Γ’ Εθνική Ήττα με προεκτάσεις για την Κοζάνη ... (φωτο)

Κοζάνη – Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-2
Σπουδαία σημασίας νίκη πέτυχε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης μέσα στην Κοζάνη με σκορ 1-2 ,με γκολ στο τελευταίο λεπτό και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής καπό την Α.Ε. Λ., βάζοντας τους γηπεδούχους σε μπελάδες. Η ήττα αυτή οδήγησε τον προπονητή της Κοζάνης Γιάννη Παρασκευά σε παραίτηση το η οποία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κοζάνης. 

Η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη δύσκολη και υπολογίσιμη έδρα της Κοζάνης στέφθηκε με επιτυχία για το σύλλογο της Τσαριτσάνης, επικρατώντας οι «Πράσινοι» της τοπικής ομάδας με σκορ 2-1.
Ο αγώνας διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και κάτω από συνεχή βροχή, οι καιρικές ωστόσο συνθήκες δεν επηρέασαν την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, παίζοντας καθαρό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, μέσα από το οποίο αμφότερα τα 2 συγκροτήματα επεδίωξαν τη νίκη.
Με βάση την προσπάθεια και την απόδοση των αντίπαλων ομάδων, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έπαιξαν καλύτερα στο πρώτο μέρος και πίεσαν περισσότερο, μη μπορώντας όμως να διασπάσουν την άμυνα του Οικονόμου, οι παίχτες του οποίου έψαχναν τρόπους να αναπτυχθούν, απειλώντας με τη σειρά τους και ανοίγοντας αυτοί πρώτοι το σκορ στο 29΄.
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με εντονότερο ρυθμό, φθάνοντας η Κοζάνη στην ισοφάριση στο 38΄ και προσπαθώντας να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, καταβάλλοντας σημαντική προσπάθεια και στην αρχή της επανάληψης.
Από το 60΄ και μετά φάνηκε στο προσκήνιο η δύναμη και η αποφασιστικότητα των παιχτών του Κ. Κατσάρα, δείχνοντας στοιχεία αστείρευτης ενέργειας, την οποία μετέτρεψαν σε νίκη λίγο πριν την εκπνοή του 90λεπτου, πετυχαίνοντας γκολ στο 88΄.
Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ Κολυτά σκόρπισε συγκίνηση, χαρά και περηφάνια τόσο στους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές και τους προπονητές καθώς επίσης στα μέλη σύσσωμης της διοίκησης του συλλόγου και ακόμη στους 40 και πλέον φιλάθλους της Τσαριτσάνης, οι οποίοι ακολούθησαν στην κρύα και βροχερή Κοζάνη την αποστολή του Οικονόμου, ζεσταίνοντας στο τέλος της αναμέτρησης με το χειροκρότημά τους, την σπουδαία προσπάθεια των παιχτών. Ο Οικονόμος άνοιξε το σκορ στο 29΄ με κοντινό πλασέ το Σκλάβου μετά από κάθετη πάσα του Κωστούλα μέσα στην περιοχή της Κοζάνης.
Στο 38΄ ο Πιπινίκας ισοφάρισε για λογαριασμό της Κοζάνης, με σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση και ύστερα από πάσα του Στεργιόπουλου από την τελική γραμμή στην πλευρά της Τσαριτσάνης (παίχτες και πάγκος του Οικονόμου αμφισβήτησαν το γκολ, θεωρώντας ότι πριν την πάσα, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή).
Ο Κωστούλας διαμόρφωσε στο 89΄ το τελικό σκορ, πετυχαίνοντας με καρφωτή κεφαλιά το 1-2, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πρικάκης.
Διαιτητές της συνάντησης ήταν ο κ Κολυτάς Σπ., Σκορδίλης Θ. και Γραικός Αν. (Κέρκυρας) Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς γηπεδούχων οι Κάλφας, Πιπινίκας, και Τσικόπουλος ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Καρακώστας, Καλπίας, Κωστούλας και Κουλτσιάκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Παρασκευάς): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Βασίλιεβιτς (71΄ Μαλούτας), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ντεμιράϊ, Μπουλγουρίδης, Πιπινίκας, Ταφαρλής, Τσικόπουλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Πρικάκης, Καρακώστας, Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης (50΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος (85΄ Μπαμπάλης), Κωστούλας, Χάμος, Γκουντρουμπής (90+1΄ Ματούλας).
Του Γιώργου Μπαμπάλη


Σχόλια