Η αποκάλυψη της φετινής Καστοριάς, Γιώργος Κεφάλας

Η αποκάλυψη της φετινής Καστοριάς, Γιώργος Κεφάλας, μιλάει αποκλειστικά στο σίτε της ομάδας για όλα όσα αφορούν και εξελίσσονται στο ιστορικό σωματείο.
Ο ταλαντούχος άσσος ανοίγει τη καρδιά του σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη εφ όλης της ύλης, περιγράφοντας τις εμπειρίες του από την ακριτική πόλη, καθώς και όλα εκείνα που τον έχουν εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στους <<γουναράδες>>.


- Γιώργο δεδομένου ότι είσαι από τα νέα αποκτήματα της ομάδας, θα ήθελα προτού ξεκινήσουμε να μας πεις μας λίγα πράγματα για σένα και τη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία σου προκειμένου να σε γνωρίσει και ο κόσμος.
+ Καλημέρα Ανδρέα. Από την ηλικία των πέντε ετών βρέθηκα στον Άρη όπου παρέμεινα συνολικά 13 χρόνια περνώντας από όλες τις μικρές ομάδες του συλλόγου. Έπειτα αγωνίστηκα για μια σεζόν στον Ολυμπιακό Τερψιθέας και τη τελευταία διετία έπαιζα στην Αναγέννηση Επανομής. (Β’ Εθνική έως και πέρσι) Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι όπου και έδωσα τα χέρια με τη Καστοριά.
- Πως προέκυψε το ενδιαφέρον και η μετέπειτα απόκτησή σου από τη Καστοριά;
+ Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το Πασχάλη Δημητρίου. Μου είπε ορισμένα πράγματα για το σύλλογο και αφού μιλήσαμε μετά από λίγες ήμερες γύρω στα μέσα του Ιουλίου ήρθα στη Καστοριά.  Έπειτα από μια εβδομάδα προπονήσεων έκλεισα και τυπικά στην ομάδα.

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη πόλη στην οποία ζεις;
+ Πρόκειται σίγουρα μια πανέμορφη περιοχή με πολλά ξεχωριστά μέρη. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να έρθεις και να παίξεις μπάλα. Θα μπορούσα να μείνω για πάντα στη Καστοριά! Μια άκρως ποδοσφαιρική πόλη με τεράστια ιστορία και ένδοξο παρελθόν, κάτι που αποτυπώνεται μέσα από τους παίκτες που έχουν περάσει και αναδειχθεί εδώ.

- Οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει από την ομάδα;
+ Ανέκαθεν άκουγα καλά λόγια για τη Καστοριά. Ερχόμενος όμως εδώ οι εντυπώσεις που διαμόρφωσα είναι πολύ καλύτερες από εκείνες που είχα φανταστεί. Γνώρισα εξαιρετικά παιδιά και με τους συμπαίκτες μου είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά. Φίλοι μέσα και έξω από το γήπεδο. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω συναντήσει πουθενά τόσο ιδανικό κλίμα! Σε αυτό έχει σίγουρα συμβάλλει ο προπονητής και ο γυμναστής που είναι συνέχεια κοντά μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε.

- Ας περάσουμε λίγο και στα του πρωταθλήματος. Με μια γενική άποψη ποια είναι η γνώμη σου για το δεύτερο αυτό όμιλο της Τρίτης Εθνικής;
+ Πολύ δυνατό πρωτάθλημα με ισχυρές και διαβασμένες ομάδες που όλες μαζί δημιουργούν τρομερό ανταγωνισμό. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός στην οικονομία του πρωταθλήματος.
- Αγωνιστικά η ομάδα ξεκίνησε με δύο ήττες στα τρίτα πρώτα ματς, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε το χαμένο έδαφος, εκπλήσσοντας ευχάριστα το φίλαθλο κοινό, σε βαθμό που δε θα το πίστευε ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός της! Που θεωρείς ότι οφείλεται αυτή η τόσο θεαματική αλλαγή;
+ Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα. Συνεπώς δεν είχαμε το απαιτούμενο δέσιμο από την αρχή. Παρόλα αυτά παιχνίδι με παιχνίδι βρήκαμε το ρυθμό μας και παράλληλα η ομάδα ανέκτησε τη δική της ταυτότητα και φιλοσοφία, με τα αποτελέσματα να φανερώνουν τη προσπάθεια που γίνετε καθημερινά στις προπονήσεις.

- Περνώντας στο σήμερα, έχετε μπροστά σας ένα πολύ κρίσιμο ματς κόντρα στη Λάρισα.  Πως το αντιμετωπίζετε λίγα μόνο 24ωρα πριν το ματς;
+ Είναι ίσως το πιο δύσκολο ματς όλης της χρονιάς. Σεβόμαστε τους παίκτες και την ιστορία της ΑΕΛ, αλλά σε καμία περίπτωση δε τους φοβόμαστε. Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα.
- Κατά γενική ομολογία ο κόσμος φέτος δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ωστόσο όσο περνούν οι αγωνιστικές –και η ομάδα κερδίζει- βλέπουμε ολοένα και μεγαλύτερη προσέλευση στο ΔΑΚ. Περιμένεις ένα γεμάτο γήπεδο;
+ Θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει και να σταθεί στο πλευρό μας. Να αποτελέσει τη Κυριακή το δωδέκατο παίκτη μας και να μας σπρώξει προς τη νίκη.

- Με ενδεχόμενη νίκη, η διαφορά από τη κορυφή ενδεχομένως να αγγίξει ακόμη και τους δύο βαθμούς. Είναι κάτι που σας αγχώνει ή σας δίνει εξτρά κίνητρο;
+ Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και ο αγώνας αυτός δε κρίνει τίποτα παραπάνω από τρεις βαθμούς. Όσο για το παράγοντα του άγχους, όταν μπούμε μες το γήπεδο τα ξεχνάμε όλα. Πάμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε.

- Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος της φετινής ομάδας στη περιπέτεια της Τρίτης Εθνικής;
+ Στη κατηγορία που βρίσκεται η Καστοριά δεν αντιπροσωπεύεται η ιστορία της. Της αξίζει να βρίσκεται υψηλότερα και εμείς από τη πλευρά μας προσπαθούμε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

- Φτάσαμε σχεδόν Χριστούγεννα και αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω ήταν ποια ομάδα από εκείνες που έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα –ανεξαρτήτως αποτελέσματος- σας δυσκόλεψε περισσότερο;
+ Δεν έχω δει όλες τις ομάδες και ως εκ τούτου δε μπορώ να εκφέρω αντικειμενική άποψη. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και έχει τη δική του δυσκολία.

- Μπορεί να έχετε απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο από τη στιγμή που υποβιβάζονται οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος…
+ Για να σωθεί κάποιος σε αυτή τη κατηγορία πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Κάθε νίκη αλλά και ο κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Μπορεί να έχουμε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, αλλά δεν επαναπαυόμαστε.

- Η τεχνική ηγεσία άλλαξε μεσούσης της σεζόν, ωστόσο η αλλαγή αποδείχθηκε ευεργετική…
+ Μετά το Πασχάλη Δημητρίου και το Γιώργο Σαββίδη στην ομάδα ήρθε ο Κώστας Κορμαρής, που μαζί με το Νίκο Κολοκυθά πέρασαν πολύ γρήγορα τη φιλοσοφία τους σε εμάς. Μας προπονούν σε επαγγελματικά πλαίσια και πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε τη δική τους συμβολή στην αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας.
Η καθημερινή προσπάθεια και σωστή δουλειά που κάνουν έχουν ως αντίκτυπο να είμαστε σήμερα στη τρίτη θέση. Δίχως αμφιβολία είναι το καλύτερο δίδυμο που έχω συναντήσει ποτέ μου. Είναι μαζί σου και στις καλές και στις κακές στιγμές και όταν ξέρεις πως ο προπονητής θα σε στηρίξει όπως και να χει, αυτό σου δίνει μεγάλη δύναμη!

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και οι προσωπικοί στόχοι σου;
+ Οι στόχοι μου συμβαδίζουν απόλυτα με εκείνους της ομάδας. Όσο αναφορά το μέλλον θα ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλότερη κατηγορία και αν αυτό γίνει με τη Καστοριά θα ήταν ακόμη καλύτερο!
Από εκεί και πέρα θα ήθελα εφόσον μου δίνονταν η δυνατότητα να έπαιζα σε υψηλότερη κατηγορία και εφόσον αυτό συμβεί με τη Καστοριά θα ήταν ακόμη καλύτερο.



-  Σε κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του βασίζεται στη διοίκηση. Είσαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και τη στάση της με αυτά που έχεις δει ως τώρα;
+ Η διοίκηση είναι κοντά στους παίκτες και προσπαθεί όσο μπορεί με όλες τις δυνάμεις της να μας στηρίζει συνεχώς. Είναι στο πλευρό μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος και οφείλουμε και εμείς από τη πλευρά μας να το ανταποδώσουμε.
- Κλείνοντας ήθελα να σε ρωτήσω με το χέρι στη καρδιά, πως αισθάνεσαι που αποτελείς μέλος της οικογένειας της Καστοριάς;

+ Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που αποτελώ κομμάτι της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Καστοριάς καθώς και στο ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους καλούς χαρακτήρες, αλλά και παίκτες που με αγκάλιασαν με το καλημέρα και με βοήθησαν από τη πρώτη στιγμή να προσαρμοστώ στην ομάδα.

Σχόλια