Ημερίδα αθλητισμός και υγεία στην Αγία Παρασκευή ( Φώτο - Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής ημερίδα με θέμα: ‘Αθλητισμός και υγεία’. Μια εκδήλωση που έγινε πράξη χάρη στη συνεργασία του ιατρικού συλλόγου και της τοπικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης Κυριακίδη Κώστα . Την εκδήλωση υποστήριξαν και οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής.



Αρχικά τον λόγο πήραν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής Νικόλαος Γκατζιούφας και ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης. Και οι δύο καλωσόρισαν τον κόσμο και τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του και ευχαρίστησαν επίσης όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.


Πρώτος ομιλητής ήταν ο ειδικός καρδιολόγος και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης κύριος Βασικαλακόπουλος Βασίλειος ο οποίος αφού εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη του από την παρουσία του κόσμου αναφέρθηκε στο θέμα των αιφνίδιων θανάτων στον αθλητισμό. Συμβούλευσε τους αθλητές να γνωρίζουν για τυχόν κληρονομικά προβλήματα που μπορεί να έχουν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις προτού ασχοληθούν με τον αθλητισμό.


Στη συνέχεια μίλησε ο Ορθοπεδικός Χειρουργός- Αθλητίατρος κύριος Παπαθανασίου Παναγιώτης και η ομιλία του είχε ως θέμα τις αθλητικές κακώσεις και ανέφερε  στους παρευρισκόμενους  τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουνε τυχόν τραυματισμούς.

Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διαιτολόγος- Διατροφολόγος κύριος Καψάλης Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε τη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένας άνθρωπος που αθλείται και τι πρέπει να αποφεύγει. Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό, στις οποίες απάντησαν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου.

 Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε ευχάριστο κλίμα και ευχή όλων των παρόντων ήταν η ύπαρξη παρόμοιων πρωτοβουλιών και στο μέλλον.!!!

Σχόλια