Εορδαϊκός – Μακεδονικός Φούφα 2-2

Ισόπαλο το γειτονικό ντέρμπι στην Πτολεμαΐδα

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν Εορδαϊκός και Μακεδονικός Φούφα στο γειτονικό ντέρμπι που έγινε παρουσία 400 φιλάθλων στην Πτολεμαΐδα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά αμυντικά λάθη του Εορδαϊκού κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0.

Στην επανάληψη το πολύ γρήγορο γκολ του Εορδαϊκού τον ανέβασε ψυχολογικά που πίεσε για ένα δεκάλεπτο χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει. Μια ισοφάριση τελικά που ήρθε 8 λεπτά πριν το τέλος και χάρισε τον ένα βαθμό στους γηπεδούχους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εορδαϊκό να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11ο όταν ο Μαυροματίδης μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε με το δεξί πάνω στον Σακαρίδη.
Από εκεί και μετά ο Φούφας πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 12΄ ο Τοπάλης σέντραρε ο Κεσκιλίδης ανενόχλητος στη περιοχή με το κεφάλι πάσαρε στον Κοτζαφίλιο που με νέα κεφαλιά έκανε το 0-1.
Στο 31’  ο Χατζηρούμπης μπήκε πολύ όμορφα από δεξιά και σέντραρε για τον αφύλακτο Κεσκιλίδη Θ. που με αριστερό σουτ έκανε το 0-2.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Προσκυνητόπουλος σέντραρε η μπάλα έφτασε στο Μαυροματίδη που σούταρε αλλά ο Σακαρίδης μπλόκαρε.
Με το ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου ο Τσακώνης έκανε έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Μαυροματίδη που με σουτ μείωσε.
Στην επόμενη φάση ο Η. Τσαγκαλίδης έκανε έξυπνη μπροστινή μπαλιά για τον Χαϊτίδη που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σακαρίδη αλλά δίστασε να βάλει το πόδι στη μπάλα και έτσι ο τερματοφύλακας του Φούφα έδιωξε.
Ο Εορδαϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 50’ του σουτ του Σερσέμη έφυγε λίγο άουτ ενώ 6 λεπτά μετά ο Σερσέμης βρήκε το Μαυροματίδη μέσα στην περιοχή αλλά πριν προλάβει να σουτάρει έδιωξε σωτήρια ο Κοτζαφίλιος.
Στο 83’  όμως ο Τσακώνης έδωσε στον Μαυροματίδη που κέρδισε την μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ ισοφάρισε.
Στο 86’  ο Φούφας λίγο έλειψε να «κλέψει» τη νίκη όταν ο Τοπάλης κέρδισε την κόντρα έξω από την περιοχή από τον Π. Τσαγκαλίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντά έδιωξε ο Περπερίδης.


Εορδαϊκός: Περπερίδης, Πακάλτσης, Προσκυνητόπουλος, Τσαγκαλίδης Π., Ακριτίδης Α., Τσαγκαλίδης Η. (70’ Μπουράκης), Συμεωνίδης, Σερσέμης, Χαϊτίδης (68’  Σουγιουλτζής), Τσακώνης, Μαυροματίδης.

Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Κοτζαφίλιος (82’  λ.τ. Γκόλης), Κεσκιλίδης Ε., Ίτσκος, Τοπάλης, Περιχανά, Πολυχρονίδης (71’ Ματσιγγάρης), Χ΄΄ Ρούμπης (82’  Τσακαλίδης), Κεσκιλίδης Θ., Μούκας, Μπίντσης.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τσιμεντερίδη (Μπισούκης- Τέμης).


Σχόλια