Γ΄Εθνική :Όταν μιλούν οι αριθμοί!

Ποιοι γαζώνουν αβέρτα στην Γ΄ Εθνική; Που κάνει πάρτι η ΑΕΛ; Ποιος είναι ο πονοκέφαλος της ΑΕΚ; Ποιοι δεν έχουν κάνει νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα; Όλα στο πιάτο σας...
Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια και σας παρουσιάζουμε  το στατιστικό κομμάτι πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η ΑΕΛ κερδίζει κατά κράτος τη μάχη του σκοραρίσματος και προκαλεί πονοκέφαλο στην ΑΕΚ που το δόγμα... σκορ και θέαμα απέχει ακόμα από την εντολή της διοίκησης.
Σε 11 αγωνιστικές η Λάρισα έχει πετύχει 38 γκολ, κάτι που σημαίνει πως σκοράρει 3.4 τέρματα ανά ματς, ενώ έχει δεχθεί μόλις 8. Έχει ηττηθεί μόνο από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στον 2ο όμιλο σε παιχνίδι μάλιστα που δεν βρήκε καν δίχτυα και είναι στην κορυφή με 30 βαθμούς. Η ΑΕΚ μετράει 28 γκολ σε δέκα ματς (έχει κάνει το ρεπό της) και παθητικό 6 τέρματα, είναι στην κορυφή του 6ου όμιλου με 26 πόντους, αλλά με εμφανίσεις που δε γεμίζουν ακόμα τον κόσμο της.                     

Η γκέλα του Πανσερραϊκού
Δεν είχε ήττα ο Πανσερραϊκός μέχρι που ο Διγενής Λακκώματος του άναψε φωτιές. Οι Σερραίοι είχαν ήδη τρεις ισοπαλίες, δεν έχασαν απλώς στο Λάκκωμα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, αλλά και την κορυφή του 1ου ομίλου από τον Αγροτικό Αστέρα την 11η και τελευταία αγωνιστική του χρόνου.

Χωρίς... τρίποντο
Τρεις ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα τρίποντο. Πρόκειται για τον ΠΑΟ Κοσμίου (1ος όμιλος με 2 ισοπαλίες, 9 ήττες), τον Πυργετό (4ος όμιλος 10 ήττες) και τον Εθνικό Αστέρα (5ος όμιλος, 10 ήττες).

Η απροσπέλαστη Κύμη!
Χωρίς ήττα και με μόλις ένα γκολ παθητικό είναι η Κύμη στον 3ο όμιλο. Το σερί του μηδέν στην άμυνα έσπασε στο γειτονικό ντέρμπι με την Χαλκίδα την οποία νίκησε κιόλας με 2-1. Η πορεία της είναι εξαιρετική και μέχρι πριν το ματς με τη Χαλκίδα μετρούσε χιλιάδες λεπτά δίχως να παραβιαστεί η εστία της. Βρίσκεται στη 2η θέση με 24 βαθμούς, ένα πίσω από την Λαμία.

Ο 5ος όμιλος της φωτιάς!
Καρέ του αήττητου στην κατηγορία στον 5ο όμιλο ο οποίος δείχνει απόλυτη ισορροπία για την άνοδο. Ο Πανελευσινιακός με 6 νίκες, 4 ισοπαλίες είναι στην κορυφή με 22 βαθμούς, ακολουθεί ο Ιωνικός με 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 21 βαθμούς, ενώ οι Τράχωνες με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 20 βαθμούς καραδοκούν. Αήττητη και η ΑΕΚ στον 6ο όμιλο (8 νίκες 2 ισοπαλίες).

"Μπάζουν" νερά
O Πυργετός είναι η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 32 γκολ παθητικό. Ακολουθεί ο ΠΑΟ Κοσμίου με 29 και ο ΠΑΟ Κρουσσώνα με 23. Και τρεις είναι στον πάτο της βαθμολογίας στους ομίλους τους. Και ο Εθνικός Σαγέικων έχει 23 τέρματα παθητικό αλλά είναι στην 14η θέση του 4ου ομίλου.

Τα... κανόνια!
Βέρμπης και Γκούρτσας οδηγούν την κούρσα των σκόρερ στη Γ΄ Εθνικής. Τόσο ο φορ της Κηφισιάς όσο και ο στράικερ της ΑΕΛ μετρούν 10 γκολ μέχρι στιγμής. Ακολουθούν στην τρίτη θέση ο Παπαστόλου του Διγενή Λακκώματος, Κόλεφ της Λαμίας και Κωνσταντινίδης του Πανσερραϊκού με 9.

 mikriliga.com

Σχόλια