφορά εσάς, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης και τον εισαγγελέα και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάρουμε θέση εμείς οι διαιτητές.
Σχετικά με την τρίτη παράγραφο, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και φυσικά είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το τι ισχυρίζεται ο καθένας.
Αναφορικά με την πέμπτη παράγραφο, για το ποια διαδικασία ακολουθείται για την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας, δεν μπορώ να έχω άποψη μια και υπεύθυνη γι αυτό είναι η ΚΕΔ.
Για το υπόλοιπο κείμενο, συμφωνώ, αφού ποτέ δεν δέχτηκα πιέσεις και ποτέ δεν προσπάθησε να με επηρεάσει κανέναν μέλος της ΕΠΟ.

Με εκτίμηση
Ζούγρας Διονύσιος
Διαιτητής Football League

Σχόλια

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΖΟΥΓΡΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕΓΑΛΕ . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι μεγαλο προσον σε εναν ανθρωπο να βαζει πανω απο ολα την αξιοπρεπεια του.
    Ο κ ΖΟΥΓΡΑΣ απεδειξε οτι εχει χαρακτηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΛΟΙ,ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,ΖΩΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.