Γ’ Εθνική: Μεγάλες νίκες Κοζάνης και Καστοριάς ... Ισοπαλία για τον Πυρσό ..ήττα για τον Κάστωρ - ρεπορτάζ των αγώνων_

Σημαντική νίκη για την Κοζάνη
Εθνικός Φιλιππιάδας – Κοζάνη 0-1

  Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που έγινε στη Φιλιππιάδα η Κοζάνη πήρε νίκη χρυσάφι επί του τοπικού Εθνικού με 1-0. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 25'  με 9 παίκτες και έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητή ενώ από την άλλη πλευρά η Κοζάνη που έπαιζε χωρίς τους 
τραυματίες Τραυλό, Προβίδα, Χαματάϊ και Γ. Τσικόπουλο πήρε μια νίκη που την ανεβάζει και άλλο στη βαθμολογία.

Στο 25 λοιπόν ο διαιτητής απέβαλε τον αρχηγό της Φιλιππιάδας  Mούκα  με δεύτερη κίτρινη, ο τερματοφύλακας της Μπαντής  όρμησε στον διαιτητή και τον χτύπησε κουτουλιά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί κι αυτός και να διακόψει προσωρινά ο διαιτητής το παιχνίδι.

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο 41 έχασε τετ-α-τετ ο Ματούλας (απέκρουσε ο τερματοφύλακας), με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει με 6λεπτη καθυστέρηση.

Μετά  τα επεισόδια ο διαιτητής άρχισε να «φορτώνει με κάρτες την Κοζάνη» (Ντεμιράϊ, Ματούλα, Ταφαρλή (δεν παίζει στο επόμενο παιχνίδι γιατί συμπλήρωσε τέσσερεις) και Στεργιόπουλο, ενώ στο  ημίχρονο παράγοντες και φίλαθλοι των γηπεδούχων, ορμήσανε στο διαιτητή  και υπήρξε μεγάλη ένταση.

Στην επανάληψη όπως ήταν φυσικό η Κοζάνη μπήκε δυνατά για να πετύχει κάποιο γκολ και τα κατάφερε στο 60'με προβολή του Ντεμιράϊ.

Από εκεί και μετά έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που άρχισαν να πιέζουν αλλά η Κοζάνη ήταν αυτή που έχασε 2 τετ-α-τετ με Πιπινίκα  Βασίλιεβιτσ  και Κουτσομήτρο.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Γιάννος): Μπαντής, Μούτας, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου (78’ Τσιφλίδης), Δάρδας, Γατσέλος, Κολιάκης, Σαπανίδης (31’ Βασιλείου – τερματοφύλακας), Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου, Θεοδώρου (60’ Τσακανίκας).

Κοζάνη (Παπαδόπουλος): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης, Βασιλίεβιτς, Ηλίας Τσικόπουλος, Καραμπατζάκης, Ματούλας (93’ Ιωαννίδης), Ντεμιράϊ (89’ Μαλούτας), Πιπινίκας (80’ Σαμαράς), Ταφαρλής, Κουτσομήτρος.

Καστοριά – Οδυσσέας Κορδελιού 4-3

Ματσάρα έγινε στην Καστοριά, όπου οι γουναράδες επικράτησαν 4-3 του Οδυσσέα Κορδελιού, σε ένα ματς που είχε τρία αυτογκόλ, δύο πέναλτι και μια αποβολή.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 14’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου αρκετά μέτρα μακριά από την εστία. Στο 38’ όμως από πλάγιο του Οδυσσέα, ο Τούλιος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα, με τον Γιαννιώτη να σκοράρει για το 1-2, μετά από φάουλ του Τσουτσούδη. Στο 78’ από κόρνερ του Βελλίδη ο Ευθυμιάδης με αυτογκόλ ισοφάρισε σε 2-2 για την Καστοριά. Στο ίδιο λεπτό ο Παπαδόπουλος του Οδυσσέα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 84’ ο Καρράς με νέο αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους «γουναράδες» για το 3-2. Στο επόμενο λεπτό η Καστοριά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αλεξανδρίδη από τον Καρρά και ο Βελλίδης ευστόχησε για το 4-2. Στο 89’ πέναλτι κέρδισε ο Οδυσσέας, σε ανατροπή του Καραχαλίδη από τον Μπαϊρακτάρη, με τον Ευθυμιάδη να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το τελικό 4-3.
Καστοριά (Ανδρέας Λέτσιος): Κοσμίδης, Τούλιος (66’ Γεωργιάδης), Τσόπρας, Κεφάλα, Μπαϊρακτάρης, Τερέζιου (77’ Ποπζαφίροφ), Βελλίδης, Σολωμονίδης (56’ Χριστοφορίδης), Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος, Σαββαΐδης
Οδυσσέας Κορδελιού (Θωμάς Βυζαρμάνης): Παπαϊωάννου, Ευθυμιάδης, Τσουτσούδης, Καρράς, Νικολαΐδης, Μανώλη, Ποριαζίδης (61’ Βιλανάκης Κ), Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης, Βιλανάκης Αγγ. (61’ Καραχαλίδης), Γιαννιώτης (83’ Ανδρεάκος)


Πυρσός Γρεβενών - Δόξα Κρανούλας 1-1
Από έναν βαθμό πήραν Πυρσός Γρεβενών και Δόξα Κρανούλας, που αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1.
Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα ήταν καλύτερη και είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ ο Πυρσός λίγες φορές έφτασε στα καρέ του Αρχοντάκη. Στο 54’ ο Διαμάντης έκανε το 0-1 για την ομάδα της Ηπείρου, αλλά στο 74’ ο Γκέτσιος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε.
Πυρσός Γρεβενών (Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης, Μπόλος, Καραγκούνης (75’ Θεοχαράκης), Κυριακίδης, Αθανασιάδης, Κοτσαντίσογλου, Τζερεμές (75’ Καραγιάννης Χρ.), Χαραλαμπίδης (62’ Σικαλόπουλος), Δούμας, Ιωαννίδης, Γκέτσιος
Δόξα Κρανούλας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Νάσιος, Ασωνίτης, Διαμάντης, Νασούλης, Γκόλιας, Μαρμούτης (84’ Χάιδος), Τάτσης, Τσουμάνης,  Γκέκα (90’ Μπάγιας), Σκλιβανίτης (90’ Κλείτσας)

ΑΕ Λάρισας – Κάστωρ 4-0
 Συνδυάζοντας ουσία και θέαμα η Λάρισα νίκησε 4-0 τον Κάστορα στο Αλκαζάρ και ξέφυγε επτά βαθμούς από τον δεύτερο Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Στα πρώτα δέκα λεπτά οι «βυσσινί» είχαν ήδη «κλειδώσει» τη νίκη διώχνοντας με αυτόν τον τρόπο από νωρίς το άγχος τους κι αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια, ικανοποιώντας τόσο τον κόσμο τους όσο και τον προπονητή τους Γιώργο Στράντζαλη. Τελικά όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη η ομάδα της Θεσσαλίας έριξε τον ρυθμό της.
Μόλις στο 7' ο Πατινιώτης συνδυάστηκε με τον Γκούρτσα και ο τελευταίος έβαλε μπροστά την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπλέντι με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Το 3-0 ήρθε ξανά από τον Μπλέντι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών των φιλοξενούμενων μετά από πλασέ του Πλιάγκα στο δοκάρι στο 31', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ρούσσης με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Νεμπεγλέρα.
ΑΕ Λάρισας: Σικαλιάς, Καρανίκας, Αγτζίδης, Ρούσσης (46΄Κορομηλάς), Σιάκκας, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας, Πατινιώτης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (69΄Κυριακίδης), Μπλέντι (46΄Μπουσινάκης)

Κάστωρ: Κράτσιος, Καρανάσιος (80΄Μαντζανάς), Τράντας, Δινάδης, Μπακιρτζής, Μήνος, Μηλιάτης (46΄Αντωνιάδης Κ.), Γκούρλιας, Τζιώτζης, Καλύβας, Μπορόζης (68΄Αντωνιάδης Γ.)

Σχόλια