Γκολ στην ανθρωπιά από τους Βετεράνους της Κοζάνης και του Ηρακλή

O Ποδοσφαιρικός Φιλανθρωπικός Αγώνας Βετεράνων μεταξύ Επίλεκτων Παλαιμάχων Νομού Κοζάνης και Παλαιμάχων Ηρακλή Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Εθνικό Στάδιο Κοζάνης.

«Σκοπός να μας είναι να βοηθάμε συνάνθρωπους που μας αλλά και να βραβεύουμε ανθρώπους που πρόσφεραν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των επίλεκτων Κοζάνης Νίκος Φάσσας για να προσθέσει πως η ομάδα του θα συνεχίσει να τιμά ποδοσφαιριστές και παράγοντες.
 
Εκ μέρους των παλαιμάχων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Πειραιώς μίλησε ο Κώστας Αϊδινίου που δήλωσε πως: «σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα μας προσπαθούμε και εμείς όσο μπορούμε να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια σε όσους ανθρώπους έχουν πραγματικά ανάγκη. Έχουμε συμμετέχει σε 240 περίπου παιχνίδια παλαιμάχων που είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα», ανέφερε ο παλαίμαχος άσσος.
 Στον αγώνα μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι παλαίμαχοι του Ηρακλή, Ζήφκας, Δαλαμπίρας, Βλαχογιάννης, Καφκεράνης, Νίκος Ποντίκης, Αϊδινίου, Νίκος Αδαμίδης, (Πρωτοχώρι Κοζάνης), Θόδωρος Αμαραντίδης (Κλείτος Κοζάνης), ενώ με τα χρώματα του Ηρακλή εμφανίστηκε και ο Κώστας Κωστόπουλος, (από το Ρύμνιο Κοζάνης,) που αγωνίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» για 8 χρόνια.
Το Φ.Σ. Κοζάνη του έδωσε ως αναμνηστικά μια φανέλα της ομάδας με το Νο 9, καθώς και το δελτίο του από εκείνη την εποχή. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε γεύμα σε γνωστό μαγαζί της Κοζάνης όπου έγιναν και διάφορες βραβεύσεις.
Ειδικότερα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της Κοζάνης κ. Νίκος Κουρκούτας, ο γενικός αρχηγός του ίδιου συλλόγου τη δεκαετία του 80 κ. Τάκης Δημόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΠ Κοζάνης κ. Νίκος Αμαραντίδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, Χρήστος Ζήφκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Σόκουτης για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, (το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μαργαρίτης λόγω υποχρεώσεων του κ. Σόκουτη), καθώς επίσης και η ΠΑΕ Ηρακλής.
Παρών στην εκδήλωση των βραβεύσεων ήταν και οι ποδοσφαιριστές της Κοζάνης τη «χρυσή» δεκαετία του 80 που θυμήθηκαν τα παλιά καλά χρόνια που τα γήπεδα ήταν γεμάτα από κόσμο. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι Φάσσας, Αγόρου, Καραθανάσης, Βλάχος, Παπανικολάου, Καραγιάννης, Μανδραβέλης, Λαζάρου, Χατζηγιοβανάκης, ενώ στο ίδιο τραπέζι κάθισαν και οι Νίκος Κουρκούτας και Τάκης Δημόπουλος. Λίγο έλειψε μάλιστα να φορούσαν τα «ερυθρόλευκα» και να πατούσαν χορτάρι…

΄
Θανάσης Τέγος








Σχόλια