Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – Μακεδονικός Κοζάνης 5-4 (φωτο - βίντεο)

Αγγλικό σκορ στην Άρδασσα

Το ποδόσφαιρο για πολλούς είναι το ομορφότερο και συναρπαστικότερο άθλημα και δεν έχουν άδικο.
Σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου  οι συγκινήσεις είναι δυνατές και ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι το παιχνίδι ‘καθάρισε’ πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή .

Αυτό συνέβη στο παιχνίδι  Μέγα Αλέξανδρος Άρδασσας – Μακεδονικός 5-4.  Ένας διαφαινόμενος θρίαμβος για τους γηπεδούχους αφού προηγήθηκαν 4-0 και 5-2,  μετατράπηκε  σε αγχωτική νίκη κι ένας διασυρμός για τον Μακεδονικό μεταμορφώθηκε σε τιμητική ήττα.
Πλούσιο παιχνίδι σε γκολ κι ευκαιρίες παρακολούθησαν οι θεατές μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου και του Μακεδονικού.
Οι γηπεδούχοι πολλοί καλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν νωθρό Μακεδονικό, που μόνο στο τελευταίο 20λεπτο ξύπνησε, πήραν μία δίκαιη νίκη.
Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού κι αφού έχασαν τρία μοναδικά τετ-α-τετ στο 12’ με τον Νικολαΐδη στο 35’ με τον Προσκυνητόπουλο και στο 37’ με τον Αμαραντίδη, προηγήθηκαν 1-0 στο 40’με σουτ βολίδα του Χινδιρίδη, έξω από την περιοχή, που έστειλε τη μπάλα στο “Γ”
της εστίας του Βαρυτιμίδη.
Ο Μακεδονικός στο διάστημα του α’ ημιχρόνου είχε δύο καλές στιγμές σε φάουλ του Παπαδημητρίου στο 30’ και στο 44’ αλλά με τον Δημητριάδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο β’ ημίχρονο στο 53’  οι φιλοξενούμενοι  έφθασαν κοντά στη ισοφάριση , όταν ο Ματούλας εκτέλεσε φάουλ ο Δημητριάδης βρίσκεται εκτός φάσης , αλλά η μπάλα βρίσκει το επάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και καταλήγει άουτ.
Τα επόμενα 20 λεπτά ανήκουν ολοκληρωτικά στην Άρδασσα που εκμεταλλεύεται τα αμυντικά κενά και τα τραγικά λάθη των παικτών του Μακεδονικού και μετατρέπει το ρευστό 1-0, στο εμφατικό 4-0.
Στο 59’ ο Μίμτσης έκανε το 2-0 από κοντά, μετά από πάσα του Αμαραντίδη.
Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι χάνουν την ευκαιρία να ξανά μπουν στο παιχνίδι, όταν το πλασέ του Μπέμπη από ένα μέτρο καταλήγει άουτ.
Στο 72’   ο Προσκυνητόπουλος βρήκε ωραία τον Βερύκκοκο, που με δυνατό σου μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-0.
Στο 74’ ο Αμαραντίδης με ωραίο σουτ σημειώνει το 4-0.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η Άρδασσα θα πάρει μία μεγαλοπρεπή νίκη, ο Μακεδονικός αντιδράει και μετά από κόρνερ του Ματούλα ο Πιλικίδης με κοντινή προβολή θα μειώσει σε 4-1.
Στο 83’ ο Μπέμπης θα κλέψει έξω από την περιοχή θα μπει επικίνδυνα μέσα θα ανατραπεί και θα κερδίσει το πέναλτι. Το εκτελεί ο ίδιος και μειώνει σε 4-2.
Στο 88’ φάουλ του Αμαραντίδη στο παραθυράκι του Βαρυτιμίδη και 5-2.
Ο Μακεδονικός που φαίνεται να έχει ξυπνήσει και προσπαθεί να σώσει την παρτίδα αλλά είναι πολύ αργά, μειώνει εκ νέου σε 5-3 στο 91’ με κοντινό πλασέ του Ματούλα.
Στο 93’ φάουλ του Παπαδημητρίου, η μπάλα θα βρει το χέρι  Αμυντικού κι ο κύριος Τσιγγένης δείχνει για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα. Ο Μπέμπης   εκτελεί και γράφει το τελικό 5-4.



Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας (Τσεμπερλίδης): Δημητριάδης, Χινδιρίδης (64’ Βασιλειάδης), Τσακαλίδης Χρ., Σαββίδης, Καραγιαννάκης, Μίμτσης (80’ Τσακαλίδης), Νικολαΐδης (85’ Ξανθόπουλος), Τσεμπερλίδης Δ., Βερύκκοκος, Αμαραντίδης, Προσκυνητόπουλος.   

Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Παπαδημητρίου, Μυλωνάς, Αντωνόπουλος, Αργυρόπουλος (46’ Μπεμπης), Πιλικίδης, Ματούλας, Μαμάτσιος,  Ζαχαριάδης (46’ Νικολάου), Σέχι (72’ Ευθυμιάδης).



Διαιτητής: Τσιγγένης

Βοηθοί: Χονδροματίδης, Συμεωνίδης 

φωτο του αγώνα εδώ 


fcmakedonikos.gr

Σχόλια