Στο τέλος πήρε το τρίποντο η ΑΕΚ … και πιάνει κορυφή (φωτο - βίντεο)

ΑΕ Κοζάνης – ΑΣ Βελβεντό 1-0

Δύσκολη νίκη πήρε η Α.Ε. Κοζάνης απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Βελβεντού στο Στρατιωτικό Γήπεδο, μ' ένα γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Σκρέκας στο 73'. 
Οι κιτρινόμαυροι δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά πήραν τους τρεις βαθμούς, παραμένοντας ψηλά στη βαθμολογία.

Το Βελβεντό πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του και προσπάθησε να "κλέψει" κάποιο γκολ είτε από στημένη φάση, είτε από αντεπίθεση.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 35' καλό φάουλ του Σακαλή απέκρουσε δύσκολα ο Τσαπανίδης σε κόρνερ.
Στο 42' μακρινό σουτ του Σαριόγλου απέκρουσε ο Τσαπανίδης, στην επαναφορά ο Σκρέκας έδωσε στον Ντούκα που βρήκε τον Σακαλή που από κοντά έπιασε το γυριστό σουτ για να αποκρούσει και πάλι σωτήρια ο Τσαπανίδης.


Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με περισσότερη ζωντάνια στο παιχνίδι και ανέβασε κάπως την απόδοση της, χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την καλο-οργανωμένη άμυνα του Βελβεντού. 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί κάποιες καλές στιγμές επιθετικά αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιο βαθμό. 

Στο 48' φαλτσαριστό φάουλ του Αμπατζίδη από πλάγια, ο Πουλατσόγλου πετάχθηκε και έπιασε το σουτ από πολύ κοντά, για να αποκρούσει σωτήρια εξ' επαφής ο Τσαπανίδης.
Στο 50' σουτ του Ελευθεριάδη, ο Καραλίγκας δεν συγκράτησε τη μπάλα αλλά με δεύτερη προσπάθεια πρόλαβε τον Διβηκέλη που ήταν έτοιμος να σκοράρει. 

Στο 58' φάουλ από πλάγια του Ευαγγέλου, ο Καραλίγκας έδιωξε ασθενώς με γροθιές, κεφαλιά του Διβηκέλη απέκρουσε σωτήρια στη γραμμή με το κεφάλι ο Πουλατσόγλου.
Στο 66' έξυπνο σουτ του Σκρέκα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Βελβεντού, ο Σακαλής στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά συνελήφθη σε θέση οφσάϊντ.
Στο 73' η ΑΕΚ σημείωσε το γκολ που έκρινε τον αγώνα μετά από μπαλιά του Τσολακίδη και ωραίο διαγώνιο σουτ από πλάγια του Γιάννη Σκρέκα. 
Στο 87' σουτ του Ελευθεριάδη από σχετικά καλή θέση μπλόκαρε ο Καραλίγκας, στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού.



Α.Ε. Κοζάνης (Μαλούτας): Καραλίγκας, Ντούκα, Μαυρόπουλος (61' Σαλονικίδης), Μαντζώλας, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Παπαϊωάννου, Αμπατζίδης (61' Τσολακίδης), Μπαλίτσας (78' Μαντώς), Σκρέκας.

ΑΣ Βελεβντό (Θ. Παπαδόπουλος):
 Τσαπανίδης, Ταΐρης (50' Πράσσος, Δροσίδης, Σαμαράς (72' Τρίχας), Μπαλάνης, Γ. Γκίκας, Ευαγγέλου, Διβηκέλης, Τυρολόγος, Ελευθεριάδης, Τσέλα. 

Διαιτητής: Τσιγγένης
Βοηθοί: Κωνσταντινίδης, Μπέλτσου.


Costas Tsioras

Σχόλια