Πράξη 2η με δυνατά παιχνίδια στην Α’ κατηγορία Πρεμιέρα στη Β’ κατηγορία

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο με συναρπαστικά παιχνίδια, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.
Πρεμιέρα θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο 21-22/09 και στους δύο ομίλους της Β’ κατηγορίας όπου οι 28 ομάδες θα βρεθούν στη σέντρα.


Μας έλειψε είναι αλήθεια …. μας αρέσει να γκρινιάζουμε για όσα δεν έχουμε αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας.
Μας αρέσει να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει, να προσπαθεί, να ματώνει μέσα στο γήπεδο.      
Το ποδόσφαιρο είναι κάτι το διαφορετικό όπου και όπως κι αν το βλέπεις έχει το δικό του ενδιαφέρον.
Το πρωτάθλημα τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ κατηγορία αναμένεται συναρπαστικό. Οι ομάδες παρά την οικονομική κρίση ενισχύθηκαν και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν ουδείς έχει εξασφαλίσει το παραμικρό.
Οι ισορροπίες είναι λεπτές και όλα είναι πιθανά.
Πλούσιο θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το ποδοσφαιρικό μενού στα γήπεδα του Νομού Κοζάνης.
Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας το οποίο τώρα τουλάχιστον στην αρχή και μετά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής μας προετοιμάζει για μεγάλες συγκινήσεις.
Η 1η αγωνιστική ήταν αρκετά παραγωγική με τις ομάδες να πετυχαίνουν 28 γκολ. Οι έδρες ήταν φιλόξενες, αφού από το οχτώ παιχνίδια είχαμε πέντε νίκες των φιλοξενούμενων, δύο ισοπαλίες και μόνο μία νίκη γηπεδούχου ομάδας.
Η προβλέψεις ότι οι πτολεμαϊδιώτικες ομάδες θα παρουσιαστούν πολύ δυνατές και με πρωταγωνιστικό ρόλο, αρχικά δε διαψεύδονται. Τρεις ομάδες (Αναγέννηση Πτολεμαΐδας – εντός, Φούφας – εκτός , Περδίκκας – εκτός) πήραν το τρίποντο, μία ήρθε ισόπαλή (Εορδαϊκός – εκτός) και δύο ομάδες γνώρισαν την ήττα (η ανανεωμένη Άρδασσα – εκτός, η νεοφώτιστη Μαυροπηγή – εντός). 
Όσον αφορά τις ομάδες της Κοζάνης ΑΕΚ και Μακεδονικό, είχαμε μία νίκη και μία ήττα.
Η ενισχυμένη μεταγραφικά ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από το νεοφώτιστο Βόιο, ενώ η νεανική ομάδα του Μακεδονικού έχασε στις καθυστερήσεις εντός έδρας από τη δυνατή και φέτος ομάδα του Περδίκκα.
Οι ομάδες τις περιφέρειας έδειξαν τα δόντια τους. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη σε έκταση νίκη της Εράτυρας που πήρε μεγάλο διπλό μέσα στην Ελίμεια, η Ακρινή κέρδισε έστω και δύσκολα τη νεοφώτιστη Μαυροπηγή ενώ το Βελβεντό με αρκετές ελλείψεις  ήρθε ισόπαλό με τη νεοφώτιστη και μαχητική Ελάτη. Η ΑΕΠ Καραγιαννίων έδειξε και φέτος ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ισόπαλο σκορ 1-1 στο ντέρμπι με τον πολύ δυνατό φέτος Εορδαϊκό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακό αποτέλεσμα.             
Τα Σέρβια δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον φιλόδοξο και φέτος Μακεδονικό Φούφα ενώ η Ελίμεια τουλάχιστον στο πρώτο της παιχνίδι δε θύμισε το περσινό καλό της πρόσωπο.
Βρισκόμαστε σε μια πρώτη φάση ανάγνωσης της ανταγωνιστικότητας των ομάδων οι οποίες προσπαθούν να δείξουν το φετινό τους αγωνιστικό προφίλ.



Στη σέντρα και η Β’ κατηγορία
Το Σαββατοκύριακο αρχίζει και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Οι 28 ομάδες είναι έτοιμες να δώσουν τη μάχη για να υλοποιήσουν τους στόχους τους.
Οι πρώτες ποδοσφαιρικές εικόνες των ομάδων ήρθαν κυρίως από τα φιλικά παιχνίδια αλλά και από το κύπελλο.
Σίγουρα τα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελούν κριτήριο για τη δυναμικότητα των ομάδων και κανείς δε γνωρίζει πως θα εμφανιστεί η καθεμία.      
Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός.  Αυτό ισχύει για όλους κι έτσι ρίχνονται στη μάχη με όνειρα και φιλοδοξίες και φιλοδοξίες για ότι καλύτερο.
Αυτή η θετική νοοτροπία επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με άλλες εποχές που σχεδόν παντού ακουγόταν το «πάμε για πρωταθλητισμό» ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τη σέντρα κι πιστεύουμε ότι και στη Β’ κατηγορία το πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο συναρπαστικό με αυτό της Α’ κατηγορίας.  


Α’ ΕΠΣΚ  
2η αγωνιστική
Άρης Μαυροπηγής-Έλατος Ελάτης
Α.Σ. Βελβεντό-Αναγέννηση Πτολεμαΐδας
Απόλλων Ακρινής-Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας - Μακεδονικός  Κοζάνης
Α.Ε. Κοζάνης - Α.Ε.Π. Καραγιαννίων
Α.Ε. Περδίκκα-Α.Ε. Ελίμειας
Εορδαϊκός  - Μακεδονικός Φούφα
Αναγέννηση Εράτυρας -Τιτάν Σερβίων

Β’ ΕΠΣΚ (α’ όμιλος)
1η αγωνιστική
ΑΟ Τρανοβάλτου-Εθνικός Βατερού
Κοζάνη 2004-Μ. Αλ. Λευκοπηγής
Δαναοί Κοζάνης-Αλιάκμων Αιανής
Αναγέννηση Λιβαδερού-Δόξα Ροδιανής
ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής-Απόλλων Αυλών
Ερμής Πλατανορέματος-Αστραπή Κλείτου
Κένταυρος Πρωτοχωρίου-ΑΕ Κρανιδίων

Β’ ΕΠΣΚ (β’ όμιλος)
1η αγωνιστική
Μ. Αλ. Χαραυγής-ΑΣ Ποντοκώμης
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας-Ηρακλής Κρυόβρυσης
Ακαδημία Σιάτιστας-Βέρμιο Καρυοχωρίου
Ερμής Ασβεστόπετρας-Ακρίτες Κοζάνης
ΠΑΟΚ Κοίλων-Πολυνίκης
ΕΑΣ Ανθότοπου-Μακεδονικός Σιάτιστας

Δόξα Μικροκάστρου-ΑΜΣ Γαλατινής

Σχόλια