Γ’ Εθνική: Σπουδαίες νίκες για Κοζάνη και Καστοριά Ισοπαλία για Πυρσό ήττα για Κάστωρ

Σπουδαίο διπλό για την Κοζάνη μέσα στην δύσκολη έδρα του Εθνικού Φιλιππιάδας. Οι γηπεδούχοι από το 35’ έπαιζαν με εννέα παίκτες, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα Μπαντή και του αρχηγού τους Μούτα . Η Κοζάνη εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή της και στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας δίκαια στη νίκη.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ντεμιράι στο 60’. Με τη νίκη της αυτή η Κοζάνη σε συνδυασμό και με την ήττα του Οικονόμου στο Θεσπρωτό, μείωσε τη διαφορά από την ομάδα της Τσαριτσάνης στους πέντε βαθμούς.
Ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους χάθηκαν από τον  Ματούλα (πρώτη συμμετοχή με την ομάδα της Κοζάνης) τον  Πιπινίκα, τον Βασίλιεβιτς και τον Κουτσομήτρο.    


Καστοριά – Οδυσσέας Κορδελιού 4-3!
Γκολ και θέαμα σε ματς των ’’ανατροπών’’, των αυτογκόλ (3) και των πέναλτι (2)
 Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό μεταξύ της Καστοριάς και του Οδυσσέα Κορδελιού, στο οποίο τα ’’καναρίνια’’ πέτυχαν μία παλικαρίσια νίκη, σε ένα δραματικό όπως εξελίχθηκε ματς με αρκετές ανατροπές, αυτογκόλ (3) και πέναλτι (2).
Οι ’’ερυθροκίτρινοι’’ αν και προηγήθηκαν με 1-0, στη συνέχεια βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο, αφού οι φιλοξενούμενοι με 2 γκολ έφεραν ’’τούμπα’’ το ματς (1-2). Ωστόσο οι παίκτες της Καστοριάς δείχνοντας ψυχραιμία δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους και αφού ισοφάρισαν σε 2-2 κατάφεραν να πετύχουν ακόμη δύο τέρματα (4-2), ενώ στο τέλος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-3.

Η ΑΕΛ είναι εδώ και φαίνεται να επιστρέφει δυνατή. Σίγουρα η δυναμική του αντιπάλου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά το τελικό σκορ (4 – 0) με πολλές ευκαιρίες και τρία (!) δοκάρια, σίγουρα επαναφέρει λίγη από την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα. Τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν οι Γκούρτσας, Μπλέντι (2) και Ρούσσης.

Δεν τα κατάφερε  για άλλο ένα παιχνίδι ο Πυρσός και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία εντός έδρας με τη Δόξα Κρανούλα με σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 58’ με τον Σκιβανίτη για να ισοφαρίσουν οι πράσινοι στο 75’ με τον συνήθη ύποπτο Γκέσιο.

15η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών - Δόξα Κρανούλας 1-1
Τηλυκράτης - Κεραυνός Θεσπρωτικού 0-3 α.α.
Καμπανιακός - Άγιος Θωμάς 2-1
ΑΕΛ – Κάστωρ 4-0
Καστοριά - Οδυσσέας Κορδελιού 4-3
Όλυμπος Κέρκυρας - Δόξα Πενταλόφου 1-3
Εθνικός Φιλιππιάδας - Κοζάνη 0-1
Θεσπρωτός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-0

Η βαθμολογία
1. ΑΕΛ 39
2. Οικονόμος Τσαριτσάνης 32
3. Εθνικός Φιλιππιάδας 28
4. Κοζάνη 27
5. Θεσπρωτός 27
6. Καστοριά 26
7. Καμπανιακός 24
8. Δόξα Πενταλόφου 23
9. Οδυσσέας Κορδελιού 22
10. Πυρσός Γρεβενών 21
11. Δόξα Κρανούλας 17
12. Όλυμπος Κέρκυρας 14
13. Πρέβεζα 13
14. Κάστορας 12
15. Κεραυνός Θεσπρωτικού 12
16. Τηλυκράτης Λευκάδας –

Επόμενη αγωνιστική 
Κοζάνη – Θεσπρωτός 
Καστοριά – Πυρσός Γρεβενών
Οικονόμος Τσαριτσάνης  - Κάστωρ
Οδυσσέας Κορδελιού – Όλυμπος Κέρκυρας
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Καμπανιακός
Δόξα Πενταλόφου – Εθνικός Φιλιππιάδας
Πρέβεζα – ΑΕ Λάρισας

Δόξα Κρανούλας – Τηλυκράτης Λευκάδας 

Σχόλια