Η κρίση μαστίζει τον αθλητισμό από τη χρήση αναβολικών ουσιών-τρόποι αντιμετώπισης (βίντεο)

Ο Σύνδεσμος Προπονητών σε  συνεργασία με την Ένωση  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης, μετά τη βράβευση του βιβλίου του Αντώνη Γρηγοριάδη με τίτλο: «Η ουσία… είναι ο αθλητής» από το Πανεπιστήμιο  Αθηνών και αναλογιζόμενος την ευθύνη και το ειδικό βάρος απέναντι στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο (αθλητές, αθλήτριες, γονείς, παράγοντες, κοινωνία, επιχειρήσεις κ.ο.κ.)
διοργάνωσε την  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Κοβεντάρειο, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε  συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Κοζάνης το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Η  κρίση που μαστίζει τον αθλητισμό από τη χρήση αναβολικών ουσιών & τρόποι   αντιμετώπισης».



«Η  δράση ευαισθητοποίησης για τις  επιπτώσεις του  ντόπινγκ  στην υγεία  κρίνεται ως  ιδιαίτερα χρήσιμη για την  αποτελεσματικότερη πρόληψη και  καταπολέμηση  του», τόνισαν οι διοργανωτές του συνεδρίου που ως στόχο είχε να  μεταδώσει, να  διδάξει ηθικές  αρχές και  αξίες  της  ζωής, την ευγενή άμιλλα  και την αξιοπρέπεια και να καταδικάζει τον αθλητισμό που στηρίζει  την παράνομη  και  επικίνδυνη  για  την  υγεία  χρήση  φαρμακευτικών  ουσιών. 

Στο συνέδριο υπήρξαν ενότητες που προσέγγισαν το θέμα σε τομείς: (Αθλητικό, Κοινωνικό, Νομικό, Πολιτικό και  Επιστημονικό), ενώ από τον κάθε τομέα στο συνέδριο παρευρέθηκαν διακεκριμένες προσωπικότητες που ανέπτυξαν γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία. Το συνέδριο άνοιξε με εισήγηση του Αντώνη Γρηγοριάδη (Εργοφυσιολογία-Αθλητική Διατροφή) με θέμα: «Η ουσία… είναι ο  αθλητής», ενώ στη συνέχεια ο Καρδιολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Βασίλης Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στις «Επιπτώσεις στην υγεία από την  χρήση αναβολικών».

 Για τη νομική πλευρά του θέματος (Νομοθετική  αντιμετώπιση των  αναβολικών) μίλησε ο Δικηγόρος Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ έπειτα το λόγο έλαβε ο καθηγητής διαιτησίας και Σύμβουλος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης που αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του  φαινομένου από την πολιτεία. Παρών στο συνέδριο και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος που στάθηκε στα Μ.Μ.Ε  & αναβολικά, αλλά και οι  Άγγελος Διγκόζης (Προπονητής) και Νίκος Γεωργιάδης (Ποδοσφαιριστής) που κατέθεσαν τις εμπειρίες τους μέσα  από τον αθλητισμό. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Βάσω Αννουλίδου.

Θανάσης Τέγος


βίντεο: Μαστρογιαννόπουλος Γιώργος 

Σχόλια