Όνειρο ήταν και πάει για την Άρδασσα (φωτο - βίντεο)


Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – ΑΓΣ Καστοριάς 1-1 

Ψηλά το κεφάλι Μέγα Αλέξανδρε !!!.
Πήρε το εισιτήριο για τη  Γ’ Εθνική  η Καστοριά

Προσπάθησε τα έδωσε όλα αλλά το άγχος ήταν σοβαρό μειονέκτημα για τους παίκτες της Άρδασσας που δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Το χειροκρότημα των φιλάθλων της Άρδασσας στο τέλος του παιχνιδιού ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών για τους παίκτες του Γιώργου Δημητριάδη.


Μπροστά σε 1500 φιλάθλους, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που παρά την κρισιμότητα του είχε πολλές ευκαιρίες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος.
Η Καστοριά με το τελικό 1-1, κατάφερε να πάρει αυτή την άνοδο.  Το παιχνίδι έμοιαζε ρώσικη ρουλέτα με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και με τους τερματοφύλακες των δύο μονομάχων να είναι οι μεγάλοι  πρωταγωνιστές.  Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού έπαιξε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Άρδασσας με τον Δημητριάδη μόλις στο 6ο λεπτό (αστόχησε από ένα μέτρο).
Σίγουρα αν η Άρδασσα πετύχαινε το γκολ θα μιλούσαμε για άλλο τελικό αποτέλεσμα.
Το 0-1 για την Καστοριά έγινε στο 32’ λεπτό με κεφαλιά του Παναγιωτίδη. Η Άρδασσα ισοφάρισε σε 1-1  στο 58’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαυροματίδη.
Η μη άνοδος της Άρδασσας στη Γ’ Εθνική, έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του Εθνικού Βατερού στη Β’ κατηγορία και της Δόξα ς Μεσιανής στη Γ’ κατηγορία.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα από το κ. Τσακαλίδη βρήκε τους παίκτες και τους φιλάθλους της Καστοριά να πανηγυρίζουν την άνοδο τους.

Το φιλμ του αγώνα
Μόλις στο 6’ ο Θεοδουλίδης μπήκε από δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ για τον Δημητριάδη ο οποίος όμως σε κενή εστία πλάσαρε άουτ!  Μια χαμένη ευκαιρία  που όπως προαναφέραμε ίσως να άλλαζε τη μορφή του παιχνιδιού.

Στο 11’  ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ ο Παναγιωτίδης έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Μπερμπερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στο Γ.

Στο 15’ ο Αλεξανδρίδης από αριστερά και αφού κέρδισε τις κόντρες από 2 αμυντικούς προσπάθησε να πλασάρει τον Μπερμπερίδη που απέκρουσε.

Στο 18’ το σουτ του Μαυροματίδη από πολύ καλή θέση πέρασε άουτ και αμέσως μετά το σουτ του ίδιου παίκτη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 23’  νέα μεγάλη ευκαιρία για την Άρδασσα όταν ο Δημητριάδης έδωσε στο Θεοδουλίδη που προσπάθησε να νικήσει τον Μουρζίδη που απέκρουσε σωτήρια.

Στο 30’ ο Αναγνωστόπουλος με το κεφάλι έδωσε στον Αντωνόπουλο που σούταρε με τον Παναγιωτίδη να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Στο 32’ ο Παναγιωτίδης  με κεφαλιά μετά από φάουλ του Παπαδόπουλου θα ανοίξει  το σκορ για την ομάδα της Καστοριάς (0-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο σουτ του Αλεξανδρίδη απέκρουσε ο Μπερμπερίδης σε κόρνερ.

Στο 52’ ο Θεοδουλίδης γύρισε για τον Δημητριάδη που τελευταία στιγμή κοντραρίστηκε από τον Αναγνωστόπουλο σωτήρια. Ο τελευταίος όμως στη συνέχεια έχασε την μπάλα από τον Μαυροματίδη και μην έχοντας τι άλλο να κάνει τον ανέτρεψε με το πέναλτι να μετατρέπει σε γκολ ο παίκτης που το κέρδισε.

Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος πέρασε 3 αμυντικούς μπήκε στην περιοχή αλλά ο Μπερμπερίδης κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στο 60’  έγινε μια φάση που ίσως άλλαζε την ροή του αγώνα, όταν ο Κουτσομήτρος σέντραρε ο Μαυροματίδης έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Μουρζίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 66’  το σουτ του Παπαδόπουλου έφυγε άουτ όπως και η κεφαλιά του Μαυροματίδη στο 67ο και σουτ του Τσακαλίδη αμέσως μετά.

Μ. Αλέξανδρος Άρδασσας: Μπερμπερίδης, Κουτσομήτρος, Τσακαλίδης (89’  Παναγιωτίδης), Σιδηρόπουλος, Σερέτης, Χαλυβόπουλος, Σερσέμης, Θεοδουλίδης (73’ Ηλιάδης), Δημητριάδης, Αμαραντίδης, Μαυροματίδης.

ΑΓΣ Καστοριάς: Μουρζίδης, Χρήστου, Μπαϊρακτάρης, Αναγνωστόπουλος, Τερέζιου, Σαββίδης (88’  Μιχιτσόπουλος), Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Αλεξανδρίδης, Αντωνόπουλος (84’  Τήλιος), Μπορόζης (65’  Λίτσκας)


Άριστη η διαιτησία του κ. Τσακαλίδη και των βοηθών του  Γισκάκης- Χριστάκογλου  από το Σ.Δ. Χαλκιδικής

Σχόλια