Πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών στο Ολυμπιακό Άθλημα TAEKWONDO (φωτο)


Στην Πάτρα έγινε φέτος το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για το 2013 στο άθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo, στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και του δήμου Πατρέων.

Περισσότεροι από 700 αθλητές, για 4 μέρες, φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του taekwondo από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με στόχο τη συμμετοχή όλων σε αυτή τη διοργάνωση αλλά και την κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία αλλά και για το Παγκόσμιο ανδρών-γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα τον Ιούλιο στο Μεξικό. Μία λαμπρή γιορτή κατάφεραν να φτιάξουν οι πατρινοί σύλλογοι σε συνεργασία με τον δήμο τους και ανταμείφτηκαν όλοι τους, τόσο οι διοργανωτές και όλοι όσοι συμμετείχαν όσο και οι πάνω από 2500 φιλοξενούμενοι που έμειναν στην Πάτρα για 4 μέρες με αφορμή αυτό το αθλητικό γεγονός.
Από την πόλη της Κοζάνης και τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη, ο οποίος και στέφτηκε Πρωταθλητής πολυνίκης σύλλογος για το 2013 στην κατηγορία ανδρών-γυναικών συμμετείχαν 18 αθλητές και κατάφεραν να αποσπάσουν 7 μετάλλια και 2 εισιτήρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού τον Ιούλιο. Πρόκειται για τους αθλητές:
1)       Χρυσό μετάλλιο για τον Μεχτερίδη-Παπαδόπουλο Στυλιανό του Μιλτιάδη, στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg Ανδρών και πρωταθλητή Ευρώπης για το 2012.
2)       Χρυσό μετάλλιο για τον Τζέλλο Νικόλαο του Ιωάννη, στην ολυμπιακή κατηγορία των -80kg Ανδρών, και Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2006 καθώς και 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης το 2007 και το 2010.
3)       Αργυρό μετάλλιο για τον Τσαβδαρίδη Γεώργιο του Δημητρίου στην κατηγορία των  +78kg Εφήβων.
4)       Χάλκινο μετάλλιο για τον Πατιά Παρμενίων του Κωνσταντίνου στην κατηγορία των -87kg Ανδρών.
5)       Χάλκινο μετάλλιο για τον Θεοδωρίδη Ηλία του Θεοδώρου στην κατηγορία των -74kg Ανδρών.
6)       Χάλκινο μετάλλιο για τον Καρανάτσιο Δημήτριο του Ιωάννη στην κατηγορία των  +78kg Εφήβων.
7)       Χάλκινο μετάλλιο για τον Φίσκα Θέμη του Ανδρέα στην κατηγορία των  -55kg Εφήβων.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κ. Αλμασίδης Χρήστος είπε : « είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία των αθλητών μας,  για πολλούς λόγους πέραν των μεταλλίων. Όλοι οι αθλητές μας, μη κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, έκαναν αρκετούς αγώνες και παρουσίασαν ένα πολύ καλό θέαμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σε αυτή τη διοργάνωση  βγάλαμε 3 αθλητές για πρώτη φορά πρωταθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν τα προνόμια των αθλητών. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που είναι και μαθητές μοριοδοτούνται από την πολιτεία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης χαίρομαι και είμαι περήφανος διότι από τους 8 αθλητές στην κατηγορία των ανδρών οι 6 είναι φοιτητές σε διάφορα ιδρύματα της χώρας μας, όπως ο Πατιάς Παρμενίων 4ετής Ιατρικής Αθηνών και ο Θεοδωρίδης Ηλίας 4ετής Ηλεκτρονικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου οι οποίοι μάλιστα κατέκτησαν και μετάλλιο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρότερους αθλητές του συλλόγου και όχι μόνο, καθώς καταφέρνουν να ανταποκρίνονται εξίσου καλά στις σπουδές τους και στο άθλημα που αγαπάνε, γεγονός που φανερώνει θέληση και δύναμη ψυχής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλε καθένας τους! »

Το Δ.Σ. του συλλόγου επιβραβεύει τους αθλητές και προπονητές για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.






Σχόλια