Α.Ο. Κάστωρ - Μακεδονικός Κοζάνης 2-1

Βρίσκεται σε σωστό δρόμο ο Μακεδονικός 
Πολύ καλός ο Μακεδονικός φανερά βελτιωμένος με σωστή αγωνιστική τακτική μπορεί να γνώρισε την ήττα στον  Κάστωρ αλλά δείχνει ότι  βρίσκεται σε σωστό δρόμο.
Οι 2 προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεση τους δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποδείξουν τον ρόλο και τη θέση που θα έχουν στις ομάδες τους.


Το φιλμ του αγώνα:
Στο 6΄εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά. Εκπληκτική επέμβαση από τον Κοσμίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ευθυμιάδης σουτάρει, αλλά και πάλι η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Κοσμίδη.

Στο 9’ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Καρανάσιου από τα δεξιά,αλλά ο Παπαδημητρίου επεμβαίνει και διώχνει την μπάλα σε κόρνερ

Στο 19’ ανατροπή του Αργυρόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Γκούρλια και πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αντωνόπουλος, αλλά και πάλι ο Κοσμίδης λέει "όχι" σε ενδεχόμενη παραβίαση της εστίας του

Στο 29’ σέντρα του Μηλιάτη από τα αριστερά, μπαίνει στη φάση ο Μπορόζης, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν αρκετά καλή για να ανησυχήσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 32’ φοβερή κίνηση του Μηλιάτη, ο οποίος φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Μακεδονικού, τη δυνατή σέντρα του όμως διώχνει με υπερένταση ο Αντωνόπουλος πάνω απ’ τη γραμμή.

Στο 34’ ωραία σέντρα του Παπαδημητρίου από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Ζιαζιά καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοσμίδη.

Στο 35’ ωραία πάσα του Μηλιάτη στον Αντωνιάδη Γ. ο οποίος με κεφαλιά βγάζει τον Καλύβα μόνο του με τον Βαρυτιμίδη, αλλά το σουτ του διώχνει ο τελευταίος σε κόρνερ. Ωραία εκτέλεση κόρνερ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του Καλύβα καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 44’ εκπληκτικός και πάλι ο Κοσμίδης ο οποίος αποκρούει αρχικά το σουτ του Ευθυμιάδη και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Σέχι

Στο 46’   σέντρα-σουτ του Μπορόζη από τα αριστερά, με τον ολομόναχο Αντωνιάδη Γ. να μη μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς βρισκόταν πολύ πλάγια από την εστία

Στο 66’   σουτ του Ουρμπάνικ,  αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κράτσιου

Στο 67’ κάθετη πάσα του Αντωνιάδη Κ. με την οποία βγάζει τετ-α-τετ τον Έρι Γκέκα, από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ,  ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ παραβιάζει την εστία του Βαρυτιμίδη (1-0).  

Στο 71’ και πάλι ο Ουρμπάνικ απειλεί αλλά το μακρινό σουτ που επιχειρεί καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κράτσιου


Στο 79’ σέντρα του Μηλιάτη βρίσκει τον ξεχασμένο από την άμυνα Παπαθανασίου, ο οποίος με ωραίο κοντρόλ και τρίπλα στον τερματοφύλακα, πλασάρει ανενόχλητος διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα για τον Α.Ο.Κάστωρ (2-0)

Στο 84’ δυνατό σουτ του Ζαχαριάδη από το ύψος του πέναλτι, αλλά διώχνει ο Στόικος κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας.

Στο 90’ ανατροπή του Ζαχαριάδη από τον Παπαθανασίου. Ο ίδιος αναλαμβάνει την εκτέλεσή του γράφοντας το τελικό 2-1 που είναι και η τελευταία φάση του αγώνα αφού ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη.

Α.Ο.Κάστωρ (Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης, Καρανάσιος, Τράντας, Μίνος, Δινάδης, Ιωαννίδης, Γκούρλιας, Καλύβας, Τραϊανός, Αντωνιάδης Γουίλιαμ, Μπορόζης
Έπαιξαν και οι: Μηλιάτης, Παπαθαν ασίου, Ιωαννίδης, Τάσσιος, Κράτσιος, Γκέκα (υπο δοκιμή),  Παπαηλίας,Μπακιρτζής,Μαρκόπουλος,Αντωνιάδης Κ. και Σαλβαρίνας, Στόικος

Μακεδονικός Κοζάνης (Γιώργος Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Παπαδημητρίου, Μυλωνάς, Τσατσόπουλος, Αντωνόπουλος, Πιλικίδης Ευστ., Αργυρόπουλος, Ζαζιάς, Ευθυμιάδης, Πελέκας, Σέχι Έπαιξαν και οι Κρικέλης, Ζαχαριάδης,  Ματούλας,Ουρμπάνικ, Κυπίρτογλου, Γκούμας 

Διαιτητής : Πολυχρονίου
Βοηθοί: Παυλάκου, Καρασαββίδης



Παπακώστας: Έμεινα ικανοποιημένος  από τους παίκτες μου!
Μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Μακεδονικού Κοζάνης Γιώργος Παπακώστας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μέσα από τις οποίες δήλωσε ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος από το παιχνίδι, κυρίως ότι έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μακεδονικός έπαιζε με τον Κάστορα, ομάδα Γ' Εθνικής.

Στη συνέχεια ανέφερε: "Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο κυρίως με το να παίξουμε άμυνα ψηλά. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα του Κάστορα δεν είναι αρκετά έτοιμη, λογικό αφού βρίσκεται, στο βασικότερο, άρα και βαρύ στάδιο της προετοιμασίας.
Εμείς λόγω του ότι αγωνιζόμαστε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, παρουσιαστήκαμε πιο φρέσκοι και έμεινα ικανοποιημένος, τουλάχιστον σε αυτά που ζήτησα από τους παίκτες μου όσον αφορά την αμυντική μας λειτουργία.

Στην επίθεση ήμασταν αρκετά καλοί κυρίως στο θέμα της οργάνωσης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αν και πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα και πρέπει να προβληματιστώ προσωπικά για το γρήγορο φορμάρισμα της ομάδας.

Για την ομάδα του Κάστορα, είπα και πριν, είναι πολύ νωρίς ακόμα και είναι πολύ λογικό να μην βρίσκονται στο 100% των δυνατοτήτων τους, θα με προβλημάτιζε μια τέτοια εικόνα μόνο εάν η ομάδα ήταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του Κάστορα (τον είδα και σε πολλά παιχνίδια την περασμένη σεζόν, με τα Αεράτα, τον Πυρσό Γρεβενών κ.α.),παίζει αρκετά με τη μπάλα κάτω, όχι δυναμικά και με μεγάλες μπαλιές και νομίζω σύντομα θα βρει τον σωστό δρόμο".

Στη συνέχεια σε ερώτηση για τους στόχους του Μακεδονικού τόνισε ότι:  η ομάδα έκανε 75-80% ανανέωση στο ρόστερ μετά τον υποβιβασμό της από την άλλοτε Δ’ Εθνική, κλείνοντας έτσι ένα κύκλο 6-7 χρόνων παρουσίας στην κατηγορία.
Προωθήθηκαν πολλά παιδιά από τις ακαδημίες και στόχος παραμένει τα επόμενα 4-5 χρόνια να χτίσουμε τον Μακεδονικό μέσα από αυτά τα παιδιά και να τον ανεβάσουμε ξανά σε μεγαλύτερη κατηγορία όπου και θα μπορεί να παραμείνει.

Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος για την ομάδα, δεν μας ενδιαφέρει άμεσα να ανέβουμε κατηγορία, παρά μόνο να χτίσουμε μια νέα ομάδα με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

φωτο του φιλικού εδώ 

Σχόλια