ΕΠΙΑΣΕ 13ΑΡΙ Ο ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ, ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΕΛΑΤΗ, ΤΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

                                              επιμέλεια: Κώστας Νικολαΐδης
Έπιασε… 13άρι ο Εορδαϊκός    
ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-4: Σε δαιμονιώδη φόρμα ο πρωτοπόρος Εορδαϊκός καλπάζει στην κορυφή. Η ομάδα του Κώστα Τσαγκαλίδη συμπλήρωσε 13 συνεχόμενες νίκες, είναι αήττητη και μάλιστα μετρά 23 γκολ στα 4 τελευταία ματς, με παθητικό μόλις 2! Στο παιχνίδι της Νεάπολης, η Ακαδημία Βοϊου έκανε το… λάθος να προηγηθεί (στο 7΄ λάθος του Πακάλτση, «έκλεψε» ο Χάλος και «κρέμασε» τον Περπερίδη) και στη συνέχεια όλα άλλαξαν. Στο 17΄ ο Γιώργος Μαυροματίδης με σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε, στο 22΄ ο Δημήτρης Δαλκερανίδης σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 40΄ ο Σαριδάκης εκτέλεσε ελεύθερο και ο Ακρίτας Ακριτίδης από το χώρο του… κέντρου με εξαιρετικό πλασέ, πέτυχε πολύ όμορφο γκολ (1-2), στο 42΄ ο Χρήστος Σερσέμης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα. Στο 65΄ σέντρα του Κώστα Σουγιουλτζή και ο Χρήστος Σερσέμης με περίτεχνη ενέργεια έκλεισε το σκορ. Πολύ καλός ο διαιτητής Ζούγρας (Τζιουβάρας, Τσιαμπάζης). Με ανακοίνωσή του ο Εορδαϊκός ευχαριστεί για τη φιλοξενία.
ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ: Σαριδάκης, Δ. Τουλιόπουλος, ΖΙΩΓΑΣ, ΑΛΕΞΙΟΥ, Λαδάς, Πατούρι, Χρ. Τουλιόπουλος (55΄ Παπουτσίδης), ΔΟΝΟΥΛΗΣ, Στεργιόπουλος (65΄ Σπανόπουλος), ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ (78΄ Μαυρίδης), Χάλος.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Περπερίδης, Νίκκου (5΄ λ.τ. Δαλκερανίδης), Ακρ. Ακριτίδης (78΄ Π. Ακριτίδης), Π. ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ, Πακάλτσης, Ηλ. Τσαγκαλίδης, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΣΕΡΣΕΜΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ, Σουγιουλτζής, ΤΣΑΚΩΝΗΣ (67΄ Λιάμης).

ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ-ΣΕΡΒΙΑ 0-0: Τρίτη αγωνιστική χωρίς γκολ για την ΑΕ Ποντίων, που «κόλλησε» με τον Τιτάνα. Το ματς ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, που είχαν ελλείψεις, έχασαν πλήθος ευκαιρίες και πέναλτι. Στο 9΄ ανατροπή του Μετικάνου από τον Μπάρας, το πέναλτι εκτέλεσε ο Μετικάνος, απέκρουσε ο Βαρταλάμης, νέο σουτ του Θεοδωρίδη και νέα απόκρουση του τερματοφύλακα. Αναξιοποίητες έμειναν οι σημαντικές ευκαιρίες των Μάριου Θεοδωρίδη (12΄, 47΄, 63΄, 90΄), Στράτου Ζερβανταρίδη (84΄). Καλή η διαιτησία του Δ. Σουλίδη (Διαμαντής, Μπακατάρη).
ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Κωστής, ΤΣΙΛΗΣ, Βάλλας, Σαββίδης, Ζερβανταρίδης, Παπακωνσταντίνου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, Μελισσινός (35΄ Βογδόπουλος-82΄ Πάτσιος), Παυλίδης, Μετικάνος, Θεοδωρίδης.
ΣΕΡΒΙΑ: ΒΑΡΤΑΛΑΜΗΣ, Μπάκανος, Αντάρας, ΧΡΥΣΙΚΟΣ, ΒΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, Σαλτσίδης, Θεοδωρίδης, Μπάρα, Νιζάμης (85΄ Χρυσοστομίδης-90΄ Πατσικόπουλος), Θώμος, Χαρισίου.

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ-ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 2-5: Έχοντας ηγέτη και σκόρερ τον Χάρη Σακαλή, που σημείωσε «καρέ», η ΑΕ Κοζάνης πέρασε «σίφουνας» από τη Μαυροπηγή. Ο Σακαλής έφθασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράροντας στο 17΄ (με διαγώνιο πλασέ), στο 26΄ (από μπαλιά του Παπαϊωάννου), στο 28΄ (από ασίστ του Μαλούτα), στο 44΄ με πέναλτι (ανατροπή του Παναγιωτίδη από τον τερματοφύλακα Καραγεωργίου). Ενδιάμεσα (42΄) ο Παπαϊωάννου έδωσε στον Θόδωρο Τσαρσιταλίδη, που σκόραρε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική. Στο 61΄ ο Λεωνίδας Χαρίτων με πλασέ και στο 66΄ ο Μπάμπης Κεϊσογλου με ωραία ενέργεια, μείωσαν. Στο 86΄ ο Πουλατσόγλου ανέτρεψε τον Παναγιωτίδη της Μαυροπηγής, το πέναλτι εκτέλεσε ο «παθών» άουτ. Διαιτητής: Τσιγγένης (Μπαλιάκας, Σύκος).
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Β. Καραγεωργίου (46' Βαρβαρούσης), Ευσταθιάδης, Αγγελίδης, Κεΐσογλου, Χαρίτων, Δημητρίου, Αν. Αθανασιάδης, Παναγιωτίδης, Τσαρτσιανίδης (60' Λ.  Αθανασιάδης), Τ. Μπάρμπας, Ακριτίδης (46' Δ. Καραγεωργίου).
Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: Καραλίγκας, Σαλονικίδης, Μαυρόπουλος, Μαντζώλας, Σαριόγλου (32' Παναγιωτίδης), Πουλατσόγλου, Σακαλής (46' Μαντώς), Μπαλίτσας, Τσαρσιταλίδης, Παπαϊωάννου (46' Παπαθεοδώρου), Μαλούτας.
ΕΛΙΜΕΙΑ-ΦΟΥΦΑΣ 2-2: Χαμός έγινε στο τέλος και απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις για την Ελίμεια, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη διαιτησία. Στο 18΄ ο Τοπάλης «έκλεψε» την μπάλα και αιφνιδίασε τον Βήττα, στο 54΄ φάουλ του Κοντοδήμου στο δεξί δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Μπίντσης έδωσε στον Τοπάλη, που πέτυχε το 0-2. Κομβικό σημείο στάθηκε η έμπνευση του προπονητή της Ελίμειας, Δημήτρη Κουτσώνα, να περάσει τον Γιαπράκα ως αλλαγή και μάλιστα ως προωθημένο. Στο 93΄ ελεύθερο του Βήττα, ο Γιαπράκας «έστρωσε» στον Τσικόπουλο, που μείωσε, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του, αποβλήθηκε με 2η κ.κ. ο Θ. Ίτσκος.στο 95΄ σέντρα του Παπαδόπουλου και ο Γιαπράκας με «καρφωτή» κεφαλιά το 2-2, με διαμαρτυρίες για οφσάιντ προς την επόπτρια Γκέκα. Ευκαιρίες έχασαν οι Μπίντσης (6΄), Τσικόπουλος (17΄, 34΄), Παπαδόπουλος (24΄), Κοντοδήμος (39΄), Κουτζιακουτζίδης (44΄), Τοπάλης (51΄), Γιαπράκας (79΄, 83΄, 87΄). Διαιτητής: Β. Σουλίδης Γκέκα, Λαμπριανίδης). Αποβλήθηκαν και οι Γ. Ίτσκος, Κοτσαφίλιος, ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το Φ.Α.
ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, Σιδηρόπουλος, Πασχαλίδης, Δημητριάδης, Μανώλας, Κολλυβάς (46΄ Μανιάκας), Τσακιλτζίδης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Κοντοδήμος (78΄ ΓΙΑΠΡΑΚΑΣ), Κουτζιακουτζίδης, ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΦΟΥΦΑΣ: Σακαρίδης (75΄ λ.τ. Αντωνιάδης), Θ. Ίτσκος, ΚΟΤΣΑΦΙΛΙΟΣ, Πολυχρονίδης (46΄ Χατζηρούμπης), Λεμονής, Μούκας, Φαχαντίδης, Περιχανά, ΜΠΙΝΤΣΗΣ, ΤΟΠΑΛΗΣ, Θ. Κεσκιλίδης (66΄ Καρασούνας).
ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΕΛΑΣ

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»: Μετά από το παιχνίδι, ο γενικός αρχηγός του Μακεδονικού Φούφα, Γιώργος Ίτσκος, τόνισε: «Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Σουλίδης και Γκέκα είναι επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο». 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 1-0: Ένα γκολ του Παρλάνη στο 18΄ (μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Θεοδουλίδη) ήταν αρκετό για την Αναγέννηση, για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Περδίκκα. Το ρευστό σκορ κράτησε το ενδιαφέρον ως το τέλος, οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκαν καλύτεροι. Καθοριστικό σημείο η αποβολή του Γιάννη Αρσενίδη στο 35΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 3΄ σουτ του Βλάχου μπλόκαρε ο Μπερμπερίδης, στο 8΄ κεφαλιά του Παρλάνη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 20΄ σουτ του Κωνσταντινίδη απέκρουσε ο Μπερμπερίδης, νέο αδύναμο σουτ του Κωστικίδη χωρίς στόχο. Σημαντικές αποκρούσεις έκανε ο Κυριακίδης στο 32΄ (σε σουτ του Σαμαρά), στο 37΄ (σε φάουλ του Ρισβάνη στο «Γ»), στο 77΄ (σε βολίδα του Σαμαρά). Στο 87΄ ο Γκέκας μόνος με τον τερματοφύλακας πλάσαρε ψηλά άουτ, στο 90΄ σέντρα του Χρήστου Τσιντού, σουτ του Βλάχου μπλόκαρε ο Μπερμπερίδης. Καλή η διαιτησία του Πανυτσίδη.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπερμπερίδης, Μυλωνάς (83΄ Δινοβίτσης), Ρισβάνης, Φαχαντίδης, ΤΣΟΜΠΟ, Σαμαράς, ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ, Μπαλτζής, ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Γκέκας, ΠΑΡΛΑΝΗΣ (75΄ Γ. Βουγιούκας).
ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, Π. Τσιντός, ΚΟΥΡΚΟΥΤΜΑΝΟΣ, Γ. Αρσενίδης, Αλ. Αρσενίδης, Χρ. Τσιντός, Παπαδόπουλος (32΄ λ.τ. Αργ. Λόφτσαλης), Β. Λόφτσαλης (46΄ Φολτόπουλος), ΚΩΣΤΙΚΙΔΗΣ (75΄ Παρτάλης), Βλάχος, Στ. Κωνσταντινίδης.
ΤΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Από την Αναγέννηση Πτολεμαϊδας ανακοινώθηκε πως λύθηκε η συνεργασία με τον επιθετικό Χρήστο Δημητριάδη. Η ομάδα του Βασίλη Αρσενίδη θα δώσει φιλικό παιχνίδι στις 30 τρέχοντος στο Φιλώτα.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΑΡΔΑΣΣΑ 2-1: Μετά από 3 μήνες το Βελβεντό κέρδισε στο γήπεδό του, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας επιτυχία για το συγκρότημα του Θωμά Παπαδόπουλου, που υποσκέλισε τον αντίπαλό του. Έγινε καλό παιχνίδι, οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν για θετικό αποτέλεσμα. Στο 8΄ ο Τυρολόγος τροφοδότησε τον Χρήστο Ελευθεριάδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Τρύφων Δημητριάδης. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ευαγγέλου, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και στο πέναλτι (πρώτο φετινό για το Βελβεντό) ευστόχησε ο Χρήστος Ελευθεριάδης. Στο 16΄ κόρνερ του Μεντεσίδη και με κεφαλιά ο Τσεμπερλίδης ισοφάρισε. Στο 38΄ φάουλ του Ευαγγέλου, δεν απομάκρυναν οι αμυντικοί και ο Τρίχας πέτυχε το 2-1. Στο 50΄ ο Τυρολόγος μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Τρίχα που πλάσαρε κι απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Δημητριάδης. Στο 57΄ ο Χρήστος Ελευθεριάδης έδωσε στον Βασίλη Ελευθεριάδη, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 81΄ ο Τρύφων Δημητριάδης με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ έξω από την περιοχή του Χρήστου Ελευθεριάδη. Στο 88΄ τραυματίστηκε ο διαιτητής Μπαϊραμίδης, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελείωσε τον αγώνα. Με λάθη και για τις δύο ομάδες η διαιτησία του Μπαϊραμίδη (Κουντουράκης, Κωνσταντινίδης).
ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ζιώγας, Περιστέρης, ΤΣΕΛΑ, Γκίκας, Μπαλάνης, Διβηκέλης, Ευαγγέλου (88΄ Πράσσος), ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ (88΄ Δροσίδης), Β. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, ΧΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, ΤΡΙΧΑΣ (78΄ Τσιάμης).
ΑΡΔΑΣΣΑ: ΤΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Γ. Δημητριάδης, Τσακαλίδης, Αμαραντίδης, Σερέτης, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Βερύκκοκος (70΄ Καραγιάννης), Τσεμπερλίδης, Μεντεσίδης, ΜΙΜΤΣΗΣ, Βασιλειάδης (46΄ Προσκυνητόπουλος).
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΤΣΙΩΚΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΕΡΑΤΥΡΑ 2-2: Δίκαιη μοιρασιά στο «στρατιωτικό γήπεδο», σε αμφίρροπο παιχνίδι. Οι δύο αντίπαλοι παρέμειναν αήττητοι για 6 αγωνιστικές. Στο 3΄ ο Πιλικίδης απέκρουσε στη γραμμή πλασέ του Φιλιππίδη, στο 21΄ «βαθιά» μπαλιά του Κίλη στον Τσίτσαρη, που με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Στο 30΄ λάθος της άμυνας, ο Ματούλας «έστρωσε» στον Μπέμπη, που ισοφάρισε, ενώ στο 42΄ κόρνερ του Μπέμπη και με κεφαλιά ο Αντωνόπουλος το 2-1. Στο 58΄ δυνατό σουτ του Ματούλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Σέχι πλάσαρε άουτ. Στο 60΄ ο Κίλης απέκρουσε σωτήρια στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ματούλα, στο 71΄ ο Τσίτσαρης τροφοδότησε τον Καραμίκα, που ισοφάρισε. Στο 81΄ τετ-α-τετ του Τσίτσαρη απέκρουσε ο Βαρυτιμίδης. Διαιτητής: Καρατέρπος (Μπισούκης, Μπέλτσου).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Βαρυτιμίδης, Μυλωνάς , Στ. Πιλικίδης, Αντωνόπουλος, Αργ. Πιλικίδης, Ζιαζιάς, Μαμάτσιος (75΄Παπαδημητρίου), Σέχι , Ζαχαριάδης (46΄Αργυρόπουλος), Ματούλας, Μπέμπης (80΄Νικολάου).
ΕΡΑΤΥΡΑ: Ζαρκοδήμος, Κίλης, Μήλιος (46΄Τσιόρκας), Βουζιανάς (74΄ Τσιμόπουλος), Γκαραγκούνης, Μπαλαμπάνης, Λαζαρίδης, Μούστα, Αποστολόπουλος, Μ. Φιλιππίδης (46΄Καραμίκα), Τσίτσαρης.

ΕΛΑΤΗ-ΑΚΡΙΝΗ 2-1: Παλικαρίσια νίκη πέτυχε η Ελάτη, ανατρέποντας το σκορ, παρά τις απουσίες. Στο 27΄ αντεπίθεση της Ακρινής, γλίστρησε ο Διαμάντης και ο Σαλονικίδης πέτυχε το 0-1, στο 42΄ συνδυάστηκαν Χρήστος Παλπάνης και Σωτήρης Μπέσας και ο δεύτερος ισοφάρισε. Στο 65΄ μακρινό σουτ του Πούλιου ελάχιστα άουτ, στο  76΄ μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, ο Γιώργος Μπισιρίτσας με εξαιρετική ενέργεια και βολέ το 2-1. Στο 84΄ επέλαση του Διαμάντη, έδωσε στον Τασιδήμο, που ολιγώρησε και πρόλαβε ο τερματοφύλακας. Πολύ καλή η διαιτησία του Σωτηριάδη (Τζουβάρας, Β. Ιωαννίδης).
ΕΛΑΤΗ: Παπακώστας, Λ. Ντίνας, Γ. Παλπάνης, ΧΡ. ΠΑΛΠΑΝΗΣ (79΄ λ.τ. Τασιδήμος), Γ.Θ. Γρίβας, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Σαμαράς, ΠΟΥΛΙΟΣ, Σ. ΜΠΕΣΑΣ, ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑΣ (92΄ Γ.Ι. Γρίβας), Πεγκλίδης (87΄ Απ. Ντίνας).
ΑΚΡΙΝΗ: Πατουλίδης, Κ. Πεχλιβανίδης, Κιβρακίδης, Κατίδης, Φωτιάδης (46΄ Θ. Αντωνιάδης), Χατσίδης, Τσαβδαρίδης (46΄ Θαλαλαίος), ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ, Μελίδης (80΄ Πουτογλίδης), ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, Ι, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.

Σχόλια