Ημερίδα με θέμα "Υγιεινή Διατροφή"

Συμβουλές από τον διατροφολόγο Μανώλη Πλιάκη  την Τετάρτη 9/10 στις 7.00 

Το Σύγχρονο Διαιτολογικό Κέντρο (Ι.Μικρού 2, Κοζάνη) σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΟΖΑΝΗ 2004 και τις ακαδημίες τους διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Υγιεινή Διατροφή" την Τετάρτη 9/10 στις 7.00  στο εργατικό κέντρο Κοζάνης. Ο ρόλος της διατροφής στη ζωή μας. Ο ρόλος της διατροφής στην απόδοση των αθλητών».
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν αθλητές, γονείς, προπονητές και υπεύθυνους των ομάδων και θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και απορίες.



ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΟΥ;
Με την μέτρηση του βάρους και του ύψους έχουμε μια γενική πρώτη εικόνα για το σώμα μας. Στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε το σωματικό λίπος, έτσι ώστε να προσδιορισθεί με ακρίβεια το ιδανικό μας βάρος. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να μετρηθούν και τοπικά σημεία λίπους (μέση, λεκάνη, κοιλιά, χέρια, πλάτη), έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύστασης και ανάπτυξης του σώματος.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΜΟΥ;
Υπάρχει γενικώς η ερώτηση γιατί δεν χάνω βάρος ενώ προσέχω τη διατροφή μου, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι άνθρωποι χάνουν εύκολα κιλά. Στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έχουμε την δυνατότητα να μετρήσουμε το μεταβολισμό του σώματος, δηλαδή τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας ατομικά και ξεχωριστά για να πραγματοποιεί τις βασικές του λειτουργίες (αναπνοή, καρδιακή λειτουργία). Με βάση αυτό αλλά και τις υπόλοιπες καθημερινές δραστηριότητες (οικιακά, ατομική εργασία, προπόνηση) μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες μας και να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα με την διατροφή μας.

Η ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ;
Έχοντας μετρήσει τα ατομικά χαρακτηριστικά (βάρος, ύψος, ηλικία, σωματικό λίπος, μεταβολισμό) το επόμενο βήμα είναι το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό. Στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ λαμβάνουμε υπόψη θέματα υγείας, ατομικές ασθένειες, λήψη φαρμάκων και φυσικά τις προτιμήσεις και τις αποστροφές του καθενός. Η κάθε διατροφή είναι ξεχωριστή και βασίζεται στα ωράρια εργασίας, στον τρόπο ζωής και πρέπει να προσαρμοστεί στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;
Για τα παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας (6 μέχρι 16 ετών) η σωστή διατροφή δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και απαραίτητη. Στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ η τήρηση ενός σωστού προγράμματος διατροφής γίνεται εύκολα και ευχάριστα. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να τρώνε πρωινό, να παίρνουν μαζί τους γεύμα από το σπίτι στο σχολείο, να τρώνε το ίδιο γεύμα με την οικογένεια και όλα αυτά χωρίς το αίσθημα στέρησης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;
Πολύς λόγος γίνεται για το εάν πρέπει και πότε μπορεί κάποιος να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής. Στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ η σύσταση για συμπληρώματα διατροφής γίνεται ατομικά, μόνο και αποκλειστικά όταν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο (αθλητές για μυϊκή ενδυνάμωση, παιδιά που κουράζονται εύκολα, αύξηση αθλητικής απόδοσης, τόνωση και ενίσχυση του οργανισμού). Όλα τα συμπληρώματα προέρχονται από φαρμακείο και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Σχόλια