Ε.Π.Σ. Κοζάνης Παιχνίδια που μπορούν να δώσουν και εκπλήξεις..

Βγαίνουν οι πρωταθλητές χειμώνα στη Β΄ κατηγορία

 Οδεύουμε προς το φινάλε του α' γύρου στα πρωταθλήματα της  Ε.Π.Σ. Κοζάνης 
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και το τέλος της χρονιάς, είμαστε δύο ανάσες  πριν το τέλος του πρώτου γύρου στην Α' Κατηγορία, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο στους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας βγαίνουν  οι πρωταθλητές χειμώνα.
Τέλος στη Γ' κατηγορία απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές.  Συναρπαστικά παιχνίδια αναμένονται λοιπόν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα του Νομού Κοζάνης. Η 14η Αγωνιστική της Α' κατηγορίας... με παιχνίδια που μπορούν να δώσουν και εκπλήξεις. 
Α΄ κατηγορία
Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγωνιστική δράση. Άλλες ομάδες παλεύουν για την κορυφή και άλλες να δίνουν την μάχη τους στην ουρά για την παραμονή.·
Πέρασαν οι μέρες αρκετά γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε φτάσει κοντά στα Χριστούγεννα κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε περίπου στη μέση των πρωταθλημάτων.
Έχουν λοιπόν περάσει αρκετές αγωνιστικές και πλέον πιο ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν από την αγωνιστική δραστηριότητα των ομάδων.

Στην Α΄ κατηγορία ο πρωτοπόρος και φιλόδοξος Εορδαϊκός του Κώστα Τσαγκαλίδη  πολύ δυνατός φέτος συνεχίζει για τα καλά να φτιάχνει τη διάθεση στους φιλάθλους του με μία ακόμη μεγάλη σε έκταση νίκη εκτός έδρας  κόντρα στην Ακρινή.
Την Κυριακή  φιλοξενεί στη έδρα του  τον Άρη Μαυροπηγής  με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα τον κρατήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Απ’  την άλλη η Μαυροπηγή πολύ σκληρή για να πεθάνει αμάχητη ,  πάει δίπλα στην Πτολεμαΐδα  να παίξει με τον πρωτοπόρο έχοντας επίγνωση των δυσκολιών.

Η δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ, παρουσιάζεται φέτος ποιο έτοιμη από άλλες χρονιές για το άλμα. Μ’ ένα γεμάτο ρόστερ φαντάζει ένα από τα μεγάλα φαβορί της κατηγορίας. Το ζητούμενο είναι να δείξει και σταθερότητα, στην απόδοσή της.
Το Σάββατο η ΑΕΚ αγωνίζεται στην έδρα της  με αντίπαλο την Ακρινή. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Μάκη Μαλούτα απέναντι στον Απόλλων που λίγες ημέρες πριν φάνταζε  σαν ένα από τα δυνατά φαβορί για την άνοδο.  Οι αναταράξεις που υπήρξαν στο εσωτερικό και επηρέασαν και αγωνιστικά την ομάδα στάθηκαν εμπόδιο. Η ομάδα γρήγορα πρέπει  να ηρεμήσει  και   να συνέλθει  για να πραγματοποιήσει τους στόχους της.

Ο Μακεδονικός Φούφα και φέτος ξεκίνησε σαν ένα από τα φαβορί για άνοδο με ένα πολύ καλό και έμπειρο ρόστερ. Λάθη όμως και αστάθεια στην απόδοση τον απομάκρυναν από την κορυφή. Το Σάββατο φιλοξενεί τον συνονόματο  Μακεδονικό Κοζάνης.  Η ομάδα της Κοζάνης  μπορεί να μη ξεκίνησε καλά , αλλά δείχνει να συνέρχεται κι έχει δημιουργήσει ένα θετικό σερί με 4 νίκες στους 4 τελευταίους αγώνες.

Η Ακαδημία Βοΐου του Δημήτρη Κάλφα  εντυπωσιάζει φέτος. Μ ένα κράμα παλιών και νέων έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο σύνολο. Δείχνει πολύ δυνατή και παρουσιάζει μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Με αντίπαλο τον Τιτάν εκτός έδρας θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή της κατάσταση και να κρατηθεί ψηλά στην βαθμολογία.  Ο Τιτάν παρά τα αρχικά προβλήματά του δείχνει σκληρό καρύδι δίνει τον δικό του αγώνα για να κρατηθεί στην κατηγορία και το βαρύ του όνομα είναι ικανό να τιμωρήσει  όποιον τον υποτιμήσει.

Η Ελίμεια με νέο προπονητή τον Δημήτρη  Κουτσώνα φέτος παρουσιάζει μια αστάθεια στην απόδοση της . Η  έδρα της είναι πολύ δυνατή και αποτελεί φόβητρο για κάθε ομάδα. Με αντίπαλο την ΑΕΠ Καραγιαννίων   θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας και να ανέβει στη βαθμολογία. Η ΑΕΠ Καραγιαννίων σταθερή δύναμη στην κατηγορία με αρκετούς έμπειρους παίκτες με νέο προπονητή κι αυτή, τον Δημητριάδη, λαβωμένη όμως από τραυματισμούς και τιμωρίες έχει κι αυτή αρκετά σκαμπανεβάσματα  στην απόδοση της.
Η εμπειρία  όμως των παικτών της που γνωρίζουν πως βγαίνουν τα κάστανα από τη φωτιά είναι ικανή  να τη βγάλει από  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει .

Η Εράτυρα  πέρυσι  έδειξε μια αξιοζήλευτη σταθερότητα  παίζοντας  πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φέτος δείχνει μια μικρή αστάθεια αλλά όταν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να “σκοτώσει”  οποιονδήποτε αντίπαλο.
Αυτή την αγωνιστική  υποδέχεται την Αναγέννηση Πτολεμαΐδας που ξεκίνησε σαν ένα από τα φαβορί, στο δρόμο όμως η συνταγή χάλασε , οι στόχοι αναπροσαρμόστηκαν και δείχνει να βρίσκει το δρόμο της και πάλι.

Ο Περδίκκας του Νίκου Κατακαλίδη σταθερή αξία φέτος .Είναι ομάδα που τρέχει πολύ στο γήπεδο ,δεμένη με καλό κλίμα . Συστατικά που την κάνουν κάθε χρόνο να αφήνει τη δική της έντονη πινελιά στο πρωτάθλημα .. .Φιλοξενεί το Βελβεντό του Θωμά Παπαδόπουλου, μια παραδοσιακή δύναμη της Α΄ κατηγορίας που παρουσιάζεται φέτος με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Είναι πάντα υπολογίσιμο και ικανό να κάνει τη ζημιά. Οι δυο ομάδες θα παλέψουν με σκοπό τη νίκη και το καλό ποδόσφαιρο.

Η Άρδασσα  αποδυναμωμένη σε σύγκριση με πέρσι που χτυπούσε μέχρι και τα μπαράζ  την άνοδο προσπαθεί να βρει την νέα της  ταυτότητα.
Με αντίπαλο την Έλατη θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πάρει βαθμολογική ανάσα. Ο Έλατος νεοφώτιστος στην κατηγορία δείχνει ότι ξέρει να παλεύει και δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Α’ κατηγορία  

14η   αγωνιστική  
Σάββατο 14/12/2013 – 15.00
Μακεδονικός Φούφα-Μακεδονικός  Κοζάνης
Α.Ε. Κοζάνης-Απόλλων Ακρινής
Τιτάν Σερβίων-Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας-Έλατος Ελάτης
Α.Ε. Περδίκκα-Α.Σ. Βελβεντό
Αναγέννηση Εράτυρας-Αναγέννηση Πτολεμαΐδας
Κυριακή 15/12/2013 – 15.00
Α.Ε. Ελίμειας-Α.Ε.Π. Καραγιαννίων
Εορδαϊκός-Άρης Μαυροπηγής

Βαθμολογία
Εορδαϊκός 35
ΑΕ Κοζάνης  32
Απόλλων Ακρινής 27
Μακεδονικός Φούφα 22
Ακαδημία Βοΐου 22
ΑΕΠ Καραγιαννίων 21
Αναγέννηση Εράτυρας  21
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας  20
Μακεδονικός Κοζάνης 18
ΑΕ Περδίκκα 17
ΑΕ Ελίμειας 14
ΑΣ Βελβεντό 12
Μ. Αλ. Άρδασσας 10
Έλατος Ελάτης 8
Τιτάν Σερβίων 8
Άρης Μαυροπηγής  5



Β’ κατηγορία  - Βγάζει πρωταθλητή χειμώνα 

Με φαβορί για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα τον Κένταυρο Πρωτοχωρίου (Πλατανόρεμμα εντός ) στον Α’ όμιλο και τον Μακεδονικό Σιάτιστας (Ασβεστόπετρα εκτός ) στον Β΄ όμιλο αλλά και με  το Βατερό ή την Αιανή (παίζουν μεταξύ τους ) να καραδοκούν από τη  μία στον Α’ όμιλο και από την άλλη τη Γαλατινή στον Β’ όμιλο (ντέρμπι εκτός με τον τρίτο ΠΑΟΚ Κοίλων ) το φινάλε του Α’ γύρου.  Το Κλείτος και να κερδίσει το Λιβαδερό εκτός, να χάσει το Πρωτοχώρι και το Βατερό με την Αιανή να ‘ρθουν ισοπαλία, μπορεί να πιάσει τον Κένταυρο στην κορυφή αλλά έχει ήττα στον μεταξύ τους αγώνα.
Τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά!!! .

 13η   αγωνιστική - 1ου ομίλου  
Σάββατο 14/12/2013 – 15.00
Αναγέννηση Λιβαδερού-Αστραπή Κλείτου
ΑΟ Τρανοβάλτου-Μ. Αλ. Λευκοπηγής
ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής-ΑΕ Κρανιδίων
Κοζάνη 2004-Δόξα Ροδιανής
Κυριακή 15/12/2013 – 15.00
Δαναοί Κοζάνης-Απόλλων Αυλών
Εθνικός Βατερού-Αλιάκμων Αιανής
Κένταυρος Πρωτοχωρίου-Ερμής Πλατανορέματος

* Ο αγώνας Κοζάνη 2004-Δόξα Ροδιανής  για την 13η αγωνιστική  της B΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί ώρα 15:00 στο γήπεδο της Νέας Νικόπολης  το Σάββατο 14/12/2013  αντί της  Κυριακής  15/12/2013 .ώρα 11:00

Βαθμολογία
Κένταυρος Πρωτοχωρίου 31
ΦΣ Εθνικός Βατερού  29
Αλιάκμων Αιανής 29
Αστραπή Κλείτου 28
Κοζάνη 2004 19
Ερμής Πλατανορέματος 19
ΑΕ Κρανιδίων 18
Μ. Αλ. Λευκοπηγής 15
Δόξα Ροδιανής 14
ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής 11
Αναγέννηση Λιβαδερού 8
ΑΟ Τρανοβάλτου 5
Απόλλων Αυλών 4
Δαναοί Κοζάνης  2


13η  αγωνιστική -  2ου ομίλου   
Σάββατο 14/12/2013 – 15.00
Ερμής Ασβεστόπετρας-Μακεδονικός Σιάτιστας
Δόξα Μικροκάστρου-ΕΑΣ Ανθότοπου
Μ. Αλ. Χαραυγής-Ηρακλής Κρυόβρυσης
ΑΣ Ποντοκώμης-Βέρμιο Καρυοχωρίου
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας-Ακρίτες Κοζάνης
Ακαδημία Σιάτιστας-Πολυνίκης
Κυριακή 15/12/2013 – 15.00
ΠΑΟΚ Κοίλων-ΑΜΣ Γαλατινής

Βαθμολογία
Μακεδονικός Σιάτιστας 32
ΑΜΣ Γαλατινής 30
ΠΑΟΚ Κοίλων 27
Ακρίτες Κοζάνης  23
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 22
Ερμής Ασβεστόπετρας 19
ΑΣ Ποντοκώμης 15
Πολυνίκης Πτολεμαΐδας 15
Μ. Αλ. Χαραυγής 12
Ηρακλής Κρυόβρυσης 12
Βέρμιο Καρυοχωρίου 11
Ακαδημία Σιάτιστας 10
Δόξα Μικροκάστρου 7
ΕΑΣ Ανθότοπος 3



Γ’ κατηγορία 

Ποιος θα στραβοπατήσει ?Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζεται η 12η αγωνιστική στην Γ΄ κατηγορία  με παιχνίδια που κρύβουν μεγάλες παγίδες και έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια των τριών ομάδων που βρίσκονται στις προνομιούχες θέσεις ΑΟ Πύργων- ΑΕ Άνω Κώμης, Ιωνικός Βαθυλάκκου -  Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης, Ηρακλής Πτολεμαΐδας- Δόξα Λευκόβρυσης αλλά και τα  παιχνίδια ΑΣ Καρυδίτσας - Αίας Μικροβάλτου, Δράση Τσοτυλίου - Πρόοδος Μεταξά να είναι δυνατά και  αμφίρροπα . Τέλος τα Πετρανά έχουν το προβάδισμα με αντίπαλο το Καλονέρι χωρίς όμως  να αποκλείουμε την παγίδα.

11η  αγωνιστική 
Κυριακή 15/12/2013 – 15.00
ΑΟ Πύργων - ΑΕ Άνω Κώμης
Κεραυνός  Πετρανών - Άρης Καλονερίου
Δράση Τσοτυλίου - Πρόοδος Μεταξά
Ιωνικός Βαθυλάκκου - Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης
ΑΣ Καρυδίτσας - Αίας Μικροβάλτου
ΑΕ Καισαριάς-Κήπου-Σπάρτου - ΑΟ Κρόκου
Ηρακλής Πτολεμαΐδας - Δόξα Λευκόβρυσης (αναβολή)

Ο αγώνας   Ηρακλής Πτολεμαΐδας - Δόξα Λευκόβρυσης  για την 11 αγωνιστική της Γ΄ Κατηγορίας  που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή  15/12/2013 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του Ηρακλή Πτολ/δας  , αναβάλλεται λόγω αιτήματος της ΑΚΑΔ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ.

Βαθμολογία  
ΑΕ Άνω Κώμης 26
Ιωνικός Βαθυλάκκου 25
Δόξα Λευκόβρυσης 24
Αίας Μικροβάλτου 19
Ελπίδες ΑΕΚ 18
Ηρακλής Πτολεμαΐδας 15
Δόξα Βερμίου – Πύργων 15
Κεραυνός Πετρανών 14
Πρόοδος Μεταξά 14
ΑΟ Κρόκου 12
ΑΣ Καρυδίτσας 9
Δράση Τσοτυλίου 8
Άρης Καλονερίου 3

Καισαρειά – Κήπος – Σπάρτος 0 

Σχόλια