ENDURO: Πρωτοφανές θέαμα στην Καστοριά (φωτο - βίντεο)

H Καστοριά το Παρασκευοσαββατοκύριακο  21-22-23 Ιουνίου, έγραψε enduro ιστορία, καθώς περισσότεροι από 5.000 θεατές κατέκλυσαν το KTM Super Test για να θαυμάσουν  τους καλύτερους αθλητές enduro του κόσμου. Μια θάλασσα θεατών πραγματικά κρεμόντουσαν περιμετρικά της διαδρομής για ένα θέαμα πρωτόγνωρο για την Καστοριά.

enduro.gr - Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής
Μπράβο σε όλους όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα, συγχαρητήρια και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια των συμπολιτών τους που κατάφεραν να παρουσιάσουν το σημερινό αποτέλεσμα με πολύ κόπο.

Παρασκευή 21/06
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό κομμάτι του αγώνα καθώς το Super Test της Παρασκευής είναι παραδοσιακά ένα πρόγευμα για το τι θα επακολουθήσει το Σαββατοκύριακο. Η σημερινή διαδρομή μετρά ως μια από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα του Σαββάτου.

Αγωνιστικά έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο ζευγάρι της ημέρας για να δούμε τον γρηγορότερο αθλητή, που δεν ήταν άλλος από τον Ivan Cervantes με χρόνο 1:43.04. Ολοκλήρωσε με εκπληκτικό άλμα στην αψίδα της Red Bull ευχαριστώντας τον κόσμο! Ετσι θα ξεκινήσει την άκρως ανταγωνιστική κατηγορία Ε2 με μικρό αβαντάζ έναντι των Salvini, Renet και Aubert.

Στην κατηγορία Ε1 δεν κέρδισε ένας εκ των φαβορί Salminen - Meo αλλά ο Ισπανός Cristobal Guerrero ενώ στην κατηγορία Ε3 ο πιτσιρικάς Mathias Bellino έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του.

Ο Matthieu Philips γιόρταζε σήμερα τα 20α του γενέθλια και τι καλύτερο δώρο από το να κερδίσει την κατηγορία Junior. Στην άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία Enduro Youth (125cc) ο Albin Elowson έγραψε τον καλύτερο χρόνο την Παρασκευή.

Στους Έλληνες αθλητές ο Βασίλης Σιαφαρίκας έκανε τον καλύτερο χρόνο με 2:01.51 ακολουθούμενος από τον Δήμο Γκαιταζή (Ε3) και τον Γιάννη Τρίγκα που είχε μικρή πτώση.


Albin Elowson 
Αρτέμης Σφηναρολάκης
Μιχάλης Ντουζένης
Alex Salvini
Matthiew Philips
Χρήστος Παπαθεοδώρου
Δήμος Γκαιτατζής
Mathias Bellino
Γιάννης Κολιγλιάτης, ο πρώτος Ελληνας ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro
Αντώνης Δήμου
Κώστας Σούκουλης και Νίκος Ζουρνατζής
Antoine Meo
Cristobal Guerrero
Γρηγόρης Τσαντίκος
Γιάννης Τρίγκας
Βασίλης Σιαφαρίκας
Ivan Cervantes
  Results_EWC_Kastoria_Friday_2013.pdf


Σάββατο 22/06
Οδήγησε στο όριο ακόμα και αν η διαφορά στην κατηγορία του του επέτρεπε να είναι πιο συνετός αυτός κυνήγησε και κέρδισε την γενική στην Καστοριά. Οι νικητές την πρώτη ημέρα στο EWC Καστοριάς ήταν οι Meo (E1), Renet (E2), Nambotin (E3), Phillips (EJ) και McCanney (EY). Πλήθος θεατών βρέθηκε και σήμερα στην Καστοριά παρακολουθώντας τόσο τις δυο ειδικές στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπου όσο και την ειδική διαδρομή μέσα στην πόλη.


O Christophe Nambotin ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στον φετινό του τίτλο με την εκπληκτική του εμφάνιση την πρώτη ημέρα στην Καστοριά. Υπερίσχυσε όλων (γενική) το Σάββατο στον έκτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στην Καστοριά κερδίζοντας άλλη μια νίκη στην κατηγορία Ε3. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος ο Fabien Planet και ο νεαρός Mathias Bellino κέρδισε περισσότερους βαθμούς συμπληρώνοντας το βάθρο. Στην 11η θέση ο Χρήστος Παπαθεοδώρου και 12ος ο Δήμος Γκαιτατζής.

Στην κατηγορία Ε1 ο Γάλλος Antoine Meo κέρδισε με διαφορά όπως εξελίχθηκε άλλο έναν αγώνα πλησιάζοντας και αυτός στην εκπλήρωση του φετινού στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Ε1. Δεύτερος ο Cristobal Guerrero για πρώτη φορά φέτος και τρίτος ο Jeremy Joly που ανεβαίνει στο βάθρο πρώτη φορά μέσα στο 2013. Στην 12η θέση ο τοπικός Αντώνης Δήμου. Μεγάλος άτυχος ο Nickolas Deparrois που ενώ είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά τον αγώνα μια πτώση του στέρησε την διάκριση.

Μεγάλη μάχη και στην κατηγορία Ε2 όπου ο Pela Renet κέρδισε στο νήμα τον Alex Salvini με λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα πλησιάζοντάς τον στην βαθμολογία. Ο Johnny Aubert συμπλήρωσε το βάθρο ενώ για τους Έλληνες στην 15η θέση ο Βασίλης Σιαφοαρίκας και 16ος ο Γιάννης Τρίγκας.

Στην κατηγορία Junior o Αυστραλός Matthiew Philips κέρδισε με μικρή διαφορά τον μεγάλο του αντίπαλο φέτος Giacomo Redondi και τέλος στην κατηγορία Youth ο Jamie McCanney ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Στην 19η θέση της ανταγωνιστικής κατηγορίας νέων ο Μιχάλης Ντουζένης και 21ος ο Αρτέμης Σφηναρολάκης.


Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν δυναμικό παρόν και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών σε όλα τα σημεία του αγώνα. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας είχε τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των Ελλήνων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Τρίγκα και τον Μιχάλη Ντουζένη.

Ο αγώνας σήμερα κινήθηκε με χαλαρούς χρόνους από την πόλη της Καστοριάς μέχρι την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου όπου και οι δυο ειδικές του αγώνα. Η διαδρομή συνέχιζε περιμετρικά της Καστοριάς για να καταλήξει μέσα στην πόλη όπου και η τρίτη ειδική διαδρομή και το κλείσιμο του κύκλου. Αύριο Κυριακή ο αγώνας επαναλαμβάνεται με τέσσερις κύκλους και τρεις ειδικές ανά κύκλο, ενώ οι αθλητές ξεκινούν από την πόλη της Καστοριάς στις 09:00.


Pela Renet
Βασίλης Σιαφαρίκας
Γιάννης Τρίγκας
Γρηγόρης Τσαντίκος
Matthiew Philips
Μιχάλης Ντουζένης
Αρτέμης Σφηναρολάκης
Cristophe Nambotin
Χρήστος Παπαθεοδώρου
Δήμος Γκαιτατζής
Danney McCanney
Antoine Meo
Αντώνης Δήμου
Nickolas Deparrois
  Results_EWC_Kastoria_Saturday_2013.pdf

Κυριακή 23/06
Ο Christophe Nambotin (E3) και ο Antoine Meo (E1) κέρδισαν με την σημερινή τους νίκη τον παγκόσμιο τίτλο στις κατηγορίες τους, στον έκτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Καστοριά. Την κατηγορία Ε2 κέρδισε ο Alex Salvini, την κατηγορία Junior o Loic Larrieu και την κατηγορία Youth o Albin Elowson.


Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην Καστοριά και σήμερα επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης στο enduro. Η ζέστη δεν ταλαιπώρησε -όσο χθες- τους αθλητές αλλά η καταπόνιση του διήμερου αγώνα ήταν το κλειδί στην απόδοση σήμερα. Γενικά ο αγώνας ήταν επιτυχημένος με πολλούς ξένους αθλητές και συνοδούς να επαινούν την προσπάθεια των οργανωτών.


Ενθαρυντική ήταν η απόδοση των Ελλήνων που με σημαιοφόρο τον Βασίλη Σιαφαρίκα είχαν αξιοπρεπή εμφάνιση σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γιάννης Τρίγκας και Μιχάλης Ντουζένης ήταν εκ των διακριθέντων Ελλήνων αθλητών. Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες που τερμάτισαν άλλο έναν απαιτητικό αγώνα. Μεγάλες στιγμές για τον Αρτέμη Σφηναρολάκη, οι φίλοι του του επεφήλασαν ωραίες στιγμές στον τερματισμό.


Κατηγορία Ε3

Η νίκη του Christophe Nambotin ήρθε φυσιολογικά και σήμερα καθώς οι επιδόσεις του σε όλες τις ειδικές ήταν εκτός συναγωνισμού. Φυσιολογικά ήρθε η διπλή νίκη στην Καστοριά και φυσικά πανηγύρισε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του όλους μετά την μετακίνησή του στην KTM. Στην δεύτερη θέση ο Mathias Bellino έκανε τον καλύτερό του αγώνα φέτος κρατώντας ψηλά την απόδοσή του και τις δυο ημέρες. Τρίτος ο Εσθονός Aigar Leok.


Κατηγορία Ε1

Εκπληκτικός και ο Antoine Meo, ήταν το ίνδαλμα των Ελλήνων θεατών, προσφέροντας πολύ θέαμα στις ειδικές. Κέρδισε και σήμερα τον αγώνα δημιουργώντας ικανή διαφορά που του δίνει από αυτόν τον αγώνα τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Ε1. Είναι ο τέταρτος παγκόσμιος τίτλος, δεύτερος με την KTM ενώ έχει κερδίσει και δυο παγκόσμια πρωταθλήματα με την Husqvarna. Δεύτερος τερμάτισε ο Cristobal Guerrero μετά από μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Maurizio Micheluz, που ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.


Κατηγορία Ε2

O Ιταλός Alex Salvini ήταν ο νικητής και σήμερα αφήνοντας για ελάχιστα δέκατα του δευτερόλεπτου πίσω του τον Γάλλο Pela Renet. O Salvini προηγείται στην βαθμολογία και είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο. Στην τρίτη θέση ο Ivan Cervantes που ξεπέρασε τα προβλήματα με τις πτώσεις από την χθεσινή ημέρα. O Βασίλης Σιαφαρίκας βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στον αγώνα της Καστοριάς.


Κατηγορία Junior

Μεγάλες μάχες στην κατηγορία όλη την ημέρα όπου ο Γάλλος Loic Larrieu βρήκε την αγωνιστικότητα να κερδίσει την πρώτη θέση από τον Giacomo Redondi, ο οποίος επίσης κέρδισε για ελάχιστη διαφορά την δεύτερη θέση από τον χθεσινό νικητή Matthiew Philips. Στην κατηγορία Enduro Youth νικητής ήταν ο Σουηδός Albin Elowson.


Επόμενος και τελευταίος αγώνας 07-08 Σεπτεμβρίου, Saint Flour, Γαλλία. Τα μυνήματα είναι θετικά όσο αναφορά τις Ελληνικές διοργανώσεις και απ’ ότι φαίνεται η Καλαμπάκα θα αναλάβει την διοργάνωση παγκοσμίου αγώνα enduro 10-11 Μαΐου 2014, κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Meo και Nambotin παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Καστοριά
Christophe Nambotin
Χρήστος Παπαθεοδώρου
Γρηγόρης Τσαντίκος
Δήμος Γκαιτατζής
Antoine Meo
Αντώνης Δήμου
Βασίλης Σιαφαρίκας
Alex Salvini
Γιάννης Τρίγκας
Loic Larrieu
Μιχάλης Ντουζένης
  Results_EWC_Kastoria_Sunday_2013.pdf

Σχόλια