Γ' ΕΠΣΚ: Κράτησε επαφή με την κορυφή ο Ιωνικός - Δεν καρποφόρησαν οι ευκαιρίες του Μικροβάλτου

Αίας Μικροβάλτου – Ιωνικός Βαθυλάκκου 1-4


 Με το βαρύ σκορ 1-4, που δεν αντικατοπτρίζει τη γενικότερη εικόνα της αναμέτρησης, ο Αίας Μικροβάλτου ηττήθηκε από την  ομάδα του Ιωνικού Βαθυλάκκου στο γήπεδο Τρανοβάλτου, το ηλιόλουστο απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μικροβάλτου ήταν καλύτερη και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία που δεν καρποφόρησαν, κυρίως λόγω του πολύ καλού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κωνσταντινίδη, που έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Και κόντρα στη ροή του αγώνα, στην εκπνοή του ημιχρόνου (45΄), ο Βαθύλακκος προηγήθηκε με 0-1, όταν σε μπροστινή μακρινή μπαλιά, ο Σάββας Γεωργιάδης βγήκε πρώτος στη μπάλα και την πλάσαρε στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα Αλεξόπουλου.





Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βαθύλακκος, με το αέρα της ομάδας που προηγείται, ισορρόπησε το παιχνίδι, δείχνοντας στοιχεία καλής και πειθαρχημένης ομάδας, αντίθετα με το Μικρόβαλτο που έδειξε νευρικότητα και δυσκολεύονταν να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Παρά ταύτα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 72΄ με κεφαλιά του Γιώργου Σαΐτη, μετά από χτύπημα κόρνερ του Ν. Νάστου.

Στο 81΄ η ομάδα του Βαθυλάκκου πήρε εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Σάββας Δουβαρτζίδης πήρε τη μπάλα από απόκρουση του τερματοφύλακα του Μικροβάλτου, πέρασε έναν αμυντικό και με σουτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ και γράφοντας το 1-2.
 Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Βαθυλάκκου στάθηκε τυχερή, όταν εκπληκτικό σουτ του Νίκου Νάστου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σκληρό τζαρτζάρισμα στον Σ. Παλιανόπουλο που έμπαινε στη μικρή περιοχή.

Το τρίτο γκολ (1-3) των φιλοξενούμενων στο 84΄ με κοντινό σουτ του Λάζαρου Ζορμπά, σήμανε και το τέλος της προσπάθειας των γηπεδούχων, που δέχτηκαν και 4ο γκολ (1-4) στο 88΄ από το Σάββα Γεωργιάδη (2ο προσωπικό).
                                     

Οι δυο ομάδες από το 68΄ είχαν μείνει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής παικτών που αλληλολακτίστηκαν  εκτός φάσης.
Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Βαθυλάκκου κράτησε την επαφή με την κορυφή (τρεις βαθμοί πίσω, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο) και -εκτός απροόπτου- θα είναι μια από τις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία.

Καλή η διαιτησία του Δ. Σουλίδη (βοηθοί Γκέκα, Δραγώγιας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αίας Μικροβάλτου (Σταθόπουλος Α. – Μαρκόπουλος Β.): Αλεξόπουλος Αντώνης, Μανάδης Γιάννης, Σαΐτης Γιώργος, Γιαννόπουλος Αντώνης, Χαρισόπουλος Φίλιππος, Παλιανόπουλος Σάκης, Αλεξόπουλος Γιάννης, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοδουλίδης Κώστας, Νάστος Νίκος, Νάστος Στέφανος.

Ιωνικός Βαθυλάκκου (Χατζηιωαννίδης Π.): Κωνσταντινίδης Κων., Βουκτσίδης Δια. (55΄ Ζορμπάς Λαζ.), Σιαμόγλου Χαρ., Κιρτικίδης Ηλ., Δουβαρτζίδης Σαβ., Χηνιτίδης Ιωαν., Τεντζίδης Παν., Παπαϊωάννου Κων., Κιρτικίδης Ηλ., Γεωργιάδης Σαβ., Γκιούρας Δημ..
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Γεωργιάδης Θεοδ., Κυπιρτόγλου Σαβ.

Γ.Μ. – Α.Γ./mikrovalto.gr





Σχόλια