Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης Απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2012-2013

Με την λήξη και επίσημα πλέον της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 και μετά από την γιορτή απονομής των κυπέλλων και μεταλλίων από την ΕΣΠΕΜ, η διοίκηση του Γ.Σ. Κοζάνης παρουσιάζει στο φίλαθλο κοινό της πόλης τον αγωνιστικό απολογισμό. Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη από αθλητισμό, γεμάτη από συγκινήσεις, γεμάτη από εμπειρίες και για τους αθλητές και για τη διοίκηση.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους προπονητές και τους αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, οι οποίοι στην πρόσφατη αγωνιστική περίοδο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη των στόχων, κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Δέσμευση της διοίκησης είναι πως θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου ο Σύλλογος να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ανόδου με βάθος και ουσία, κάτι που αποτελεί το διαρκώς ζητούμενο.

Στη χρονιά που πέρασε συμπαραστάτης και αρωγός της διοίκησης υπήρξε ο προπονητής Δημήτρης Τιτέλης, ο οποίος παρά τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας και με δεδομένη την σχετικά νεαρή προπονητική του εμπειρία για την ευθύνη όλων των αγωνιστικών τμημάτων επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, αλλά κυρίως αποτελεσματικότητα καταφέρνοντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο, που όλοι οι αθλητές οι γονείς τους και οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν (και με την αμέριστη βοήθεια της κας Νικολέτας Διάφα, από τον Μάρτιο και μετά).

Η διοίκηση επίσης ευχαριστεί τα παιδιά και κυρίως τους γονείς, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Γ.Σ. Κοζάνης και δέσμευση του Δ.Σ. είναι η συνεχής προσπάθεια για αναγέννηση και ακόμα μεγαλύτερη καθιέρωση του Βόλεϊ στην πόλη. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε προς όλους τους φορείς και κυρίως με αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ότι έγινε μια προσπάθεια με τα άλλα δύο σωματεία που καλλιεργούν το βόλεϊ , να γίνει συγχώνευση (αυτό που κατάφεραν 4 σωματεία στην κολύμβηση, να γίνουν ένα, με πολλαπλά οφέλη) αλλά δυστυχώς υπήρξε αρνητική απάντηση και όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους.

Όλα σχεδόν τα τμήματα του Συλλόγου, τιμήθηκαν από την ΕΣΠΕΜ με τα ασημένια μετάλλια στο ΔΑΚ Γρεβενών το Σάββατο 06/07/13. Τα τμήματα Ανδρών και Γυναικών έφτασαν μια ανάσα από την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία την οποία έχασαν στην τελευταία αγωνιστική. Οι Νεανίδες τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του σχετικού Πρωταθλήματος, ενώ οι Κορασίδες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους και οι Παγκορασίδες τη δεύτερη θέση στην Ένωση. Τα παραπάνω αποτελέσματα, αποτελούν παρακαταθήκη για το Σύλλογο, μια που οι δυνατότητες των αθλητών αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο πως είναι πολύ μεγάλες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αθλήτρια του Συλλόγου ΓΚΟΒΕΔΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ είναι μέλος της Εθνικής Κορασίδων και συμμετείχε στο 12 φεστιβάλ νεολαίας 2013 στην ΟΥΤΡΕΧΤΗ της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ . Επίσης οι αθλήτριες οι Βασιλοπούλου Μαριάνθη και Μαγγιρίδου Ελπινίκη είναι μέλη της προεθνικής κορασίδων , αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις τόσο στον αρμόδιο προπονητή της Ένωσης κ. Τράιο, όσο και στον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κορασίδων- Νεανίδων, κ. Φλώρο.

Εκείνο όμως που μας αιφνιδίασε θετικά ,κάτω από τις οδηγίες της κ. Βαχτσεβάνου Κωνσταντίνας, ήταν έξαρση των νέων εγγραφών στα τμήματα των ακαδημιών , αν και δημιούργησε κάποια λειτουργικά προβλήματα (μεγάλος αριθμός αθλητριών στις προπονήσεις) και για τα οποία η Διοίκηση θα προβλέψει να μην υπάρχουν. Ήταν μια πολύ πετυχημένη περίοδος και όχι μόνο αγωνιστικά, αφού η συσσώρευση τόσων αθλητριών στις ακαδημίες αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι Κοζανίτες στον ιστορικότερο σύλλογο της πόλης μας.

Ως επιμύθιο για την επόμενη αθλητική περίοδο το Δ.Σ. του Γ.Σ. Κοζάνης έχει να υποσχεθεί σε όλους πως:

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Σχόλια