ΕΠΣ Κοζάνης: Με δυνατά παιχνίδια συνεχίζονται τα πρωταθλήματα


Α’ κατηγορία :Αρχίζει να ζεσταίνεται το πρωτάθλημα

Αρχίζει και... ζεσταίνεται το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας , με την αυλαία της 3ης αγωνιστικής να ανοίγει Σάββατο. Δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας ένα μαραθώνιο αγώνων, δεν είναι δυνατόν από τώρα να μιλάμε για ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ.



Χαρακτηριστικό της 3ης αγωνιστικής  είναι τα αρκετά αμφίρροπα ματς, στη... κόψη του ξυραφιού, τα οποία αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.
 Οκτώ    ομάδες   θα  αναζητήσουν  την  πρώτη
τους  νίκη(3 ομάδες έχουν από  δύο ήττες, 3 ομάδες από μία ισοπαλία και 2 ομάδες από  δύο ισοπαλίες) και άλλες 4  ομάδες να  θέλουν  να  τριπλασιάσουν   τις  νίκες τους.
Ένα από τα δυνατά ματς της ημέρας διεξάγεται στον Φούφα , με τον τοπικό Μακεδονικό  να υποδέχεται την ΑΕΚ , Δύο ομάδες που  θα παραταχθούν αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για τη νίκη.
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται και στο Εορδαϊκός - Εράτυρα , οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλους στόχους  αλλά και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται και φέτος πολλοί δυνατοί .
Η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας που έχει ξεκινήσει τη σεζόν με τον τίτλο του...ενός απο τα φαβορί  , δοκιμάζεται στο Τρανόβαλτο κόντρα στη νεοφώτιστη Ελάτη . Αν και φιλοξενούμενοι οι παίκτες του Χρήστου Παπά είναι το φαβορί, λόγω της φετινής μεγάλης δυναμικής τους, για την οποία δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα πράγματα όμως δε θα είναι καθόλου εύκολα γιατί τη νεοφώτιστη στην Α’ κατηγορία Ελάτη τη χαρακτηρίζει το παθιασμένο παιχνίδι και η μαχητικότητα των παικτών της .
Αμφίρροπο και δυνατό ματς προμηνύεται στη Ξηρολίμνη. Η ΑΕΠ που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης υποδέχεται την φετινή έκπληξη της κατηγορίας Ακρινή που μετρά δύο στις δύο νίκες .
Παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί στον Κρόκο όπου Ελίμεια και Άρδασσα διασταυρώνουν τα ξίφη τους . Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σπουδαίες νίκες την προηγούμενη αγωνιστική . Η Ελίμεια πήρε το διπλό στον Περδίκκα (0-2) ενώ η Άρδασσα κέρδισε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ 5-4 τον Μακεδονικό Κοζάνης.
Ντέρμπι νεοφώτιστων στο Βόιο με την Ακαδημία να φιλοξενεί την Μαυροπηγή Και οι δύο ομάδες στις πρώτες αγωνιστικές έδειξαν ότι θα είναι σκληρά καρύδια .
Με στόχο να πετύχουν την παρθενική τους νίκη τα ανανεωμένα Σέρβια υποδέχονται την νεανική και επικίνδυνη ομάδα του Περδίκκα που ξέρει να παίρνει βαθμούς
Τέλος σημαντικό και κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και για τις δύο ομάδες είναι η αναμέτρηση Μακεδονικού Κοζάνης , Βελβεντού  Οι γηπεδούχοι  προέρχονται από δύο ήττες και  θέλουν να... ρεφάρουν και να καλύψουν το χαμένο έδαφος Το Βελβεντό μπορεί να μην έχει ακόμα νίκη , να έχει ένα βαθμό αλλά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια οι νίκες χάθηκαν στις λεπτομέρειες , Οι  αναμετρήσεις Μακεδονικού - Βελβεντού πάντα είναι αμφίρροπες με αρκετές συγκινήσεις  ΄  Άλλωστε και φέτος οι φιλοδοξίες των δύο ομάδων είναι αρκετά υψηλές και δεν υπάρχει περιθώριο για νέα στραβοπατήματα από τόσο νωρίς...


Β’ κατηγορία πράξη 2η με σούπερ ντέρμπι στον 2ο όμιλο
Με την 2η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα στις 17:00 το πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας του νομού μας.
Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στους δύο ομίλους αλλά και σούπερ ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Ξεχωρίζει η μάχη του Βοίου  μεταξύ Μακεδονικού  Σιάτιστας-ΑΜΣ Γαλατινής στον 2ο όμιλο ενώ σημαντικά παιχνίδια είναι και τα Ηρακλής Κρυόβρυσης-Ερμής Ασβεστόπετρας
Βέρμιο Καρυοχωρίου-ΠΑΟΚ Κοίλων
Ακρίτες Κοζάνης-ΕΑΣ Ανθότοπου, ενώ στον Α’ όμιλο ξεχωρίζουν τα παιχνίδια  Δόξα Ροδιανής-Ερμής Πλατανορέματος
Απόλλων Αυλών-Κένταυρος Πρωτοχωρίου
Αστραπή Κλείτου-ΑΕ Κρανιδίων πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Α’ κατηγορία

3η  Αγωνιστική
Έλατος Ελάτης-Αναγέννηση Πτολεμαΐδας
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου-Άρης Μαυροπηγής
Μακεδονικός  Κοζάνης-Α.Σ. Βελβεντό
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων-Απόλλων Ακρινής
Α.Ε. Ελίμειας-Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας
Μακεδονικός Φούφα-Α.Ε. Κοζάνης
Τιτάν Σερβίων-Α.Ε. Περδίκκα
Εορδαϊκός-Αναγέννηση Εράτυρας

Β’ κατηγορία

2η  Αγωνιστική  (1ος όμιλος)
Κοζάνη 2004-ΑΟ Τρανοβάλτου
Εθνικός Βατερού-Δαναοί Κοζάνης
Μ. Αλ. Λευκοπηγής-Αναγέννηση Λιβαδερού
Αλιάκμων Αιανής-ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής
Δόξα Ροδιανής-Ερμής Πλατανορέματος
Απόλλων Αυλών-Κένταυρος Πρωτοχωρίου
Αστραπή Κλείτου-ΑΕ Κρανιδίων

2η  Αγωνιστική (2ος όμιλος)   
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας-Μ. Αλ. Χαραυγής
ΑΣ Ποντοκώμης-Ακαδημία Σιάτιστας
Ηρακλής Κρυόβρυσης-Ερμής Ασβεστόπετρας
Βέρμιο Καρυοχωρίου-ΠΑΟΚ Κοίλων
Ακρίτες Κοζάνης-ΕΑΣ Ανθότοπου
Πολυνίκης-Δόξα Μικροκάστρου

Μακεδονικός Σιάτιστας-ΑΜΣ Γαλατινής

Σχόλια