«Καταιγίδες»… στην Εορδαία ΑΠΟ ΕΟΡΔΑΪΚΟ, ΠΕΡΔΙΚΚΑ, ΑΡΔΑΣΣΑ, «ΧΑΡΑΚΙΡΙ» ΤΗΣ ΕΡΑΤΥΡΑΣ, ΣΤΟ 91΄ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Επιμέλεια: Κώστας Νικολαΐδης   
Χρήστος Μπερμπερίδης 
Εορδαϊκός – Άρης Μαυροπηγής 9-0: Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα, ο Εορδαϊκός συνέτριψε με το εντυπωσιακό 9-0 τη Μαυροπηγή. Η ομάδα της Πτολεμαϊδας δείχνει ότι είναι σε εκπληκτική κατάσταση, είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο Εορδαϊκός από το 50΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Πακάλτση και ενώ είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές, ενώ στο 25΄ το σκορ ήταν ήδη 6-0. Σκόραραν οι Σερσέμης (στο 1΄ με αριστερό βολέ, στο 22΄ σε σέντρα του Σουγιουλτζή), Ακριτίδης (στο 5΄ με δυνατό σουτ), Μαυροματίδης (στο 12΄, από μπαλιά του Σερσέμη, στο 15΄ από μπαλιά του Ακριτίδη), Σουγιουλτζής (60΄), Συμεωνίδης (72΄, 80΄). Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσιγγένη (Β. Ιωαννίδης, Χονδροματίδης).
Εορδαϊκός: Κεχαγιάς, Πακάλτσης, Α. Ακριτίδης, Π. Τσαγκαλίδης (22΄ Λιάμης), Νίκου, Ηλ. Τσαγκαλίδης (17΄ Σουγιουλτζής), Συμεωνίδης, Σερσέμης (30΄ Δαλκερανίδης), Χαϊτίδης, Παπαδόπουλος, Μαυροματίδης.

Άρης Μαυροπηγής: Βαρβαρούσης (46΄ Καραγεωργίου), Ευσταθιάδης, Αγγελίδης, Χαρίτων, Μπάρμπας, Δημητρίου, Κεΐσογλου, Λ. Αθανασιάδης (46΄ Αν. Αθανασιάδης), Ακριτίδης, Καραγεωργίου, Παναγιωτίδης (46΄ Τσιαρτσιανίδης).

ΑΕ Περδίκκα – ΑΣ Βελβεντό 4-0: «Καταιγίδα» ο Περδίκκας, κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες το Βελβεντό, τηρώντας την παράδοση και πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή νίκη. Στο 6΄ ο Χρήστος Τσιντός με καταπληκτικό φάουλ στην αντίθετη γωνία, αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη (1-0), στο 10΄ σέντρα του ταϊρη, ο Γκίκας ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, έπιασε «χλιαρό» πλασέ, άουτ. Στο 15΄ συνεργάστηκαν Λόφτσαλης, Στάθης Παπαδόπουλος κι ο τελευταίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ, στο 26΄ ο Χρήστος Τσιντός «έκλεψε», την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Στάθη Κωνσταντινίδη, που πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα (2-0). Στο 40΄ σέντρα του Κωστικίδη και ο Στάθης Κωνσταντινίδης πέτυχε το 3-0, ο ίδιος παίκτης στο 45΄ έπιασε διαγώνιο σουτ, λίγο άουτ. Στο 75΄ συνδυάστηκαν οι δύο αλλαγές του Νίκου Κατακαλίδη, ο Παρτάλης έδωσε στον Σπύρο Σιώκλη, που με ευθύβολο σουτ έκλεισε το σκορ. Πολύ καλός ο διαιτητής Καρατέρπος (Κουτζιακουτζίδης, Παφύλας).
ΑΕ Περδίκκα: Κυριακίδης, Π. Τσιντός, Αργ. Λόφτσαλης, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, Γ. ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ, ΧΡ. ΤΣΙΝΤΟΣ, Νταλάκας (82΄ λ.τ. Β. Λόφτσαλης), Παπαδόπουλος (58΄ Σιώκλης), Κωστικίδης (63΄ Παρτάλης), Βλάχος, ΣΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.
ΑΣ Βελβεντό: Αθανασιάδης, Περιστέρης, Τσέλα (55΄ Τρίχας), Σαμαράς (26΄ Β. Ελευθεριάδης), Μπαλάνης, ΓΚΙΚΑΣ, Ευαγγέλου, ΔΙΒΗΚΕΛΗΣ, Ταϊρης, ΧΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ (82΄ Τσιάμης), Τυρολόγος.


Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – Έλατος Ελάτης   3-0: Μετά από 5 συνεχόμενες ήττες, ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, αλλά είχαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους. Η ομάδα του Στάθη Τσεμπερλίδη ήταν πολύ αποφασιστική και πήρε τη νίκη, χάρη σε τέρματα των Σπύρου Σαββίδη (στο 6΄, με σουτ έξω από την περιοχή), Δημήτρη Τσακαλίδη (στο 58΄, με σουτ εντός περιοχής) και Δημήτρη Τσεμπερλίδη (στο 80΄, με ατομική προσπάθεια και πλασέ). Οι νικητές είχαν κι άλλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Νικολαϊδη. Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Β. Σουλίδης (Ν. Ιωαννίδης, Γκέκα). Στο 60΄ αποβλήθηκαν οι Ραφαήλ Μπέσας, Δημήτρης Τσακαλίδης, διότι διαπληκτίστηκαν.
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας : Τρ. Δημητριάδης, Γ. Δημητριάδης, Χρ. Τσακαλίδης, Καραγιαννάκης, Σερέτης, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΒΕΡΥΚΚΟΚΟΣ (76΄ Βασιλειάδης), Τσεμπερλίδης, Νικολαϊδης (78΄ Προσκυνητόπουλος), Δ. Τσακαλίδης, ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ (80΄ Καραγιάννης).
Έλατος Ελάτης: Παπακώστας, Λ. Ντίνας, ΠΑΛΠΑΝΗΣ (76΄ Απ. Ντίνας), Γ.Θ. Γρίβας, Σφαλύρας, Διαμάντης, Ρ. Μπέσας, Σ. ΜΠΕΣΑΣ, Παρτάλης, Πεγκλίδης (75΄ Τασιδήμος), Μπισιρίτσας (76΄ Γ.Ι. Γρίβας).

ΑΕ Κοζάνης – Απόλλων Ακρινής  2-0:  Έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη η ΑΕ Κοζάνης απέναντι στον τρίτο Απόλλωνα Ακρινής. Στο 57΄ σέντρα του Παπαντωνίου, πρώτη κεφαλιά ο Παπαϊωάννου και ο Χάρης Σακαλής με νέα, διαγώνια κεφαλιά έκανε το 1-0, στο 69΄ ασίστ του Παπαϊωάννου στον Τσαρσιταλίδη, που σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ευκαιρίες έχασαν οι Αντωνιάδης (11΄), Μελίδης (31΄), Κιβρακίδης (73΄), Θωμαϊδης (88΄).  Διαιτητής: Τσιμεντερίδης, Γεωργιάδης, Λαμπριανίδης.
Α.Ε. Κοζάνης: Καραλίγκας, Σαλονικίδης, Ντούκα, Παπαντωνίου, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Μαντώς (58' Τσαρσιταλίδης), Παπαϊωάννου (74' Τσολακίδης), Παπαθεοδώρου (80' Μπαλίτσας), Σκρέκας.
Απόλλων Ακρινής: Mιχ. Πεχλιβανίδης, Κυρ. Πεχλιβανίδης, Κιβρακίδης, Κατίδης, Μελίδης (55' Χατσίδης), Αποστολίδης (74' Θωμαΐδης), Θαλαλαίος, Ευθυμιάδης, Γαρσλιάν, Φωτιάδης, Γ. Αντωνιάδης (66' Μαλούτας).


Αναγέννηση Εράτυρας – Αναγέννηση Πτολεμαΐδας  4-4: Πανδαισία από γκολ σε άλλο ένα παιχνίδι της Εράτυρας, σε παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν ως το τέλος. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Μπερμπερίδη των φιλοξενούμενων στο 3΄, σε σύγκρουση με τον Αποστολόπουλο. Ο άτυχος παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του τοποθετήθηκαν 4 ράμματα στο κεφάλι, από την πλευρά της και η Εράτυρα εύχεται περαστικά στον Μπερμπερίδη για την άτυχη στιγμή. Καθώς δεν υπήρχε τερματοφύλακας, κάτω από τα δοκάρια της Αναγέννησης κάθισε ο Δημήτρης Μπαλτζής. Στο 21΄ ο Λαζαρίδης έδωσε στον Καραμίκα, που έκανε το 1-0, στο 30΄ ισοφάρισε ο Γιαλαμίδης με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 42΄ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κίλη και ο Γκέκας με κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ, ενώ στο 51΄ ο Γκαραγκούνης (από ασίστ του Μαυρίκη Φιλιππίδη) το 3-1. Στο 58΄ μείωσε ο Θεοδουλίδης (σε σέντρα του Γκέκα), στο 70΄ ο Μπαλαμπάνης έδωσε στον Μαυρίκη Φιλιππίδη, που πέτυχε το 4-2. Στο 77΄ ο Θεοδουλίδης (από πάσα του Γιαλαμίδη) και στο 85΄ ο Σαμαράς (με σουτ έξω από την περιοχή), ισοφάρισαν. Στο 93΄ ο Γκέκας έχασε την ευκαιρία. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Τσέτσιλα (Γρεβενών), επόπτες οι Μωυσιάδης, Στεργιόπουλος. Στο 90΄ αποβλήθηκαν οι Βλ. Φιλιππίδης, Μυλωνάς, διότι διαπληκτίστηκαν.   
Αναγέννηση Εράτυρας: Γ. Ζαρκοδήμος, ΜΟΥΣΤΑ, Μήλιος, Κίλης, Βλ. Φιλιππίδης, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ, Τσιόρκας, Καραμίκας (46΄ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ), ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Λαζαρίδης (75΄ Τσίτσαρης), Μ. Φιλιππίδης.
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας: Μπερμπερίδης (3΄ λ.τ. Β. Βουγιούκας), Μυλωνάς (49΄ Γ. Βουγιούκας), ΜΠΑΛΤΖΗΣ, Φαχαντίδης, ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ (80΄ Νικολάου), Δινοβίτσης, ΤΣΟΜΠΟ, Σαμαράς, Παρλάνης, ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Γκέκας.  

Μακεδονικός Φούφα –Μακεδονικός Κοζάνης   1-1: Παρόλο που ήταν ανώτερος σε άλλο ένα παιχνίδι, ο Μακεδονικός Φούφα στάθηκε άτυχος κι έμεινε στο 1-1 με τον δυνατό Μακεδονικό Κοζάνης. Στο 30΄ ο Χατζηρούμπης τροφοδότησε τον Γκόλη, που άνοιξε το σκορ, στο 73΄ σέντρα του Ζαχαριάδη και ισοφάρισε με κεφαλιά ο Γρηγόρης Αντωνόπουλος. Δύο φορές ο Χατζηρούμπης αστόχησε, στο 90΄ ο Θάνος Κεσκιλίδης στο τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μέτριος ο διαιτητής Σωτηριάδης (Μπαλιάκας, Μπακατάρη), με 2 κίτρινες (65΄, 78΄) αποβλήθηκε ο Λευτέρης Κεσκιλίδης.
Μακεδονικός Φούφα : Σακαρίδης, ΙΤΣΚΟΣ, ΚΟΤΣΑΦΙΛΙΟΣ, Πολυχρονίδης (60΄ Σιδηρόπουλος), ΜΙΜΗΣ, Λ. Κεσκιλίδης, Μούκας (67΄ Φαχαντίδης), Μπίντσης, Θ. Κεσκιλίδης, ΓΚΟΛΗΣ, Χατζηρούμπης.
Μακεδονικός Κοζάνης: Βαρυτιμίδης, Στ. Πιλικίδης, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ζιαζιάς, Μαμάτσιος, Σέχι (75΄ Παπαδημητρίου), ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΜΑΤΟΥΛΑΣ (90΄ Ουρμπάνικ), Μυλωνάς, Α. Πιλικίδης, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (60΄ Μπέμπης).

Τιτάν Σερβίων –Ακαδημία Βοΐου2-2: Δραματικό και αγωνιώδες ήταν το παιχνίδι, ο Τιτάν έχασε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς, ωστόσο με βάση την εξέλιξη, κατάφερε να αποφύγει την ήττα, απέναντι στην πολύ δυνατή Ακαδημία Βοϊου. Στο 12΄ με ατομική προσπάθεια και σουτ από πλάγια του Χάλου έγινε το 0-1, στο 18΄ νέα προσπάθεια του Χάλου έδιωξε σε κόρνερ ο Βαρταλάμης. Στο 30΄ ατομική προσπάθεια και σουτ του Δονούλη δίπλα από το κάθετο δοκάρι, στο 34΄ ο Μερόλι τροφοδότησε τον Αντώνη Θώμο, που με «κεραυνό» εκτός περιοχής, ισοφάρισε. Στο 60΄ ατομική προσπάθεια και σουτ του Δονούλη απέκρουσε εντυπωσιακά στο «Γ» ο Βαρταλάμης, στο 62΄ σουτ του Σαλτσίδη έδιωξε σε κόρνερ ο Σαριδάκης. Στο 70΄ ο Νιζάμης ολιγώρησε στην περιοχή και πρόλαβε ο Σαριδάκης, στο 82΄ με ψηλοκρεμαστό πλασέ ο Αραβόπουλος έκανε το 1-2. Στο 87΄ κόρνερ του Θώμου, κεφαλιά του Σαλτσίδη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, τέλος στο 91΄ ο Γιώργος Σαλτσίδης με δυνατό σουτ, ισοφάρισε. Καλή η διαιτησία του Πανυτσίδη (Κουντουράκης, Σύκος), στο 44΄ αποβλήθηκε ο εκ των προπονητών του Τιτάνα, Κώστας Σαλτσίδης, για έντονη διαμαρτυρία.
Τιτάν Σερβίων: Βαρταλάμης, Θεοδωρίδης, ΧΡΥΣΙΚΟΣ, Χαρισίου, Βητόπουλος, ΜΠΑΡΑ, Μερόλι (78΄ Χρυσοστομίδης), ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ, Νιζάμης, ΘΩΜΟΣ, Πατσικόπουλος.
Ακαδημία Βοΐου: Σαριδάκης, Δ. Τουλιόπουλος, ΖΙΩΓΑΣ, Αλεξίου, Λαδάς, Χρ. Τουλιόπουλος (78΄ Ζησόπουλος), Πατούρι, ΔΟΝΟΥΛΗΣ, Στεργιόπουλος, Ελευθεριάδης (50΄ ΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ), ΧΑΛΟΣ.
Στιγμιότυπο από το παιχνίδι της ΑΕ Ελίμειας με την ΑΕΠ Καραγιαννίων 

ΑΕ Ελίμεια-ΑΕΠ Καραγιαννίων 1-0: Κρίσιμη νίκη, που ισοδυναμεί με βαθμολγοική ανάταση, πέτυχε η Ελίμεια, σε αμφίρροπο ντέρμπι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 54΄ ο Αλέκος Κουτζιακουτζίδης, που με σπέσιαλ φάουλ έστειλε την μπάλα στο «Γ». Στο 14΄ σουτ του Βογδόπουλου απέκρουσε δύσκολα ο Βήττας, στο 32΄ λάθος του Σαββίδη, σουτ του Τσικόπουλου απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Ζηνόβιος. Στο 49΄ κόρνερ του Κουτζιακουτζίδη, κεφαλιά του Τσικόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι, στο 67΄ ο Βήττας απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Μετικάνου. Στο 86΄ ο Δημητριάδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Σαββίδη. Καλός ο διαιτητής Μπαϊραμίδης (Παπαδόπουλος, Μπισούκης), οι δύο ομάδες ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπές των Θεοδωρίδη (37΄), Παπαδόπουλου (46΄) από Κωστή, Δημητριάδη (58΄) από Μελισσινό.
ΑΕ Ελίμειας: ΒΗΤΤΑΣ, Σιδέρης, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Κολλυβάς (65΄ Βρόικος-84΄ λ.τ. Μανιάκας), ΜΑΝΩΛΑΣ, Μαυρίδης, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, Παπαδόπουλος, Τσακιλτζίδης, ΚΟΥΤΖΙΑΚΟΥΤΖΙΔΗΣ (80΄ Παπαβραμίδης), Τσικόπουλος.
ΑΕΠ Καραγιαννίων: Ζηνόβιος (46΄ λ.τ. Κωστής), Τσίλης, Βάλλας, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Ζερβανταρίδης, Παπακωνσταντίνου, Αλεξανδρής, ΜΕΤΙΚΑΝΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ, Βογδόπουλος (55΄ Κούγκτζα), Θεοδωρίδης.

Σχόλια