Α’ ΕΠΣΚ: Δεύτερο διπλό για την Μαυροπηγή ... οδυνηρή ήττα για τον Έλατο (φωτο - βίντεο)

 Έλατος Ελάτης – Άρης Μαυροπηγής 1-2

 Οδυνηρή ήττα με σκορ 1-2 από την ουραγό ομάδα του βαθμολογικού πίνακα Άρη Μαυροπηγής, υπέστη ο Έλατος Ελάτης, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης, το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου στο γήπεδο Τρανοβάλτου.

Η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, δημιούργησε στο 25λεπτο 2-3 καλές φάσεις και στο 28’  δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Αντωνόπουλος όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Σωτήρης Μπέσας που δεν βρήκε στόχο καθώς  η μπάλα αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Καραγεωργίου Ε. Στη συνέχεια οι νεαροί παίκτες της Μαυροπηγής ανέβασαν την απόδοσή τους, αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να προηγηθούν (0-1) στο 33΄ με δυνατό σουτ του Κεΐσογλου από το ύψος της περιοχής. Η ομάδα της Ελάτης πάντως είχε άλλη μια άτυχη στιγμή πριν τη λήξη του ημιχρόνου -στο 39΄-, όταν σουτ του Παρτάλη χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν πολύ νωρίς -στο 48΄- να διπλασιάσουν τα τέρματά τους (0-2) με τον Δημήτρη Καραγεωργίου, γεγονός που τους ανέβασε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, ενώ αντίθετα αποσυντόνισε και άγχωσε τους γηπεδούχους. Παρά ταύτα η ομάδα της Ελάτης μείωσε το σκορ σε 1-2 στο 66΄ με κοντινό σουτ του Κώστα Αντωνόπουλου και έδωσε ελπίδες για την ανατροπή.


 Οι παίκτες της Μαυροπηγής διαμαρτυρήθηκαν -και φαίνεται να έχουν δίκιο- στο 69΄ με την απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει γκολ σαν οφσάιντ που υποδείχτηκε από τον επόπτη -είχε σφυριχτεί πάντως πριν το τελικό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα-. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα και στις καθυστερήσεις που δεν καρποφόρησε, χάρη στις πολύ μεγάλες αποκρούσεις του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Καραγεωργίου, που είπε όχι δυο φορές στο 87΄ και μια στο 91΄-η απόκρουση του αγώνα- σε βολίδα του Μπέσα από 3 μέτρα! Τον τερματοφύλακα που ασφαλώς δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα, αφού είχε αποκρούσει και το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.


Το τελικό σφύριγμα βρήκε απογοητευμένους του παίκτες της Ελάτης, που παρότι ατύχησαν σε κρίσιμα σημεία του αγώνα -χαμένο πέναλτι, δοκάρι-, δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα και γενικά η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Οι παίκτες της Μαυροπηγής από την άλλη πλευρά,  παρουσίασαν ένα νεανικό μαχητικό και τεχνικό σύνολο, κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πήραν μια παλικαρίσια νίκη -με τη μεγάλη συμβολή του τερματοφύλακά τους - που τους κρατάει «ζωντανούς» στη μάχη της σωτηρίας.
Καλή η διαιτησία των Σωτηριάδη-Μπαλιάκα-Χονδροματίδη που ελέγχεται για 2-3 λάθη από τους επόπτες.




Έλατος Ελάτης: Πολίτης Δ., Ντίνας Λ., Γρίβας Γ. του Θ., Διαμάντης Σπ., Μπέσας Σ., Πούλιος Ν., Παρτάλης Θ., Μπισιρίτσας Γ. (Πεγκλίδης Αν.), Τασιδήμος Γ. (Γκούμας Ν.), Αντωνόπουλος Κ., Παλπάνης Ι. (Γρίβας Γ. του Ι.).

Άρης Μαυροπηγής: Καραγεωργίου Ε., Ευσταθιάδης, Αγγελίδης Χ., Κεΐσογλου, Χαρίτων, Ακριτίδης (Αθανασιάδης Α.), Παναγιωτίδης, Τσαρτσιανίδης, Μπάρμπας, Καραγεωργίου Δ., Αθανασιάδης Λ. (Ανδρονικίδης).





Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr


Σχόλια