"Ντόρτια" έφερε η Καστοριά

Γκολ και θέαμα πρόσφερε η Καστοριά στους 300 και πλέον φιλάθλους, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς, κόντρα στην Δόξα Κρανούλας, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής.  Οι "ερυθροκίτρινοι" έκαναν το καθήκον τους και ξεκίνησαν, έτσι με το... δεξί,  τις υποχρεώσεις τους, για την εφετινή σεζόν, επικρατώντας, της ομάδας των Ιωαννίνων, με το εμφαντικό και δίκαιο 4-0.


Η "αρμάδα" του Πασχάλη Δημητρίου, αν και δεν είχε στη διάθεση του, τους Jocic, Popzafirov, Παπαδόπουλο Αλεκ. και Τσαμασλίδη, έδειξε σημάδια ανωτερότητας και φυσικά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Κάτι το οποίο είδε και ο φίλαθλος κόσμος, ο οποίος σε κάθε φάση χειροκροτούσε και έδινε δύναμη και κουράγιο στους ποδοσφαιριστές να παλέψουν και να "ματώσουν" για την πρόκριση.

Βέβαια η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα, αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν, από πολύ νωρίς, να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη - πρόκριση, μόλις στο 3' της συνάντησης, με τον Θέμη Βελλίδη, που δεν δυσκολεύτηκε, από πλεονεκτική, θέση να νικήσει τον Λόλα για το 1-0, εν μέσω μάλιστα εξάλλων πανηγυρισμών. Στην συνέχεια η Δόξα ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει σιγά - σιγά από το καβούκι της και πάλι όμως ο Ανέστης Ζώης κατέβασε την ομάδα να αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι το οποίο"μπλόκαρε" την Καστοριά, η οποία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 17'  έγινε η μόνη αξιοσημείωτη φάση των φιλοξενούμενων, όταν ο Κατσάνος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 23' ο Αλεξανδρίδης, που ήταν κίνδυνος στα καρέ των φιλοξενούμενων, τροφοδότησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος από τα δεξιά πρώτα πέρασε τον Διαμάντη και ύστερα έβγαλε στο πρώτο δοκάρι τον Μαντζάνα, ο οποίος εξ' επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ.


            Το β' ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό και φαίνεται ότι οι φωνές του Πασχάλη Δημητρίου έπιασαν... τόπο. Οι ποδοσφαιριστές βγήκαν αποφασισμένοι να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ και να τελειώσουν από νωρίς την πρόκριση. Και έτσι έγινε!  Πριν καλά - καλά ξεκινήσει το παιχνίδι τα "καναρίνια" πέτυχαν στο 46' το 2-0.Ο Παπαδόπουλος συνδυάστηκε εντυπωσιακά με τον Μαντζάνα, ο τελευταίος έβγαλε "φάτσα κάρτα" τον Στάθη Αλεξανδρίδη, με τον έμπειρο επιθετικό να μην λαθεύει και να νικάει τον Λόλα με ωραίο πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα (49' ) ήρθε γρήγορα και το 3-0, με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα να έχουν πάρει το δρόμο τους και η Καστοριά απλά να περιμένει να μάθει αν θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Κάστορα ή τον Καμπανιακό.

 "Ο λύκος και αν εγέρασε..." λένε και αυτό ισχύει για τον Γιώργο Σαββίδη. Ο πολύπειρος μέσος έδειξε την κλάση του, καθώς έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Αλεξανδρίδη, ο οποίος, στη συνέχεια, "έσπασε" με τη μία στον Παπαδόπουλο Δημ.  και εκείνος με ανοικτή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ, "καθαρίζοντας", έτσι, την υπόθεση πρόκριση (3-0)!. Στο 55' ο Παπαδόπουλος Δημ., ύστερα από εξαίσια ατομική ενέργεια βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 72' ο Πέτρος Τάντσης άφησε για λίγο την άμυνα του και έκανε μια ωραία κούρσα από τα αριστερά, πήρε τα βήματα και "κεραυνοβόλησε" τον Παναγιώτη Λόλα, ο οποίος όμως πρόλαβε και έκλεισε την εστία του, διώχνοντας τη μπάλα ενστικτωδώς. Στις καθυστερήσεις και ενώ όλα είχαν κριθεί ο νεοεισελθών Πλούταρχος Κουρτίδης έκανε μια εξαιρετική κούρσα από το κέντρο και από τα αριστερά, όπως επιτεθόνταν η Καστοριά, μπήκε μέσα στην περιοχή και ο Διαμάντης τον ανέτρεψε καθαρά, με τον διαιτητή κ. Βρέσκα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο... μαίτρ των πέναλτι, Χρήστος Παναγιωτίδης δεν λάθεψε και έβαλε με ωραίο σουτ το "κερασάκι στην τούρτα", με τον λαό της Καστοριάς, μετά το τέλος του ματς, να καταχειροκροτεί τους παίκτες, αλλά και το τεχνικό τιμ που αξίζει και αυτό την μερίδα του λέοντος τούτης της επιτυχίας.

 Στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής η Καστοριά θα "κονταροχτυπηθεί" τελικά με τον Καμπανιακό, ο οποίος κατάφερε και απέδρασε από το γήπεδο του Κάστορα με σκορ 0-1. Το παιχνίδι αυτό θα γίνει στη Χαλάστρα, στις 13 Οκτωβρίου 2013 και η Καστοριά θα ταξιδέψει έως στην Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται, εμμέσως πλην σαφώς, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Γρεβενά, όπου την 1η αγωνιστική η ομάδα μας θα κοντραριστεί με τον τοπικό Πυρσό.

            Άριστη ήταν η διατησία του κ. Βρέσκα, του Σ. Δ. Π. Ημαθίας και των βοηθών του κ.κ. Παρασίου του ιδίου συνδέσμου και Κυφού, του Σ. Δ. Π. Πιερίας.               

 Καστοριά: Σαραφιανός, Σαββαΐδης, Τάντσης, Αναγνωστόπουλος, Κεφάλας  (77’ Τερέζιου), Σαββίδης, (74’ Κουρτίδης), Βελλίδης, Παναγιωτίδης, Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος Δημ., Μαντζάνας (56’ Γαλόνης).

Δόξα Κρανούλας: Λόλας, Κελίτσας (63’ Καραμάνης), Σπαλιάρας, Διαμάντης, Νασσούλης (87’ Γκέκας), Τσουμάνης, Ασωνίτης (80’ Χάιδος), Νάνος, Γιαννούσης, Κατσάνος, Μαρμούτας.




Επιμέλεια: Π. Βρουσουκίδης
φωτο: Δ. Νατσούλης 

Σχόλια