«5οι Πτολεμαϊκοί αγώνες»: -Το κορυφαίο κολυμβητικό γεγονός της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

1505399_701456646553868_954038426_nΜε την συμμετοχή 820 συνολικά αθλητών προερχόμενων από 32 κολυμβητικές ομάδες (στην πλειοψηφία τους από την Ελλάδα αλλά και με κάποιες Διεθνείς συμμετοχές), ξεκίνησαν σήμερα οι 5οι Πτολεμαϊκοί αγώνες σε ένα κατάμεστο τις περισσότερες ώρες κολυμβητήριο.
Από τους συμμετέχοντες, οι 601 αθλητές ανήκαν στην Προαγωνιστική κατηγορία και οι 219, στην Αγωνιστική.
Οι αγώνες ήταν υπό την αιγίδα της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας), πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας και δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι σύλλογοι που ανήκαν στη δύναμη της Κ.Ο.Ε , με κολυμβητές γεννηθέντες: 2004 ( 9 ετών ), 2003 (10 ετών), 2002 (11 ετών) , 2001 (12 ετών).
Για 5η συνεχή χρονιά η Πτολεμαΐδα και το κολυμβητήριό φιλοξένησαν αυτούς τους αγώνες που έχουν καθιερωθεί πλέον σαν θεσμός ενώ για τη φετινή διοργάνωση –μετά και τις πρότερες επιτυχείς διοργανώσεις- ο πήχης είχε τοποθετηθεί ακόμα υψηλότερα.
Έχοντας δουλέψει εντατικά και συνεχίζοντας στον προγραμματισμό των προηγούμενων περιόδων, αθλητές, προπονητές, Διοίκηση και όλα τα στελέχη της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας ΔΕΛΦΙΝΙΑ, παρουσίασαν το καλύτερο τους εαυτό. Οι Πτολεμαϊκοί αγώνες, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχουν καταφέρει να αναγάγουν το άθλημα της κολύμβησης σε μία ανώτερη βαθμίδα αλλά παράλληλα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πολύ πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών, καταφέρνοντας έτσι να αναδειχθούν και να καλλιεργηθούν οι δυνατότητές τους.
IMG_1077Αμέριστη και καθοριστική αποδείχθηκε ακόμα μια φορά η στήριξη και συμμετοχή του κόσμου που, με ενθουσιασμό και ουσιαστική εμψύχωση των αθλητών, παρακολύθησε τους αγώνες των δύο ημερών.
Το Σάββατο με μία τελετή ισάξια των χαρακτηριστικών  και του κύρους που έχουν αποκτήσει μόλις μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ξεκίνησαν οι αγώνες.
Ήταν μια λαμπρή τελετή,  που έχει καθιερωθεί να δίνει το «έναυσμα»,  στους αγώνες που συγκέντρωσαν πάρα πολύ κόσμο.
IMG_1076
Οι «Πτολεμαϊκοί αγώνες» αποτελούν ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται σε Πανελλήνιο επίπεδο και που έχουν καταφέρει –στα 5 χρόνια που πραγματοποιούνται- όχι μόνο να αλλάξουν την σχέση του κόσμου με το άθλημα της κολύμβησης αλλά και να αλλάξουν την κολυμβητική συμπεριφορά των αθλητών που πλέον έχουν ανεβάσει κατά πολύ τα στάνταρ.
Τριάντα (30) ομάδες, 820 αθλητές, δεκάδες προπονητές, στελέχη και παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Δημοτικού κολυμβητηρίου, της Αθλητικής Ακαδημίας των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ και διοικητικό προσωπικό, κατάφεραν για 5η συνεχή χρονιά να «προκαλέσουν» κοσμοσυρροή στο Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας όπου -μέχρι και αύριο Κυριακή- θα βρίσκεται σε εξέλιξη το αγωνιστικό μέρος που στο σύνολό του περιλαμβάνει πέντε ενότητες.
Για την Α.Κ.Α ΔΕΛΦΙΝΙΑ Πτολεμαΐδας και την περιοχή μας ευρύτερα είναι –κατά γενική ομολογία- ευτύχημα το γεγονός ότι σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, να μπορούν να πραγματοποιούνται διοργανώσεις όπως είναι οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες. Διοργανώσεις που όχι μόνο επιτρέπουν στους αθλητές να ζήσουν τον ανταγωνισμό και τον συναγωνισμό, στο Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο της πόλης (το οποίο είναι το δεύτερο σε Εθνικό επίπεδο που έχει κατοχυρώσει  άδεια λειτουργίας), αλλά που ανοίγουν και παράλληλους/ευρύτερους τομείς (πολιτισμός, τουρισμός) και καλλιεργούν νέες προοπτικές μεταξύ των αθλητικών ομάδων αλλά και μεταξύ του κόσμου.
Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο φορείς και συμμετέχοντες για μία ακόμα φορά εκφράστηκαν για το επίπεδο της διοργάνωσης/φιλοξενίας, εξαίροντας  την προσπάθεια και το έργο της Ακαδημίας αλλά και επιβραβεύοντας  την διοργάνωση των Πτολεμαϊκών, με την έμπρακτη στήριξή τους.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης βραβεύθηκαν αθλητές (της Ακαδημίας των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ) που έχουν πρωτεύσει σε προηγούμενους αγώνες, οι προπονητές τους, η Δήμαρχος Εορδαίας  και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Σε ότι έχει να κάνει με την κλήρωση λαχνών, τα νούμερα των νικητών είναι τα εξής τέσσερα:
3003, 7852, 6102, 5469. Στα δύο πρώτα νούμερα αντιστοιχεί από ένα ποδήλατο, στο τρίτο νούμερο ένα Laptop, και στο τελευταίο ένα I-pad

IMG_1079 IMG_1078 IMG_1057 IMG_1052 IMG_1049 IMG_1048 IMG_1041


 Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=56050#ixzz2o90nRZvB
Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook

Σχόλια