Γ' Εθνική: Καστοριά - Όλυμπος Κέρκυρας 6-1

Έσπασε το ρόδι η Καστοριά 


"Σαρωτική" ήταν η Καστοριά, η οποία μετά την ήττα της πρεμιέρας εκτός έδρας στα Γρεβενά, από τον τοπικό Πυρσό, σήκωσε, ευθύς αμέσως, κεφάλι και εμφανώς βελτιωμένη, παρά την αποχώρηση του Πασχάλη Δημητρίου, κατάφερε να πάρει τους πρώτους τρεις πόντους στον 2ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής - Ερασιτεχνικής και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς "ισοπέδωσε" δίκαια με σκορ 6-1 τον Όλυμπο Κέρκυρας.


   Μπροστά λοιπόν σε τριακόσιους (300) φιλάθλους της Καστοριάς, οι "ερυθροκίτρινοι" απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι όταν πεισμώνουν είναι ικανοί να κάνουν "πράγματα και θαύματα!" Και έτσι, έγινε, καθώς το συγκρότημα του υπηρεσιακού προπονητή - ποδοσφαιριστή, Γιώργου Σαββίδη δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο και πέρα από τη χαρά που έδωσε στους φιλάθλους που καταχειροκροτούσαν την κάθε ενέργεια, η νίκη αυτή έδωσε υπέρμετρη ψυχολογία και αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια στη νέα λίγκα.


H πρώτη καλή φάση, η οποία έγινε και γκολ ήταν μόλις στο 2' λεπτό, κάτι το οποίο και ζήτησε ο Γιώργος Σαββίδης για να φύγει το άγχος από την ομάδα. Ο Μαντζάνας από τα αριστερά κατέβασε τη μπάλα άψογα, ύστερα από βαθιά μπαλιά του Κεφάλα, ο οποίος στην συνέχεια με ατομική ενέργεια "χόρεψε" όλη την άμυνα και με υποδειγματικό πλάσε άνοιξε το σκορ (1-0), δεχόμενος παράλληλα και την αποθέωση από τους φιλάθλους.

Στο 15' ο Κεφάλας την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη μπαλιά "τρύπα" στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, όπου ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε και με πλάσε έκανε το 2-0.

Στο 18' Ο Στάθης Αλεξανδρίδης από πλεονεκτική θέση επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Πισσιάνης του είπε "όχι".

Στο 31' ο Δημ. Παπαδόπουλος από τα δεξιά, έδωσε τη πάσα στον Θέμη Βελλίδη, ο οποίος έβγαλε μπαλιά "λουκούμι" στον Αλεξανδρίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν απέφερε κάποιο γκολ.

Στο 34' Ο Βελλίδης λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε καλοζυγισμένο σουτ με πολλά φάλτσα, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του Ολύμπου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (35'), πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους με το δυνατό σουτ του Μυρίλλα, που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 40' ο δραστήριος Γιώργος Μαντζάνας "έσπασε" την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα μέσα στη περιοχή του Ολύμπου και ο επερχόμενος με φόρα Βελλίδης με "κεραυνό" ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0.

Στο 42' συνδυασμός Κεφάλα - Βελλίδη με τον Δημ. Παπαδόπουλο να παίρνει τη μπάλα, αλλά το σουτ του πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 45' ο Αλεξανδρίδης, εξ' επαφής, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, καθώς πρόλαβε και έκλεισε το οπτικό πεδίο ο Πισσιάνης και έσωσε την εστία του.

Στο ίδιο τέμπο και στο β' ημίχρονο με τον Τσαμασλίδη να ανοίγει λογαριασμό

Στο 50' κόρνερ Βάγια, πιο ψηλά απ' όλους ο Τσακτάνης που πήρε τη καρφωτή κεφαλιά, εντυπωσιακά, όμως, ο Σαραφιανός με διπλή προσπάθεια είπε "όχι.

Στο 60' εξαιρετική πάσα του νεοεισελθόντα Αλέξ. Παπαδόπουλου στον Αλεξανδρίδη, που κινήθηκε έξυπνα και με "φωτοβολίδα" τίναξε τα... δίχτυα του Πισσιάνη, σημειώνοντας έτσι το 4-0.

Στο 63' ο Γαστεράτος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, ωστόσο το σουτ του δεν ανυσύχησε τον Σαραφιανό. Στο 70' το χλιαρό σουτ του Αλεξ. Παπαδόπουλου πήγε πάνω στον Πισσιάνη, ενώ στο 81' χάθηκε το... τόπι. Ο Jocic συνεργάστηκε, εξαιρετικά, με τον Τσαμασλίδη, όπου ο "μπόμπερ" της Καστοριάς είδε τον επερχόμενο Αλεξ. Παπαδόπουλο, ο οποίος επιχείρησε το σουτ στη γωνία, αλλά ο Πισσιάνης έσωσε ξανά εντυπωσιακά.

Στο 84' μετά από τραγική έξοδο του τερματοφύλακα του Ολύμπου και λάθος συννενόηση με τους αμυντικούς, ο Δημήτρης Τσαμασλίδης μπήκε "σφήνα" στη φάση και με ανοικτό το τέρμα "εκτόξευσε" το σκορ στο 5-0.

Στο 88' ο Ρεκλείτης που βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή έκανε ένα καλό και δυνατό σουτ και άθελα του ο Σουμέλας έβαλε το πόδι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (5-1).

Το "κερασάκι στην εξαόροφη τούρτα" έβαλε ο Τσαμασλίδης, που διπλασίασε τα τέρματα του στο 90' με έξοχο σουτ (6-1).

            Ο κόσμος της Καστοριάς έφυγε ευχαριστημένος από το παιχνίδι, αφού στο τέλος χάρισε το ζεστό χειροκρότημα στους παίκτες, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν που βρέθηκαν στο Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς



             Άριστη η διαιτησία του κ. Παναγιώτη Θεολόγου του Σ.Δ.Π. Πέλλας και των βοηθών του Χρήστου Δεμερτζή του ιδίου συνδέσμου και Θεόδωρου Τζιουβάρα του Σ.Δ.Π. Κοζάνης.

Καστοριά: Σαραφιανός, Σαββαΐδης, Σουμελάς, Αναγνωστόπουλος, Παναγιωτίδης, Κεφάλας, Σαββίδης (62’ Jocic), Παπαδόπουλος Δ., Μαντζάνας (55’ Παπαδόπουλος Αλ.), Βελλίδης (67’ Τσαμασλίδης), Αλαξανδρίδης.


Όλυμπος Κέρκυρας: Πισσιάνης, Κροκ΄δης (75’ Μπακοχρήστος), Βάγιας, Βασιλάκης, Τσακτάνης, Κούδας, Γκερέκος (86’ Ανδριώτης), Ρεκλείτης, Γαστεράτος, Μυρίλλας, Βλάσσης (70’ Μπουλανίτης).    

kastoria-fc.com

Σχόλια