2ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος και Αγώνας 8 χλμ (Τρύφων Γκέκας)


Την Κυριακή το πρωί ο Σ.Δ.Ο. Εορδαίας διοργάνωσε τον 2ο Εορδαϊκό Ημίμαραθώνιο αλλά και το Λαϊκό Δρόμο 8χιλ. Φέτος οι άνθρωποι του Σ.Δ.Ο.Ε. έδωσαν στο Λαϊκό δρόμο το όνομα Τρύφων Γκέκας εις μνήμη του συναθλητή και φίλου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Ημιμαραθώνιος είχε έναρξη τον Φούφα και τον κέρδισε ο Κρέκας Ιωάννης του Άρη Θεσσαλονίκης ενώ ο Λαϊκός Δρόμος την Άρδασσα με το τερματισμό και τις απονομές να γίνονται στη κεντρική πλατεία.
Στην 4η θέση και πρώτος από την Πτολεμαΐδα ήταν ο Μπογιατζής Θωμάς του Σ.Δ.Ο.Ε
Πραγματικά ήταν μια εκδήλωση που προσέλκυσε αθλητές από όλη την Ελλάδα (Μεσσηνία, Χανιά, Λάρισα) και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο και ακόμα καλύτερος.
Αυτό δήλωσε και ο πρόεδρος Θανάσης Στογιάννης που τόνισε «η διοργάνωση είχε και φέτος απόλυτη επιτυχία και ελπίζω και του χρόνου να τον κάνουμε ακόμα καλύτερα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε περισσότερους. Σημειώθηκαν πολλοί καλοί χρόνοι και το θετικό είναι ότι τερματίσανε όλοι οι δρομείς που ήρθαν από όλοι την Ελλάδα. Φροντίσαμε να έχουμε σταθμούς υδροποσίας ανά 2,5 χιλιόμετρα και θα κοιτάξουμε να κάνουμε τον αγώνα αυτό θεσμό με περισσότερες συμμετοχές. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ καλή και ελπίζουμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω στους δρόμους και να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, τους φορείς καθώς και όλα τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν για να γίνει αυτός ο αγώνας. Εύχομαι ο αγώνας να γίνει θεσμός και του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα. Τον Λαϊκό Δρόμο τον αφιερώσαμε σε ένα συναθλητή και φίλο τον Τρύφων Γκέκα που έφυγε πρόωρα από την ζωή και έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό».


Σχόλια