Επιστρέφει σπίτι - Πέρασαν τα… ζόρια για την Κοζάνη

«Στρώνει» σταδιακά το πρόγραμμα για τους ερυθρόλευκους, που είχαν τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στα πέντε επίσημα, βγάζοντας τον «Γολγοθά» με σχετική επιτυχία.
Ευφορία, δικαίωση και ανακούφιση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα στην Κοζάνη, μετά και το διπλό κόντρα στον Κεραυνό Θεσπρωτικού. Η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας έδωσε τέσσερα ματς εκτός έδρας, σε σύνολο πέντε επίσημων και μόνο με Κάστορα (ισοπαλία εντός) και Θεσπρωτό (ήττα εκτός) είχε τις λεγόμενες «κακές παρενθέσεις», αφού κέρδισε Οδυσσέα Κορδελιού (Κύπελλο), Πρέβεζα και Θεσπρωτικό.

Ο απολογισμός κρίνεται θετικός και τώρα το πρόγραμμα ομαλοποιείται, έχοντας εντός έδρας Δόξα Κρανούλας (την Κυριακή) και Καμπανιακό και ενδιάμεσα μια νίκη στα χαρτιά με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.
Εκτός μάχης θα μείνει ο τραυματίας Μπουλγκουρίδης, ενώ αγωνία υπάρχει για τον τραυματισμό του αριστερού μπακ, Γιώργου Συμεωνίδη (έκανε μαγνητική στο γόνατο και ίσως είναι κάκωση έσω πλαγίου).
Τέλος, ο Γιάννης Παρασκευάς με δηλώσεις του ανέφερε: «Δείξαμε ψυχή και χαρακτήρα με τον Κεραυνό και δίκαια νικήσαμε. Το πρόγραμμα στρώνει και στόχος είναι η πρωτιά, παρά την παρουσία της Λάρισας, αφού όλα κρίνονται στο γήπεδο».
 
Καστοριά: Επιστολή στην ΕΠΟ ενόψει ντέρμπι
 Παράπονα για τη διαιτησία οι «γουναράδες», θέλουν αξιολογημένο ρέφερι με Κάστορα.
Τα παράπονα της Καστοριάς από διαιτησίες στις 4 πρώτες αγωνιστικές είναι δεδομένα και ήδη η διοίκηση του Παναγιώτη Ουσταμπασίδη δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια, αποστέλλοντας έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποίο ζητά αξιολογημένο ρέφερι στο τοπικό ντέρμπι της Κυριακής με τον Κάστορα εκτός έδρας.
Η ομάδα του Κώστα Κορμαρή βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ και η ψυχολογία ανέβηκε μετά το τρίποντο με τον Θεσπρωτό.
Ο τεχνικός των «γουναράδων» με δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι ματς όπως όλα τα άλλα με τον Κάστορα, πάντα παίζουμε για τη νίκη, το ίδιο θέλουμε και τώρα. Δεν έχουμε μακρινούς στόχους. Θέλουμε να βελτιωθούμε και άλλο. Ευελπιστούμε σε νικηφόρο αποτέλεσμα, για να χτίσουμε σερί νικών. Όσο για το ματς με τον Θεσπρωτό, κερδίσαμε αγχωτικά αλλά δίκαια. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί, αλλά στο δεύτερο μόνοι μας δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει σε κάτι θετικό, έχοντας ένα 20λεπτο που πιεστήκαμε».
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Καστοριανούς, καθώς ο Κεφάλας γυρνά από ίωση, ενώ επανέρχεται και ο Μαντζάνας (είχε άδεια κόντρα στην ομάδα της Ηγουμενίτσας). Παράλληλα, ικανοποίηση υπάρχει για το φορμάρισμα των Δημήτρη Τσαμασλίδη και Αλέκου Παπαδόπουλου, που εντάχθηκαν αργά στην προετοιμασία.                                                

 Γρεβενά :Αλλαγή ρότας στον Πυρσό μετά την παραίτηση Πάλλη, με τον Παναγιωτόπουλο να μένει τελικά αντιπρόεδρος
Μετά την παραίτηση του Αθανάσιου Πάλλη από την προεδρία το Σάββατο, η διοίκηση του Πυρσού Γρεβενών ανακοίνωσε ότι πρόεδρος αναλαμβάνει προσωρινά ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
 Εντούτοις, τη Δευτέρα τα δεδομένα στους πράσινους άλλαξαν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Πατσιούρη να είναι ο νέος πρόεδρος (διατηρώντας παράλληλα και το άλλο αξίωμα ταυτόχρονα), όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Πυρσός.
Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Σωτήρη Μαυροδήμου δεν πτοείται από την πρώτη ήττα στη Χαλάστρα από τον Καμπανιακό (3-2),  ενώ για τον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κοτσαντίσογλου.

Οι διαιτητές του 2ου ομίλου

Την Τετάρτη (23/10) ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Αναλυτικά:
Κοζάνη – Δόξα Κρανούλας
Θεολόγου, Δεμερτζής, Κεσίσογλου (Πέλλας)
Πυρσός Γρεβενών – Εθνικός Φιλιππιάδας
Τζοφώλης, Τζάνης, Κωτούλας (Τρικάλων)
Κάστορας – Καστοριά
Κατσικογιάννης, Καραλής, Γεωργάκης (Ηπείρου)
ΑΕΛ – Καμπανιακός
Χαλβατζάκος, Τσίγγινες (Θεσσαλίας), Χαρισμανίδης (Δωδεκανήσου)
Θεσπρωτός – Όλυμπος Κέρκυρας
Παναγιωτόπουλος, Κολοσιώνης, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)
Πρέβεζα – Οδυσσέας Κορδελιού
Διώτης, Κακατσίδης, Αντωνόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Δόξα Πενταλόφου
Κολύτας, Σκορδίλης, Γραικός (Κέρκυρας)


 Βαθμολογία

#
Ομάδα
Αγ.
Βαθμοί
Ν
Ι
Η
Γκολ
1
4
12
4
0
0
15-1
2
4
9
3
0
1
7-2
3
4
9
3
0
1
9-3
4
4
7
2
1
1
7-3
5
4
7
2
1
1
7-5
6
4
7
2
1
1
4-3
7
4
7
2
1
1
2-2
8
4
6
1
3
0
5-4
9
4
6
2
0
2
8-6
10
4
6
2
0
2
6-6
11
4
4
1
1
2
3-7
12
4
4
1
1
2
2-3
13
4
4
1
1
2
2-9
14
4
1
0
1
3
2-6
15
4
1
0
1
3
2-9
16
4
0
0
0
4
0-12



Σχόλια