Αναστάτωση στην Καστοριά - Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε μερικοί .....

 Πολλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε στην πόλη της Καστοριάς, το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΣΕΝΤΡΑ", σύμφωνα με το οποίο έγινε "έρανος" για να μεταβεί η ομάδα του Α. Γ. Σ. Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", στη Φλώρινα την Κυριακή. 


Τι λέει η Σέντρα

"Έρανος" στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς για τη μετάβαση της ομάδας της Καστοριάς στη Φλώρινα, στο πλαίσιο των αγώνων μπαράζ για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική !!!  - Πηγή: Εφημερίδα "Σέντρα" (24/05/2013).

Τον ...οβολό τους κλήθηκαν να καταθέσουν στη σημερινή συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι Καστοριάς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας στον επόμενο αγώνα με τη Φλώρινα, στο πλαίσιο των μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Μπάμπης Ουσταμπασίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο σώμα, πως έχει ...σηκώσει ψηλά τα χέρια, αδυνατώντας να εξασφαλίσει τα έξοδα του Καστοριανού συγκροτήματος εν όψει των δύο εναπομείναντων αναμετρήσεων του μίνι πρωταθλήματος, γεγονός που ευαισθητοποίησε τους συμβούλους, οι οποίοι κατέβαλαν το ποσό των 10 ευρώ έκαστος - κάποιοι βέβαια ήταν πιο χουβαρδάδες - έτσι ώστε να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον, η μετάβαση της ομάδας στη γειτονική πόλη.Ωστόσο, κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση, θεωρώντας πως δεν μπορεί ένας αθλητικός σύλλογος να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο.Παρόλα αυτά, συγκεντρώθηκε το ποσό των 310 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στην ομάδα...

Καστοριά: Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε μερικοί .....

             Πολλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε στην πόλη της Καστοριάς, το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΣΕΝΤΡΑ", σύμφωνα με το οποίο έγινε "έρανος" για να μεταβεί η ομάδα του Α. Γ. Σ. Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", στη Φλώρινα την Κυριακή κι αυτός ήταν ο λόγος που ήταν παρών ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Ουσταμπασίδης. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μόνο καλοπροαίρετο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, από τους ιθύνοντες του συλλόγου, αν αναλογισθεί κανείς την χρονική περίοδο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, όταν η ομάδα της Καστοριάς δίνει τους τελευταίους δύο δύσκολους αγώνες κατάταξης, για την άνοδο της στην Γ΄Εθνική. Η άποψη που επικρατεί στις τάξεις του Α. Γ. Σ. Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", είναι ότι ορισμένοι, από τι φαίνεται, δεν κρατάνε καν τα προσχήματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ταράξουν το κλίμα στις τάξεις της ομάδας μας. Όμως, ακόμη, μία προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό κι αυτό γιατί παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως ακριβώς έχουν.

            Ο πρόεδρος της Καστοριάς παραβρέθηκε στο συγκεκριμένο Δημοτικό συμβούλιο, όχι για να παρακαλέσει ή να ζητήσει ... τον οβολό των συμβούλων, για την μετάβαση της ομάδας μας στη Φλώρινα, αλλά γιατί κλήθηκε να είναι παρών. Κι αυτό γιατί, πριν από ένα μήνα περίπου, ο Δήμος Καστοριάς, θέλοντας να συμβάλει και να συνδράμει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του Α.Γ.Σ.Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", για την αναγέννηση της ομάδας, ζήτησε από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, να απευθύνει ένα αίτημα προς τον Δήμο Καστοριάς για μία επιχορήγηση του προς την ομάδα, αναφέροντας αναλυτικά τις υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι την λήξη και των αγώνων κατάταξης. Ο κ. Ουσταμπασίδης, με υπόδειξη του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνέταξε ένα έγγραφο  όπου ανέφερε αναλυτικά ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι την λήξη των αγώνων μπαράζ είναι 14.000 ευρώ, από τα οποία το ποσό των €9.000 ευρώ αφορούσε τις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τα 3.000 ευρώ αφορούσαν τις διαιτησίες των αγώνων κατάταξης και τα 2.000 ευρώ τις αποστολές για αυτούς τους συγκεκριμένους αγώνες.

            Στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, λοιπόν,  κλήθηκε ο κ. Ουσταμπασίδης να παραβρεθεί για να πάρει μία απάντηση σε αυτό το αίτημα. Αντ' αυτού, του ανακοινώθηκε ότι  το όλο θέμα "σκόνταψε" στον τρόπο διατύπωσης του συγκεκριμένου αιτήματος.

            "Ήλθα εδώ σαν Καστοριά. Όλους εσάς από αριστερά μέχρι δεξιά δεν σας βλέπω σαν πολιτικούς, αλλά σαν Καστοριά. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ομάδα αυτή λειτουργεί με τεράστιες θυσίες  και ζητώ να ικανοποιηθεί το αίτημα μας, γιατί δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ", είπε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Καστοριάς.

            Τον λόγο έλαβε, τότε, ο κ. Κοντόπουλος, από την αντιπολίτευση, που είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην διοίκηση του Δήμου, ότι αν ενδιαφερόταν πραγματικά να βοηθήσει την ομάδα θα το είχε ήδη κάνει. Και το ότι το αίτημα της ομάδας δεν διατυπώθηκε σωστά, αυτό αποτελεί μία δικαιολογία.  "Αφού ξέρατε ότι με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο δεν θα περάσει, γιαπί το κάνατε", ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντόπουλος, χωρίς να πάρει καμιά απάντηση. Και συνέχισε: "Γιατί τον ταλαιπωρείτε τον άνθρωπο. Διατυπώστε το, όπως πρέπει για να τελειώσει το όλο θέμα".

            Στη συνέχεια ο κ. Ουσταμπασίδης ευχαρίστησε το Δημοτικό συμβούλιο που τον άκουσε και αποχώρησε. Μετά από μία ώρα, περίπου, ο Δημοτικός σύμβουλος και φίλος του, ο κ. Δαμιανός Υφαντίδης, επικοινώνησε, τηλεφωνικά, μαζί του και του ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν προτροπής του κ. Κοντόπουλου, συγκέντρωσε το ποσό των τριακοσίων δέκα ( €310,00) ευρώ, για να συνδράμει στα έξοδα της αποστολής της ομάδας στη Φλώρινα. Μάλιστα, για αυτό τον λόγο η διοίκηση του συλλόγου έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστούσε, δια στόματος του προέδρου Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, όλους τους δημοτικούς συμβούλους (γυναίκες και άνδρες), που παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 23/5/2013, του Δήμου Καστοριάς.



Ευχαριστίες  της Καστοριάς 
Το Δ. Σ. του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Καστοριάς "ΚΑΣΤΟΡΙΑ, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια, δια στόματος του προέδρου Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, όλους τους δημοτικούς συμβούλους (γυναίκες και άνδρες), που παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 23/5/2013 και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα έτσι, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή τη μετάβαση στην Φλώρινα. 

Σχόλια