Α’ ΕΠΣΚ: Μακεδονικός Κοζάνης - Α.Σ. Βελβεντό 1-1 (φωτο - βίντεο ...αργότερα)

Μακεδονικός και Βελβεντό  αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με σκορ 1-1 αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν από τους δύο αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι διότι είχαν άλλη μία εντός έδρας απώλεια και αγνοούν3 αγωνιστικές  τη νίκη ενώ οι φιλοξενούμενοι επειδή προηγήθηκαν 0-1 και θα μπορούσαν  να διασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς.

Ο  Μακεδονικός  μπορεί να προβλημάτισε με την συνολική εικόνα και την  απόδοσή του , αλλά έδειξε καλύτερος από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια . Το πρώτο 30λεπτο του ανήκε , δημιουργούσε – αλλά και σπαταλούσε – φάσεις στην εστία του Αθανασιάδη Το Βελβεντό καλά οργανωμένο στη άμυνα προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις και φάνηκε επικίνδυνο μετά το πρώτο 30λεπτο. Στο 41΄σε μια από τις αντεπιθέσεις του το Βελβεντό κατάφερε να σκοράρει με τον Παπαστέργιο , εξέλιξη που ήταν ότι χειρότερο για τον Μακεδονικό .

Η ομάδα του Παπακώστα  μπήκε αποφασισμένη να ρισκάρει στην επανάληψη και  κυνήγησε την ανατροπή του σκορ. Όμως  το επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις Βελβεντό είχε δοκάρι στο 53΄πάλι με το Παπαστέργιο ,φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιτ Ο Μακεδονικός στην συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση  και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 70΄με τον Ζιαζιά αλλά στην συνέχεια η απόδοση του έπεσε και προσπαθούσε ανορθόδοξα να απειλήσει . Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 20λεπτο ισορρόπησαν αλλά  δε μπόρεσαν να βγουν ούτε κι αυτοί με αξιώσεις στην κόντρα.
Στο 80΄το Βελβεντό θα μείνει με 10 παίκτες , λόγω αποβολής του Δροσίδη με δεύτερη κίτρινη. Η αριθμητική ισορροπία θα αποκατασταθεί στο  88΄με την αποβολή του Μυλωνά  με δεύτερη κίτρινη και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν με 10 παίκτες


Το φιλμ του αγώνα
Στο 10’ βαθιά μπαλιά Νικολάου στον Ματούλα, αυτός μόνος από πλάγια κι αριστερά θα πλασάρει αδύναμα για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης.

Στο 22’ συνδυασμός Μπέμπη – Νικολάου και τελικό αποδέκτη το Ματούλα που από καλό σημείο θα σουτάρει άουτ.

Στο 31’ σέντρα Αργυρόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, μονοκόματο διαγώνιο σουτ του Ματούλα, λίγο έξω.

Στο 32’ ο Ελευθεριάδης μέσα από την μεγάλη περιοχή θα προσπαθήσει να κρεμάσει το Βαρυτιμίδη, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο 33’  ωραία προσπάθεια του Ματούλα, την κατάλληλη στιγμή θα βρει μόνο τον Παπαδημητρίου λίγο έξω από την μικρή περιοχή, κι αυτός θα πλασάρει άουτ.

Στο 38’ φάουλ με τον Ελευθεριάδη, θα αποκρούσει ο Βαρυτιμίδης η μπάλα θα φτάσει στον Τυρολόγο που θα σουτάρει για να ξανά αποκρούσει ο Βαρυτιμίδης.

Στο 41’ συνδυασμός Ελευθεριάδη – Παπαστέργιου ο τελευταίος θα βρεθεί φάτσα στο Βαρυτιμίδη, θα τον πλασάρει και θα γράψει το 0-1.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιτ.

Στο 43’ μεγάλη ευκαιρία του Μακεδονικού να ισοφαρίσει, όταν ο Ματούλας θα πιάσει το δυνατό σουτ, ο Αθανασιάδης δε θα μπορέσει να μπλοκάρει κι ο Σέχι από ένα μέτρο σημάδεψε τον πεσμένο Αθανασιάδη.

Στο 45+1 ο Ευθυμιάδης θα βγάλει τη σέντρα στο Σέχι, αυτός θα προλάβει την έξοδο του Ελευθεριάδη αλλά θα πλασάρει άουτ.

Στο 53’ δυνατό πλάγιο του Μυλωνά, γυριστή κεφαλιά του Μπέμπη, κοντινό πλασέ του Ματούλα μπλοκάρει ο Αθανασιάδης.   

Στο 54’ ο Παπαστέργιος θα φύγει από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ θα πλασάρει αλλά η μπάλα θα βρει το κάθετο δοκάρι.

Στο 57’ σέντρα σουτ του Μυλωνά, δύσκολα σε κόρνερ ο Αθανασιάδης.

Στο 60’ διαγώνιο σουτ του Ματούλα, η μπάλα άουτ.  

Στο 70’ φάουλ του Ματούλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Αργυρόπουλος κεφαλιά πάσα στο Ζιαζιά που από κοντά θα φέρει το ματς στα ίσα 1-1.

Στο 80’ δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στον Δροσίδη.  

Στο 82’ σουτ του Τυρολόγου από καλό σημείο, διώχνει ο Βαρυτιμίδης.

Στο 88’ δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στον  Μυλωνά

Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Μυλωνάς, Παπαδημητρίου (46’ Ζαχαριάδης), Πιλικίδης, Ζιαζιάς, Αργυρόπουλος, Ευθυμιάδης, Νικολάου, Ματούλας (76’ Ουρμπάνικ), Μπέμπης, Σέχι.  

ΑΣ Βελβεντό (Παπαδόπουλος Θ.): Αθανασιάδης, Ταΐρης, Δροσίδης, Cela, Μπαλάνης, Τυρολόγος, Ευαγγέλου, Διβηκέλης, Πράσσος, Ελευθεριάδης (60’ Τρίχας), Παπαστεργιος (90’ Νατσιούλας).

Διαιτητής: Καρατέρπος

Βοηθοί: Ξενακίδης, Ιωαννίδης Ν.   

Σχόλια