Στον τελικό κυπέλλου Κοζάνης πέρασαν Μακεδονικός Φούφα και Απόλλων Ακρινής, που επικράτησαν στα ημιτελικά κι έδωσαν… ραντεβού για τις 5 Μαρτίου.

Μακεδονικός Φούφα – Εορδαϊκός  1-0
 Την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, μετά από 6 χρόνια, κέρδισε  το απόγευμα της Τετάρτης ο Μακεδονικός Φούφα, λυγίζοντας τον ελλιπή Εορδαϊκό στο γειτονικό ντέρμπι.
Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και η ομάδα του Γιώργου Καραγκιολίδη παρουσιάστηκε αποφασισμένη για την επιτυχία και στο τέλος δικαιώθηκε.

Από την άλλη, ο Εορδαϊκός του Κώστα Τσαγκαλίδη κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης, καθώς υπήρχαν πολλές απουσίες, είχε διάθεση, αλλά δεν τα κατάφερε.
Στο 10΄ σουτ μέσα από την περιοχή του Θάνου Κεσκιλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Μιχάλης Καραπακλίδης.
Στο 25΄ ο Σαράντης Τοπάλης εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Θόδωρος Σιδηρόπουλος πέτυχε το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ (1-0).
Στο 43΄ ο Τρύφων Σακαρίδης απέκρουσε σωτήρια στο τετ-α-τετ του Κώστα Σουγιουλτζή, στο 55΄ ωραίο σουτ του Φώτη Αμαραντίδη απέκρουσε στο «Γ» ο Τρύφων Σακαρίδης.
 Στο 87΄ ο Σαράντης Τοπάλης τροφοδότησε τον Ηλία Μποιτσιφάρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μιχάλης Καραπακλίδης, τέλος στο 90΄ σουτ του Ηλία Τσαγκαλίδη εξουδετέρωσε ο Σακαρίδης.

Πολύ καλή η διαιτησία του Σάκη Τσιγγένη και των βοηθών του Γιάννη Μπισούκη  και Μιχάλη  Παπαδόπουλου

Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, ΙΤΣΚΟΣ, Κοτσαφίλιος, Πολυχρονίδης, Λ. Κεσκιλίδης (70΄ Βογιατζής), ΦΑΧΑΝΤΙΔΗΣ, Μούκας (75΄ Μποτσιφάρας), ΤΟΠΑΛΗΣ, ΧΑΤΖΗΡΟΥΜΠΗΣ, Σιδηρόπουλος, Θ. Κεσκιλίδης (65΄ Δούφας).

Εορδαϊκός: Καραπακλίδης, Π. Ακριτίδης (80΄ Ακρ. Ακριτίδης), Κωνσταντινίδης, Λιάμης (65΄ Νίκκου), ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ (70΄ Ηλ. Τσαγκαλίδης), ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ, Δαλκερανίδης, ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, Κ. Συμεωνίδης, ΔΟΥΓΚΑΣ .


Κεραυνός Πετρανών – Απόλλων Ακρινής 1-3
 Παίζοντας δυνατά και αποφασιστικά από την αρχή του αγώνα, ο Απόλλων πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.
Η ομάδα του Χάρη Βοριαζίδη ήταν ανώτερη, ο Κεραυνός προσπάθησε και άφησε καλή εικόνα.
Τα δύο πρώτα γκολ σημείωσε ο Κώστας Χατσίδης, στο 39΄ με σουτ και στο 55΄ (μετά από σέντρα του Ευθυμιάδη).
Στο 58΄ ο Αλέξης Σαλονικίδης εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα και δεν αστόχησε (0-3), στο 73΄ ο Θύμιος Ποτουγλίδης με ωραία προσπάθεια βρέθηκε τετ-α-τετ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε σύρριζα άουτ.
Στο 85΄ ο Βάιος Ψαλλίδας μείωσε για τα Πετρανά.
Μετά από το παιχνίδι ο Γιώργος Κιβρακίδης των φιλοξενούμενων αισθάνθηκε ζαλάδες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, χωρίς τελικά κάτι ανησυχητικό.

Καλή η διαιτησία του Διονύση Ζούγρα και των βοηθών του Θοδωρή Τζιουβάρα  και Χρήστου Παπαδόπουλου

Κεραυνός Πετρανών: ΤΣΑΓΜΕΝΙΔΗΣ, Χατζησάββας, Κέκα, ΚΕΧΑΟΓΛΟΥ (60΄ Τσενεμπίδης), Χαραλαμπίδης (55΄ Παυλίδης), Σαρβανίδης, Τριανταφύλλου, Μαργαρίτης, Στ. Ψαλλίδας, Β. ΨΑΛΛΙΔΑΣ, Παπαδόπουλος (75΄ Κεφαλάς).

Απόλλων Ακρινής: Μ. Πεχλιβανίδης (42΄ λ.τ. Πατουλίδης), Τσανακτσίδης, ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ, Κατίδης, Θ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, Αποστολίδης (67΄ Τσαβδαρίδης), ΧΑΤΣΙΔΗΣ, Σαλονικίδης (65΄ Πουτογλίδης), Ευθυμιάδης, ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Γ. Αντωνιάδης.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ: Ο Μακεδονικός Φούφα αγωνίστηκε τελευταία φορά σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης το 2008, επικρατώντας 2-1 του Εθνικού Βατερού. Ο Απόλλων Ακρινής έπαιξε τελευταία φορά σε τελικό κυπέλλου το 1998, επικρατώντας στα πέναλτι του Μακεδονικού Σιάτιστας.

Σχόλια