Α’ ΕΠΣΚ: Πήρε το ντέρμπι και στρογγυλοκάθισε μόνος στην κορυφή ο Εορδαϊκός (φωτο - βίντεο)

Εορδαϊκός - ΑΕ Κοζάνης 5-1

 Ανώτερος ο Εορδαϊκός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην συγκάτοικό του στην κορυφή, μέχρι πριν την αναμέτρηση, με το εμφατικό σκορ, 5-1.  

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βαρύ γήπεδο, συνεχή ψιλόβροχο και πολύ κρύο) παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο σε γενικές γραμμές ανάμεσα στις 2 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν γρήγορα στο σκορ αλλά το ίδιο γρήγορα δέχθηκαν και την ισοφάριση, κάτι που έδειξε να τους επηρεάζει για λίγα λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Α.Ε.Κ. να βγαίνει μπροστά και να απειλεί.  
Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως ο Εορδαϊκός πάτησε γκάζι πέτυχε 2 γκολ και ουσιαστικά καθάρισε το ματς.
Στην επανάληψη ο Εορδαϊκός συνέχιζε να πιέζει πέτυχε 2 ακόμα όμορφα γκολ και έφτασε στην εύκολη νίκη.
Στο 70’  και μετά από ένα χτύπημα του Αμπατζίδη στον Ακριτίδη (δέχθηκε απ’ ευθείας κόκκινη)  είχαμε μια στιγμιαία ένταση που τελείωσε όμως γρήγορα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Πανυτσίδη (Ξενακίδης- Τζιαμπάζης) που πέραν της κόκκινης «κιτρίνισε» και τους Περπερίδη, Τσαγκαλίδη Π., Συμεωνίδη, Καραλίγκα, Παπαϊωάννου.

Το φιλμ του αγώνα
 Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Εορδαϊκός και μόλις στο πρώτο λεπτό το σουτ του Ακριτίδη απομάκρυνε δύσκολα ο Καραλίγκας, ενώ 2 λεπτά μετά το σουτ του Σερσέμη δεν βρήκε στόχο.
Στο 10’ ο Ακριτίδης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Μαυροματίδη που του την ξανάδωσε αλλά το σουτ του πρώτου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το γκολ όπως φαινόταν ήταν θέμα χρόνου και ήρθε ένα λεπτό μετά όταν ο Σερσέμης έστρωσε στον Χαϊτίδη που σούταρε η μπάλα κάπου βρήκε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ βγήκαν μπροστά και στο 20ο ο Αμπατζίδης με σουτ αρκετά έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-1.
Δύο λεπτά μετά ο σκόρερ της Α.Ε.Κ. έβγαλε μόνο του τον Σκρέκα απέναντι στον Περπερίδη που απέκρουσε σωτήρια.
Στο 30’ ο Ακριτίδης έκανε τη σέντρα ο Καραλίγκας έχασε τη μπάλα αλλά ο Σερσέμης δεν πρόλαβε και δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Περπερίδη να μη μπορέσει να μπλοκάρει την μπάλα μετά από κόρνερ του Αμπατζίδη αλλά η φάση πέρασε.
Στο 42’ ο Σερσέμης από δεξιά εκτέλεσε φάουλ και ο Πακάλτσης με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-1 και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Συμεωνίδης έκανε μπροστινή μπαλιά για τον Μαυροματίδη, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο φορ του Εορδαϊκού έκανε το 3-1.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Εορδαϊκού διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 60’ ο Καραλίγκας έδιωξε δύσκολα το σουτ του Συμεωνίδη.
Στο 69’ ο Τσακώνης σέντραρε από δεξιά αλλά ο Σερσέμης εξ΄  επαφής σούταρε ψηλά άουτ και στο 71’ οικογενειακή υπόθεση, όταν ο Ηλίας Τσαγκαλίδης εκτέλεσε φάουλ κι ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καραλίγκας είπε όχι.
Στο 76’ όμως ο Τσαγκαλίδης Η. με εκτέλεσε φάουλ από 40 μέτρα (η μπάλα άλλαξε πορεία) έκανε το 4-1 και στο 85’ ο Μαυροματίδης με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

 Εορδαϊκός: Περπερίδης, Νίκκου (65’  Τσακώνης),  Παπαδόπουλος (55’  Προσκυνητόπουλος), Τσαγκαλίδης Π, Πακάλτσης, Ακριτίδης Α, Σερσέμης, Συμεωνίδης (80’  Λιάμης), Τσαγκαλίδης Η., Χαϊτίδης, Μαυροματίδης.


Α.Ε. Κοζάνης: Καραλίγκας, Σαλονικίδης, Duka( 39’ Μαντώς), Μαντζώλας, Παπαντωνίου, Πουλάτσογλου, Σακαλής (81’ Τσαρσιταλίδης), Παπαϊωάννου, ΠαπαΘεοδώρου (61’  Τσολακίδης), Αμπατζίδης, Σκρέκας.

φωτορεπορτάζ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.