Εκδήλωση του Συλλόγου ΣΕΟ Κοζάνης με καλεσμένο τον άνθρωπο που σκαρφάλωσε στις ψηλότερες κορυφές των 7 Ηπείρων (Φωτογραφίες)

O μοναδικός Έλληνας ορειβάτης Νίκος Μαγκίτσης που έχει κατακτήσει τις επτά ψηλότερες κορυφές του πλανήτη ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης στο «Κοβεντάρειο». Μιλώντας στο kozan.gr ο καλεσμένος του ΣΕΟ Κοζάνης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση που έλαβε ώστε να έρθει στην πόλη μας ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «Για να φτάσει ένας ορειβάτης ψηλά και να σκαρφαλώσει στα δύσκολα πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, να συμβιβάζεται με τα δύσκολα και τον κίνδυνο, να ζητά πάντα περισσότερα, να βάζει στόχους ψηλούς και να είναι αποφασιστικός και τολμηρός.
Η σωματική δύναμη είναι πλεονέκτημα αλλά και προϋπόθεση. Η ψυχική δύναμη, όμως, είναι η αρχή και το τέλος, είναι ότι πιο πολύτιμο έχει ένας ορειβάτης που δεν σταματά στα δύσκολα και ολοκληρώνει τους στόχους του». Ο πρόεδρος του ΣΕΟ Κοζάνης κ. Γιώργος Βλιαγκόφτης εμφανώς χαρούμενος από την παρουσία του Νίκου Μαγκίτση στην Κοζάνη δήλωσε πως οι εμπειρίες του Νίκου Μαγκίτση είναι μοναδικές, τις οποίες δεν έχει ο ΣΕΟ Κοζάνης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο και από διάφορες αναβάσεις του κ. Μαγκίτση, αλλά και πολλές φωτογραφίες από τις μοναδικές του διαδρομές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το άθλημα της ορειβασίας. Προβλήθηκαν βίντεο από αναβάσεις σε Ωκεανία, Ανταρτική, Νότια και Βόρια Αμερική, Αφρική, Ασία και φυσικά από Ευρώπη. Η πορεία του Διεθνούς φήμης ορειβάτη στο χώρο των βουνών ξεκινά το 1984, στον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το χωριό την Αγριά Πηλίου.
Χομπίστας αναρριχητής τότε, με προοπτικές αθλητικής αναρρίχησης, όλα έμοιαζαν προκαθορισμένα. Η εξέλιξη στο χώρο και τον χρόνο τον έφεραν στα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας και στις ψηλότερες οροσειρές του πλανήτη. Θανάσης Τέγος

Σχόλια