Γ’ Εθνική: Για να τριτώσει τα διπλά η Κοζάνη …

Δύσκολη έξοδο για Πυρσό και Κάστωρ
Υποδέχεται το Θεσπρωτό η Καστοριά

Πλήγμα με Μπουλγκουρίδη στην Κοζάνη
Προπονήσεις σε πλαστικό τερένπραγματοποίησαν  οι ερυθρόλευκοι ενόψει του αγώνα στο Θεσπρωτικό. Ξεχνούν την πρόκριση με Κορδελιό, τραυματίας ο έμπειρος μεσοαμυντικός.

Χαμόγελα… διαρκείας επικρατούν στην Κοζάνη, αφού το διπλό με την Πρέβεζα συνεχίστηκε με τη νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο στο Κορδελιό με τον Οδυσσέα με το 0-2. Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά είχε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος και μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ, δείχνοντας να φορμαρίζεται και να συνέρχεται από τη μέτρια εκκίνηση.
Οι ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τις προηγούμενες επιτυχίες και θα κυνηγήσουν την Κυριακή το διπλό με τον Κεραυνό στο Θεσπρωτικό, έναν αντίπαλο που απέκλεισαν στο Κύπελλο. Εκτός μάχης θα μείνει ο Δημήτρης Μπουλγκουρίδης, αφού ο έμπειρος μεσοαμυντικός, που έγινε αναγκαστική αλλαγή την Κυριακή, υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και ίσως απουσιάσει ακόμα και μήνα. Τέλος, οι προπονήσεις  ως και σήμερα Παρασκευή θα διεξαχθούν στα γήπεδα με πλαστικό τερέν της ΕΠΣ Κοζάνης, για λόγους προσαρμογής και προσομοίωσης στην αντίστοιχη έδρα του Κεραυνού.

Μαυροδήμος: Δεν πάει για άνοδο ο Πυρσός!

Χαμηλώνει τους τόνους και τον πήχη ο τεχνικός του Πυρσού Γρεβενών, Σωτήρης Μαυροδήμος, που με ρεαλισμό τονίζει ότι στόχος είναι απλά η σωτηρία.
Το στίγμα του για τον νέο Πυρσό Γρεβενών, που είναι στην κορυφή του 2ου ομίλου με τη Λάρισα, με «3Χ3», έδωσε  ο προπονητής Σωτήρης Μαυροδήμος, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του, τονίζοντας με ειλικρίνεια: «Για να μην κρυβόμαστε και ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα, βασικός στόχος του Πυρσού είναι η σωτηρία. Πέφτουν οι μισές ομάδες, 8 στις 16 και στον όμιλο υπάρχει η Λάρισα και η Κοζάνη που έχει… έτοιμη ομάδα 2-3 χρόνια. Αντικειμενικά, δεν μπορούμε να λέμε για το κάτι παραπάνω και το ξέρουμε. Δεν αλλάζει ο στόχος επειδή κάναμε δυο νίκες στην έδρα μας με Καστοριά και Όλυμπο Κέρκυρας, τον Τηλυκράτη Λευκάδας τον νικήσαμε άνευ αγώνα».
Για να συνεχίσει ο Μαυροδήμος: «Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς με τον Καμπανιακό εκτός έδρας. Πήγα και τους είδα στη Χαλάστρα, να κερδίζουν την Καστοριά για το Κύπελλο. Άρα αυτό κάτι σημαίνει, θέλουν προσοχή. Στον Καμπανιακό είναι προπονητής ένας φίλος, ο Γιάννης Πετράκης, ήμασταν συμπαίκτες στη Νίκη Βόλου. Πάντως, στην αρχή όλοι έχουν στόχο, καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη».
Για τον αγώνα της Κυριακής, δύσκολη για τους πράσινους είναι η συμμετοχή των τραυματιών, Κοσμίδη, Χαραλαμπίδη, Ιωαννίδη, Ρόβα και Μπόζιαρη.

Τέλος από Καστοριά Σαββίδης - Τσιρώνης

Αποχώρησαν από τους «γουναράδες» ο έμπειρος μέσος και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας. Τι είπε ο πρόεδρος, Παναγιώτης Ουσταμπασίδης.
Εξελίξεις υπήρξαν στην ομάδα του Κώστα Κορμαρή. Ο έμπειρος μέσος, Γιώργος Σαββίδης, ζήτησε να αποχωρήσει από την Καστοριά, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε στην ηλικία του (39) να αντέξει τους ρυθμούς της Γ΄ Εθνικής, σε τέτοιο επίπεδο και γενικά των προπονήσεων. Αυτή η είδηση ξένισε αρκετούς στους «γουναράδες», καθώς ο Σαββίδης (διατέλεσε και υπηρεσιακός τεχνικός στη νίκη με τον Όλυμπο Κέρκυρας) ήθελε αρχικά να αγωνιστεί ένα χρόνο ακόμα και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στη συγκεκριμένη ομάδα, που τον ανέδειξε. Πάντως, ο έμπειρος χαφ ενδέχεται το χειμώνα να μεταγραφεί στο χωριό του, το Καλοχώρι (β΄ τοπικό).
Εξάλλου, παρελθόν από την ακριτική ομάδα αποτελεί και η παλιά δόξα της, Τάκης Τσιρώνης, που είχε αναλάβει το πόστο του τιμ μάνατζερ και του σκάουτερ. Ο Παναγιώτης Ουσταμπασίδης διέκρινε διαφορά φιλοσοφίας με τον Τσιρώνη και η συνεργασία των δυο πλευρών τερματίστηκε. Ο πρόεδρος των Καστοριανών με δηλώσεις του τόνισε με νόημα: «Η Καστοριά είναι από την αρχή ανοικτή σε όλους, όσους θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα. Αν κάποιοι θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, ποικιλοτρόπως, ατύχησαν γιατί το μόνο που κατάφεραν ήταν να κλείσουν την πόρτα της».


  Την Τετάρτη (16/10) ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
Αναλυτικά:
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Κοζάνη
Τσιρώνης, Κακατσίδης, Αντωνόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Καμπανιακός – Πυρσός Γρεβενών
Τρακαλιάνης, Καμπούρης, Κρυώνας (Σερρών)
Όλυμπος Κέρκυρας – Εθνικός Φιλιππιάδας
Τάσης, Μωυσιάδης, Ράπτη (Ηπείρου)
Οδυσσέας Κορδελιού – Κάστορας
Υφαντίδης, Πεντρερέτζης, Νικηφορίδης (Κιλκίς)
Καστοριά – Θεσπρωτός
Πάνος, Στεφούλης, Μωυσιάδης (Γρεβενών)
Δόξα Κρανούλας – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Καρατέρπος, Τζιουβάρας, Ιωαννίδης (Κοζάνης)
Δόξα Πενταλόφου – Πρέβεζα

Τζουμαλάκης, Γκαϊτατζής, Αναστασιάδης (Σερρών)

Σχόλια