Α' ΕΠΣΚ: Αναγέννηση Πτολεμαΐδας - Εορδαϊκός 1-3

Σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παραμένει ο Εορδαϊκός ο οποίος στο ντέρμπι της πόλης κέρδισε για 2η φορά φέτος την Αναγέννηση αυτή τη φορά με 3-1.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Εορδαϊκός έπαιζε με αντίπαλο τον Μπερμπερίδη που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε το επίπεδο του σκορ μόνο στο 3-1.
Μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους ο Εορδαϊκός μπήκε πιο δυνατά αλλά αυτή που προηγήθηκε ήταν η Αναγέννηση που στη συνέχεια έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για να σημειώσει ακόμα ένα τέρμα.

Από εκεί και μετά όμως ο Εορδαϊκός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, κυριάρχησε και κατάφερε να κάνει την πλήρη ανατροπή, να σημειώσει 3 τέρματα και ελέω Μπερμπερίδη να χάσει τουλάχιστον άλλα τόσα.
Μόλις στο 2ο σέντρα Μαυροματίδη μονοκόματο σουτ Τσακώνη φοβερή απόκρουση Μπερμπερίδη, ενώ αμέσως μετά ο Τσακώνης έστρωσε στον Συμεωνίδη που τελευταία στιγμή και ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι κοντρατίστηκε από τον Cobo.
Ο τελευταίος επενέβη σωτήρια και 6 λεπτά αργότερα όταν ο Αμαραντίδης έμπαινε μόνος στου στη περιοχή και στο 15ο έγινε το 1-0. Ο Γκέκας κέρδισε τη κεφαλιά από τον Πακάλτση έβγαλε μόνο του τον Παρλάνη απέναντι στον Περπερίδη αλλά αντί να πασάρει στον αφύλακτο Θεοδουλίδη προτίμησε να σουτάρει μόνος του με τον Περπερίδη να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης όμως η μπάλα έφτασε στον Γιαλαμίδη που με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.
Ένα τέταρτο αργότερα παρόμοια σχεδόν φάση με τον Παρλάνη αυτή τη φορά να κερδίζει τη κεφαλιά από τον Πακάλτση να βγάζει τετ-α-τετ τον Γκέκα αλλά του σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού.
Από το σημείο αυτό και μετά ο Εορδαϊκός κυριάρχησε και αφού στο 31ο ο Cobo ανέκοψε σωτήρια τον Τσακώνη που ήταν σε θέση για γκολ και στο 35ο ο Μπερμπερίδης απέκρουσε με φοβερή εκτίναξη το σουτ του Σερσέμη έγινε το 1-1 στο 37ο. Ο Τσακώνης με κεφαλιά έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Σερσέμη που με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τσακώνης έκανε το σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο Μπερμπερίδης. Το κόρνερ εκτέλεσε έξω από την περιοχή ο Σερσέμης με τον Μαυροματίδη να κάνει το αριστερό μονοκόματο σουτ και τον Μπερμπερίδη να κάνει την απόκρουση του αγώνα αφού τεντώνοντας το κορμί του απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
Στο 52ο εκτέλεση φάουλ Σερσέμη στο γάμα απογειώθηκε και έδιωξε ο Μπερμπερίδης και στο 54ο σουτ του Σερσέμη ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης έδιωξε και πάλι, όπως και στο νέο σουτ του Πακάλτση αλλά για αυτό του Μαυροματίδη δεν είχε λύση για να γίνει το 1-2.
Στο 63ο εκτέλεση φάουλ Συμεωνίδη ο Μπερμπερίδης έδιωξε στο παραθυράκι και στο 75ο κεφαλιά του Αμαραντίδη πέρασε άουτ.
Στο 80ο τέλος ο Τζουβάρας έκανε τυφλό γέμισμα ο Ρισβάνης άφησε λανθασμένα τη μπάλα και ο Σερσέμης που ακολουθούσε με κεφαλιά κρέμασε τον Μπερμπερίδη (δεν περίμενε ο αμυντικός του να κάνει τέτοιο λάθος) για το 1-3.
Άριστη η διαιτησία του κ. Ζούγρα (Τζιουβάρας - Μπακατάρη)

Αναγέννηση Πτολεμαΐδας: Μπερμπερίδης, Βουγιούκας (76' Δινοβίτσης), Κοσμίδης, Γιαλαμίδης, Cobo, Ρισβάνης, Θεοδουλίδης, Φαχαντίδης (55'  Μυλωνάς), Γκέκας (73'  Πολατίδης), Σαμαράς, Παρλάνης.

Εορδαϊκός: Περπερίδης, Πακάλτσης, Ακριτίδης Α., Τσαγκαλίδης Π., Τζουβάρας, Συμεωνίδης, Σερσέμης (85' Αδαμίδης), Αμαραντίδης, Τσακώνης (74'  Σουγιουλτζής), Τσαγκαλίδης Η. , Μαυροαματίδης.

e-ptolemeos.gr 

Σχόλια