ΑΕ Κοζάνης: Σκακιστικό τμήμα της ακαδημίας

Σκακιστικό τμήμα της  ακαδημίας  Αθλητική   Ένωση  Κοζάνης,  με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΑΕ Κοζάνης κ. Νίκου Σιδηρά θα λειτουργήσει στο 11ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης.  
Τα παιδιά και όχι μόνο, της πόλης μας  από εδώ και πέρα θα τους δίνεται η δυνατότητα να  ακονίζουν το μυαλό τους. 
Ήταν κάτι το οποίο έλειπε πραγματικά από την πόλη μας. Το σκάκι δεν είναι  απλά παιχνίδι, είναι ένα πνευματικό παιχνίδι – άθλημα με επιστημονική υποδομή και χαρακτηριστικά τέχνης και το σημαντικότερο είναι πως διαθέτει ισχυρή παιδαγωγική επιρροή.

Σαφώς δε, το σκάκι βοηθά και στην ανάπτυξη και εξάσκηση της μνήμης, όπως και στη λήψη σωστών αποφάσεων βασισμένων στη λογική, καθώς η ίδια η φύση του αθλήματος απαιτεί από τον σκακιστή να έχει επιστημονική προσέγγιση στον τρόπο σκέψης του.

«Είναι ένα ατομικό άθλημα που διδάσκει το ‘ευ αγωνίζεσθε’ καθώς και το σεβασμό στον αντίπαλο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χειραψία πριν και μετά το τέλος της παρτίδας» 


    

Πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια μαζί με τον  κ. Σιδηρά, η  κα. Ελένη  Ραφαηλίδου και ο κ. Βουτσκίδης  Παναγιώτης.  

Μαθήματα σκάκι θα δίνονται για τους ενδιαφερόμενους, κάθε Τρίτη  και Πέμπτη το απόγευμα 5 με 7. 


Η επιθυμία είναι δυνατή, ο χώρος υπάρχει, οι δάσκαλοι βρέθηκαν, τα πιόνια στήθηκαν, σε άσπρο και μαύρο  και όσοι και όσες ενδιαφέρονται για να εγγραφούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6934143619 με την υπεύθυνη κα Ραφαηλίδου Ελένη 





Σχόλια