Σκάκι – Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής

Όλοι μαζί να κρατήσουμε τον Πτολεμαίο στην Α’ Εθνική
 Για 3η συνεχή χρονιά η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας  «Πτολεμαίος» θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι της Α΄ Εθνικής. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας, στο χρονικό διάστημα από 2 έως 7 Ιουλίου 2013
Στόχος της ομάδας η παραμονή στην κατηγορία κάτι που κατάφερε να επιτύχει και πέρυσι κατακτώντας την 16η θέση μεταξύ των  32 ομάδων που συμμετείχαν.

Σε αυτή τη προσπάθεια ο Πτολεμαίος θέλει την βοήθεια όλων μικρών και μεγάλων.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής  οι 3 σκακιστικοί σύλλογοι για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας – τίποτα άλλωστε δεν γίνεται στο τζάμπα -  θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία το διάστημα από 17 Ιουνίου έως 20 Ιουνίου, και θα παίζουν σκάκι.   
Θα υπάρχουν 5 σκακιέρες όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να παίξουν σκάκι και να ενημερωθούν για τις πολλές δραστηριότητες του συλλόγου.
Θα πραγματοποιηθούν τουρνουά ,    ατομικά  – νεανικά – εφηβικά – ανδρικά – γυναικεία -  νεανίδων – παίδων, όπου θα δοθούν μετάλλια στους καλύτερους παίκτες εκτός των αθλητών μας ενώ επίσης θα μπορούν όλοι  να ενημερωθούν για τουρνουά , διασυλλογικά  - Blitz Rapid - GranPrix – κ.α., και για τα μαθήματα σκάκι που γίνονται από την ακαδημία του «Σκακιστάκου» ( μία από της 10 αναγνωρισμένες στον κόσμο από την FIDE).

Για την οικονομική ενίσχυση λοιπόν, κυκλοφόρησαν λαχνοί σε τιμή που μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Η τιμή είναι μόλις 1€, και όσοι αγοράσουν θα διεκδικήσουν 3 δώρα.  Οι  λαχνοί λοιπόν που τα 4 τελευταία ψηφία θα είναι ίδια με τα αντίστοιχα του Λαϊκού Λαχείου της κλήρωσης στις  06/08/2013 θα κερδίσουν: του 1ου Tablet, του 2ου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και του 3ου Smartphone. Λαχνοί θα διατίθενται επίσης και από τα γραφεία του συλλόγου  (Τραπεζούντος 38).
Ο «Πτολεμαίος» είναι η μόνη ομάδα στην πόλη μας που είναι στην Α΄ εθνική από όλα τα αθλήματα.
Ευχόμαστε οι συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση  και να μας βοηθήσουν όσο μπορεί ο καθένας .

Τεράστια η πρόκληση λοιπόν να παραμείνει η ομάδα για 4η συνεχή χρονιά στην Α΄ Εθνική και για αυτό όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.

Ο Πτολεμαίος μας χρειάζεται όλους
Ας αποδείξουμε έμπρακτα πόσο τον στηρίζουμε

Θ. Ηλιάδης

Σχόλια