Μεγάλο διπλό του Μικροβάλτου (φωτο - βίντεο)

Ιωνικός Βαθυλάκκου – Αίας Μικροβάλτου 1-2


Μια παλικαρίσια νίκη με σκορ 1-2, εκτός έδρας επί της ομάδας του Ιωνικού Βαθυλάκκου, πέτυχε η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης, το ηλιόλουστο απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013.


Η φιλοξενούμενη ομάδα με πολλές ελλείψεις, αφού απουσίαζαν επτά παίκτες από αυτούς που είχαν ξεκινήσει τον νικηφόρο αγώνα της περασμένης Κυριακής, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 20΄, πέτυχε το γρήγορο γκολ -στο 10΄- και έχασε δυο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, που δεν καρποφόρησαν χάρη στις αποκρούσεις του πολύ καλού τερματοφύλακα του Βαθυλάκκου.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν για την ισοφάριση. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το μόνο που κατάφεραν ήταν η πολύ μεγάλη φάση στο 33΄ όταν είχαν οριζόντιο δοκάρι μετά από κοντινό δυνατό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βαθυλάκκου ήταν καλύτεροι, απέναντι στους φιλοξενούμενους, των οποίων κάποιοι παίκτες παρουσίασαν προβλήματα μικροτραυματισμών και εξάντλησης, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, καθώς η ομάδα είχε κατέβει μόλις με έναν αναπληρωματικό. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μικροβάλτου έπαιξαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν -κόντρα στη ροή του αγώνα- να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 68΄.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την πίεση, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 75΄ να πετύχουν γκολ, όταν το σουτ επιθετικού της αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από το Σωκράτη Κομπούρα και πέτυχαν τη μείωση του σκορ στο 83΄.
Στο επόμενο λεπτό χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο να κλειδώσει τη νίκη, όταν μετά από ωραία διείσδυση από τη γραμμή του κέντρου του γηπέδου, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στα υπόλοιπα 12-13 λεπτά -με τις καθυστερήσεις- μέχρι τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Βαθυλάκκου έκλεισαν στην περιοχή τους φιλοξενούμενους που αμύνονταν σθεναρά, κέρδισαν 4-5 φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν καρφωτή κεφαλιά έφυγε μόλις άουτ, αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Αίαντα Μικροβάλτου να πανηγυρίζουν έξαλλα μια πολύ-πολύ μεγάλη νίκη.

Τα γκολ του αγώνα:
0-1 στο 10΄ από τον Αντώνη Γιαννόπουλο, που ελίχτηκε ωραία στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε με αριστερό συρτό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.
0-2 στο 68΄ από το Γιώργο Σαΐτη, που βγήκε μόνος σε μπροστινή μπαλιά, κέρδισε μια κόντρα και με υπερπροσπάθεια πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας, βάζοντας υποθήκη για τη μεγάλη νίκη.
1-2 στο 83΄ η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους, με ωραία κεφαλιά μετά από χτύπημα κόρνερ.
Καλή η διαιτησία των Μαλιούρα – Πραχάλη – Κωνσταντινίδη.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ιωνικκός Βαθυλάκου:  Κωνσταντινίδης Κων., Κουτσίδης Βαλ., Βουκτσίδης Διαμ., Κιρτικίδης Ηλ., Γεωργιάδης Θεοδ., Παπαϊωάννου Κων., Ζορμπάς Λαζ., Σαχινίδης Βασ. (35΄ Θεοδωρίδης Παυλ.), Δουβαρτζίδης Σαβ., Γκιούρας Δημ., Χατζηιωαννίδης Σαβ. (55΄ Γεωργιάδης Σαβ.).
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Κουτσίδης Καλ., Στασιμιώτης Λεων., Χηνιτίδης Ιωαν., Κυπιρτόγλου Σαβ.
Κόουτς: Χατζηιωαννίδης Παναγιώτης


Αίας Μικροβάλτου: Καβουρίδης Νίκος, Καβουρίδης Αχιλλέας, Θεοδουλίδης Κων/νος, Θεοχάρης Απόστολος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Σαΐτης Γιώργος, Μάστορας Χάρης, Κομπούρας Σωκράτης, Γιαννόπουλος Αντώνης, Κωνσταντόπουλος Ζήσης.


Γιώργος Μαστρ.


Σχόλια